Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

12.000 de soldaţi americani vor fi retraşi din Irak până în septembrie 2009

Armata americană va retrage 12.000 de militari din Irak în următoarele şase luni. În acest fel se poate vorbi de o “accelerare” a procesului de retragere americană care se va încheia la sfârşitul lui 2011. Anunţul a fost făcut pe 8 martie la Bagdad, de purtătorul de cuvânt al Guvernului irakian, Ali Al-Dabbagh.

În acelaşi toate, misiunile de luptă se vor încheia până în august 2010. După această dată, în Irak vor rămâne între 35.000 şi 50.000 de militari pentru instruirea trupelor locale şi pentru sprijin.

“Am ajuns la un acord privind retragerea a 12.000 de soldaţi americani până la sfârşitul lui septembrie”, a declarat Dabbagh, în cursul unei conferinţe de presă la Bagdad, cu purtătorul de cuvânt al armatei americane din Irak, generalul David Perkins.

Totodată, circa “4.000 de soldaţi britanici vor fi părăsit Irakul în iulie 2009, conform Acordului de securitate încheiat între Marea Britanie şi Irak”, a mai spus Dabbagh.

Sursa: Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.