Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

„Lupii Negri” si militarii de la Babadag au revenit acasa

Doua ceremonii emotionante vor avea loc azi la Iasi si Babadag pentru a marca incheierea misiunilor din teatrele de operatii Irak si Kosovo a militarilor din cadrul Batalionului 151 Infanterie ‘Lupii Negrii” din Iasi si a celor din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marina din Babadag.

Batalionul 151 Infanterie “Lupii Negrii” a continuat pe parcursul a 6 luni misiunea inceputa de batalioanele de infanterie romanesti in Irak in iulie 2003, executand misiuni de stabilizare si reconstructie in provincia Dhi Qar din partea de sud a Irakului. De data aceasta “Lupii Negrii” se intorc in efectiv complet, chiar daca zona in care au actionat este una plina de pericole. Ii felicitam ca au reusit sa treaca peste toate provocarile in special cele de ordin fizic si psihic si speram ca revenirea acasa va fi insotita de bucurie si afectiune aratata inclusiv de catre cei care au in sarcina asigurarea conditiilor ca luptatorii sa-si indeplineasca misiunile (in special a celor de prin bazele de recuperare, cabane si hoteluri militare, obisnuiti mai mult cu protocoale nu cu deservirea celor care fac cinste Armatei Romaniei).

La festivitatea de la Iasi este asteptat inclusiv Ministrul Apararii, Teodor Melescanu.

Desi aflati intr-o zona cu mai putine pericole, Kosovo, si militarii detasamentului RoFND XVI din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marina din Babadag trebuie felicitati pentru ca au facut fata cu brio incercarilor dintr-o zona aflata pe perioada mandatului lor in efervescenta maxima ca urmare a proclamarii independentei Kosovo.

Desi abia intorsi acasa, militarilor din cadrul celor doua batalioane le zboara deja gandul spre viitoarele misiuni si cu certitudine vor fi extrem de atenti la cuvintele oficialilor romani privind stradaniile de dotare a unitatilor din teatrele de operatii cu tehnica cu adevarat performanta care sa le permita militarilor romani sa fie mandrii de armata pe care o reprezinta.

sursa: Biroul de Presa al Ministerului Apararii

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.