Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

1000 de militari români la Black Sea Rotational Force 12 în România

Black Sea Rotational Force

Aproximativ 1650 de militari vor participa în perioada 2 aprilie- 1 septembrie la exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 12 (BSRF-12), care se va desfăşura în România.

Armata României participă la exerciţiu cu peste 1.000 de militari şi tehnică aparţinând celor trei categorii de forţe, acestora alăturându-li-se aproximativ 650 de militari din Armenia, Azerbaidjan, Republica Macedonia şi Statele Unite ale Americii.

BSRF-12 este un exerciţiu condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. din Europa (MARFOREUR), şi se desfăşoară pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani şi regiunea Caucazului şi are ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii.

Programul de instruire este structurat pe module care includ printre altele: activităţi de pregătire înaintea dislocării în teatre de operaţii, participarea la misiuni de menţinere a păcii, acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă, instruire prin paraşutare, activităţi pentru dezvoltarea profesională a subofiţerilor, seminarii de profil.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.