Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

10.000 de militari americani vor fi retraşi din Afganistan până la finalul lui 2011

militari americani

Purtătorul de cuvânt al armatei americane, Bill Speaks, a anunţat că armata americană va retrage 10.000 de militari din Afganistan înainte de sfârşitul anului 2011, în conformitate cu calendarul de retragere anunţat de preşedintele Barack Obama.

Această primă retragere, începută în vară, va reduce numărul de militari din Afganistan la 91.000 la începutul anului 2012, a adăugat acesta.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat în decembrie 2009 trimiterea a 33.000 de militari ca întăriri în Afganistam pentru a contracara ofensiva insurgenţei talibane. Apoi, în iunie 2011 acesta a anunţat retragerea unui număr egal de militari înainte de septembrie 2012, cei 10.000 care vor pleca până la sfârşitul anului şi încă 23.000 care vor fi retraşi în vara lui 2012.

Trupele americane, care constituie principalul contingent al forţelor NATO, sunt aşteptate să încheie retragerea până la sfârşitul lui 2014, însă Pentagonul nu exclude posibilitatea ca militarii să rămână în Afganistan şi după această dată.

sursa: Ottawa Citizen

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “10.000 de militari americani vor fi retraşi din Afganistan până la finalul lui 2011”

  1. dorimiu says:

    CAMARAZI, hai să ne uităm cum elena udrea inaugureaza (intamplator de ziua ei) pârtie după părtie, tocând milioanele Bugetului, hai să ne uităm la cozile de dobitoci care aşteaptă să pupe mâna unei analfabete, absolventă a Colegiului Naţional de Apărare (sic!) şi să aşteptăm luna ianuarie când se va amputa 16% din Norma de hrană. Să nu luăm nici o atitudine, să lăsăm să ne reprezinte cei MUŢI (=numiţi), cu Salariul de Merit băgat pentru al 3-lea an in salariu! Deci, NICI UN CUVÂNT! Vă rog!