Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

10 milioane de euro – investiţie în fabrica de pulberi din Făgăraş

Ministerul Economiei împreună cu Ministerul Apărării Naţionale vor investi aproximativ 10 milioane de euro în fabrica de pulberi Rompiro de la Făgăraş.  

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Popa a precizat că această investiţie este prevăzută în Strategia Naţională de Apărare.

“Guvernul a cuprins o investiţie de 10 milioane de euro în această fabrică, atât pentru retehnologizarea şi extinderea capacităţii pentru explozibil civil, cât şi pentru deschiderea unei linii de producţie pentru explozibili civili. Investiţia este foarte importantă, pentru că situaţia economică a Făgăraşului este dezastruoasă. În iulie, cel târziu, ar urma să înceapă lucrările, iar, anul viitor, să se continue investiţia. Cert este că, până la finele acestui an, la Rompiro se va ajunge la 400 de angajaţi”, a explicat Popa, potrivit bunaziuabrasov.

În prezent, Rompiro funcţionează la cota de avarie şi are 180 de angajaţi, dar chiar şi aşa, fabrica a reuşit să participe la două licitaţii internaţionale, una în Irak, iar alta în Turcia, pe care a şi câştigat-o, urmând să livreze în această ţară explozibili în valoare de aproape 3 milioane de euro.

“Ţinând cont de ce se întâmplă în Ucraina, trebuie să fim pregătiţi şi totodată, avem nevoie şi de explozibili civili, pentru construcţia de autostrăzi, fiindcă fabricile care producea asemenea pulberi au fost desfiinţate şi ţara noastră importă acum pe bani grei astfel de produse din Croaţia”, a subliniat vicepreşedintele CJ Braşov.

Sursa: www.bunaziuabrasov.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “10 milioane de euro – investiţie în fabrica de pulberi din Făgăraş”

 1. Trifon Gruju says:

  Inainte, ca Inainte stiau mai bine!

 2. Nebunul satului says:

  Furati furati si din barba sa nu dati

 3. anonim says:

  Dupa ce au facut praf intreprinderea in cauza, acum investesc in pulbere ! Unde sunt dotarile din 1989 hotzilor? Chiar nu stiati ca avem nevoie de explozibili civili pentru autostrazi, hotzomanilor?

 4. Dani says:

  Acolo au furat toti mana in mana cu serviciile..De aia nu se baga nici DNA.

 5. roboti says:

  Adica s-a ales praful si pulberea de tot …. este ceva tot despre PULBERE ….