Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Schimbări la MApN

Oprea si Zisu generali de carton inmuiati de ploaia din jurul lor. Sa fie debutul disparitiei din Armata a unor astfel de personaje?

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a promovat sau schimbat din funcţii mai mulţi lideri militari. Surprinde plăcut înlocuirea  şefului de la Comandamentul Logistic Întrunit, Zisu Cătălin.

Prin ordin al ministrului următoarele cadre militare au fost numite în funcţii:

-generalul-locotenent Sorin Ioan, din funcţia de consilier coordonator- domeniu în grupul consilierilor ministrului Apărării Naţionale, în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre;

-generalul-locotenent Cătălin-Ştefăniţă Zisu, din funcţia de comandant al Comandamentului Logistic Întrunit, în funcţia de consilier coordonator domeniu în grupul consilierilor ministrului Apărării Naţionale;

-generalul-maior Ariton Ioniţă, din funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre, în funcţia de comandant al Comandamentului Logistic Întrunit;

-generalul de brigadă Maricel Popa, din funcţia de şef al Direcţiei pregătirii teritoriului pentru apărare şi rechiziţii la Direcţia Generală Probleme Speciale din Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Problemelor Speciale, în funcţia de şef al Direcţiei audit intern;

-colonelul-inginer Teodor Incicaş, din funcţia de şef al Direcţiei audit intern, în funcţia de şef serviciu capabilităţi şi legături cu organizaţii internaţionale la Direcţia planificare strategică a Statului Major General;

-generalul de flotilă aeriană Alexandru-Petru Găluşcă, din funcţia de şef instrucţie şi doctrină la Statul Major al Forţelor Aeriene, în funcţia de locţiitor pentru NATO şi UE la Reprezentanţa Militară a României la NATO şi UE, Bruxellles-Belgia, din structura Posturi permanente în străinătate a Statului Major General.

Sperăm sincer că Zisu nu-şi va lua NICIODATĂ în serios rolul şi nu-l va consilia pe ministru.

sursa: biroul de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

42 Responses to “Schimbări la MApN”

 1. Justitiarul says:

  De ce nu? Oare se mai poate face ceva pt aceasta tara oropsita de toti si supusa perversiunilor de tot felul.
  Sunt un optimist, dar in cazul asta nu mai avem scapare fratilor. TREZITIVA

 2. Cip says:

  Ha! Stiam gara dar nu stiam exact care e linia moarta. Intre noi fie vorba, prea mult a stat general Sorin Ioan prin multe gari (chiar si din strainatate) pe lina moarta. Ma bucur pentru armata Romaniei ca nu si-a casat ci si-a pus din nou in circulatie o foarte puternica locomotiva (chiar daca acum e pe peronul 2).

 3. Stan Petrescu says:

  În sfârșit, se curăță grajdurile lui Augias din armată. Cornel Dobrițoiu merită toate salutările noastre camaraderești. Este nevoie de furci solide și de apă multă. Se găsesc de toate, când ministrul vrea. De ce nu au făcut-o și precedesorii? Greu răspuns!
  Îl salut pe Ioan Sorin, sosia lui Carol al II-lea, cum îi spun, în glumă, artileriștii mai bătrâni. Așa ca mine. Este, firește, doar o glumă. Generalul amintit are multe de spus și mai ales de făcut pentru că este priceput, în ale milităriei, la nivelul strategic.
  Cu salutări camaraderești domnule Ministru,
  Gl.bg.(r) Stan Petrescu

 4. Schwartzkopff says:

  Wellcome back in bussiness … domnule general IS. Va asteptam acolo unde competenta, autoritatea, experienta va califica sa fiti.

 5. indisciplinatu says:

  ..pai, daca n-ar trebui sa-l consilieze pe “bretonat”…atunci sa treaca in rezerva…il platim degeaba???

 6. karadeniz says:

  @ indiciplinatu
  Ușor de zis(u) greu de făcut. Dacă nu comite fapte penale ori abateri disciplinare repetate și grave, vrei nu vrei îi ții, după lege până la 60 de ani. Așa că mai prinde cel puțin încă doi miniștri.

 7. tupak amaru says:

  @karadeniz

  dar daca le-a comis …deja ? atunci nu se poate ? sau il “pedepsiti” ca pe fratila ?

 8. karadeniz says:

  @tupak amaru
  Dacă ar fi fost dovezi că le-a comis probabil că era plecat deja. La nivelul lui Zisu este impardonabil să lași amprente în urmă.
  Referitor la Frățilă, obediența față de șefi nu este prevăzută ca abatere disciplinară.

 9. Marlon Juvet says:

  @karadeniz: sorry, dar slugărnicia şi pupincurismul (de genul celor dovedite de to’arşu Frăţilă şi nu numai), chiar dacă în sine luate nu constituie abateri disciplinare, mai devreme sau mai târziu tot conduc la dat palme în căcat. Domnu’ Grăjdan, imbecilul ăla de la Inspectoratul în Construcţii, e cel mai bun exemplu, şi nu e singurul.

 10. tupak amaru says:

  @karadeniz ,

  de ce ne prefacem ca nu intelegem ?
  eu nu ma refeream la slugarnicie , ma refeream la ilegalitati .
  la zisu : interesant cum a ajuns ofiter , cum a fost avansat , ce reforme a facut – suficient , pentru o ancheta serioasa ;
  la fratila : minciunile referitoare la procesul de recalculare a pensiilor , debitate de acest politruc , jignirile aduse ofiterilor in rezerva ( unele inregistrate la posturile de televiziune ) , nu sunt acte de slugarnicie , sunt abateri grave de la conduita . este de ajuns sa facem un sondaj , in randul jurnalistilor , sa vedem cum este perceput acest individ – asta pentru a vedea daca a prejudiciat imaginea institutiei .

  ma deranjeaza , la fel de mult , in proiectul de lege , propunerea unui jurist – de a incadra faptele infractionale , ale functionarilor de la casele de pensii , ca si contraventii .
  fapta functionarului public , care nu isi indeplineste atributiile de serviciu , este fie abuz in serviciu , fie neglijenta in serviciu .

 11. ROBERT HORVATH SUA says:

  “Armata Romana cere respectarea democratiei si se ridica impotriva loviturii de
  stat parlamentare. Orice actiune de scoaterea Romaniei din EU si din perimetrul democratiilor occidentale se vor lovii de vointa militarilor. In fiecare zi la conducerea armatei sunt numiti ofiteri rusofili,sau fosti ofiteri de securitate.”
  Asa incepe un document care circula in randurile ofiterilor…………….

  C.I.A : SEMNALE DE REVOLTA IN ARMATA ROMANA

                                    RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE

  Se observa  la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice. 
  Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva. …………………………… In armata romana functioneaza sute de celule secrete care se pregatesc de revolta. S-a pus pe picioare un program politic de actiune. I
  In manifestul politic al ofiterilor se spune :
  “Asistam in ultima perioada la un atac asupra imaginii Armatei in scopul firesc al discreditarii acesteia si desfintarii ca si componenta importanta a statului roman. Actiunea este coordonata de clasa politica romaneasca. De ce este necesara aceasta campanie de discreditare? Pentru ca Armata a ocupat, in mod constant, un loc de frunte in topul increderii populatiei, pe cand clasa politica s-a aflat in permanenta la coada acestuia. Astfel, Armata ramanea singurul opozant al unei clase politice incapabile sa-si defineasca optiunile, altele decat cele politicianiste: punerea mainii pe putere…….. 

           GRUPUL PATRIOTIC AL OFITERILOR PROPUNE
  Militarilor sa li se acorde drepturile constitutionale ce se cuvin fiecarui cetatean roman:
  – dreptul de a face politica si dreptul de a fi ales;
  – dreptul de a desfasura activitati economice;
  – dreptul de a lucra doar 8 ore;
  – dreptul de asociere, crearea de sindicate care sa aduca in dezbatere si aprobare: desfintarea de unitati militare, dislocarea acestora, organizarea sau nu a aplicatiilor, participarea sau nu a unitatii in teatrele de operatii la misiuni.
  – infiintarea de organizatii de partid (a oricarui partid) in fiecare unitate pentru coordonarea de buna calitate a muncii si vietii in unitatile militare.

  Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolta este la doi pasi !

 12. UNA says:

  @Tupak amaru
  Sa te deranjeze asta, ca pe noi ne deranjeaza ca nu am primit niciun raspuns la contestatiile introduse in ianuarie – februarie si instantele ne resping actiunea ca prematur introdusa! Cred ca e mai usor sa stabilesti si sa sanctionezi o contraventie (chiar si caile de atac in instanta sunt mai simple) decat o infractiune. Ca pana se judeca in penal, iti trece si termenul de recurs pe dr. muncii, si cele 6 luni pentru CEDO si … cu ce te alegi?

 13. UNA says:

  URMARE
  Si, daca citesti textul in intregul lui, vei vedea ca cele enumerate acolo sunt contraventii in masura in care nu sunt savarsite astfel incat sa poata fi considerate infractiuni!

 14. gigimarga says:

  Bine că la DFC au rămas în funcții cei care au aplicat condiții speciale din burtă pentru cei cu relații! Nu se vorbește de nici o verificare a modului cum s-au revizuit pensiile și cum nu s-a răspuns la nici o contestație trimisă la comisia de contestații a MApN.
  Nu s-a auzit de nici un control la CMJ-uri privind modul de trimitere a datelor din memoriile personale ale militrilor trecuți în rezervă.

 15. marian says:

  E bine că s-au facut aceste schimbări. O să fie bine și dacă se vor mai face altele, dar dacă rezultatul va fi zero pentru militari, atunci n-am rezolvat nimic (,,pleacă ai noștrii, vin ai noștrii noi rămânem tot ca proștii”). Este regretabil că de când a fost numit in functie dl. general Dobrițoiu nu a dat niciun semnal concret că îl preocupă situația militarilor activi la fel de mult cum îl preocupă rezerviștii. Nu s-a amintit nimic despre legea ”salarizării unitare” care este la fel de nedreaptă (mai ales pentru militarii de la baza sistemului, SGP, subofițeri și ofițerii aflați la începutul carierei) ca și legea ”pensiilor unitare”. sus. Nu s-a vorbit nimic despre civilii care nu au avut nici cea mai mică legătură cu armata și au fost activați (la limita legii) cu grade la maior în sus (ex. foști ziariști activați peste noapte cu grade de ofițeri). Cred că asta este adevărata problemă nu ”coloneii” în rezervă. Nu știu de ce, dar am impresia (îmi doresc să mă înșel) că dl. ministru are ca prioritate rezolvarea unei probleme personale (pensia dumnealui) și nu prea este interesat de situația socială a militarilor activi. Este adevărat că actuala conducere a ministerului este foarte implicată în problemele legate de dotarea Armatei Române și de cheltuielile de personal. Poate dl. ministru își face timp și se interesează și de nevoile activilor. Există o impresie printre militari că dacă nu ești rezervist sau văduvă de război nu prea ești băgat în seamă. Pe când o vizită la militarii din Afganistan, Kosovo sau BiH domnule ministru? Vă rog să-mi permiteți să vă sugerez să vă uitați și în jos, la subordonați, nu priviți (așa cum au făcut și fac în continuare toți cei care ocupă pentru un timp funcții de conducere) numai la nivelul dvs. și în sus. Știu că este greu să privești în jos de la înălțimea funcțiilor, dar dacă nu ar fi cei de jos nu ar mai exista ”sus”.

 16. karadeniz says:

  @tupak amaru
  Dacă la alți comentatori înțeleg graba de a vedea sancțiuni, destituiri și condamnări, în cazul de față, de la un om care știe cum se instrumentează un dosar și cât durează ( uneori ani buni) de la comiterea unei fapte de natură penală până la condamnarea definitivă, cred că acest comentariu este mai mult sentimental decât rațional.

 17. karadeniz says:

  @ gigimarga
  Faptul că nu ați auzit nu înseamnă neapărat că aceste controale nu ar fi demarat. Chiar conținutul articolului la care comentăm spune multe lucruri pentru cei care vor și pot să priceapă.
  Nu trebuie să-l confundăm pe ministrul apărării cu un fel de haiduc care face dreptate cu paloșul în mână. Faptul că este militar de carieră nu poate anula caracterul politic al funcției și necesitatea subordonării acțiunilor sale concepției partidului și alianței politice în care este înregimentat. Ori după cum se observă PSD şi UNPR au semnat un protocol de colaborare înregistrat la tribunalul Bucureşti, în baza căruia cele două formaţiuni politice vor forma Alianţa de Centru Stânga, un fel de copie în oglindă a ACD încheiată anul trecut între PNL și PC. Așa că faimosul Gabriel Oprea și partidul său ( ce a obținut sub 1 % la alegerile locale ) intră sub scutul protector al puterii, eventualele sancțiuni pentru vremurile trecute vor fi doar declarative, punctuale și vor viza eșaloanele mici, scopul fiind doar acela de a da oarecare satisfacție opiniei publice.

 18. tupak amaru says:

  @una ,

  1.fara a incepe o polemica , pe aceasta tema , am impresia ca ne luati de prosti .
  nu exista nicio legatura intre prematuritatea introducerii contestatiei si caracterul infractional sau contraventional al faptei functionarului public , de la casa de pensii .
  mie , instanta de judecata , nu mi-a respins cererea introdusa prematur ( am argumentat reacredinta casei de pensii si refuzul de a raspunde la contestatii ) .
  dealtfel , orice instanta , in cazul semnalat de domnia voastra , a dat castig de cauza pensionarului . inclusiv curtea de apel bacau , la care faceti referire .

  2. tocmai , sunt infractiuni , atat timp cat , dumeavostra nu propuneti o lege mai favorizanta .
  in asa fel , cei care au falsificat , au mintit , au ascuns date – pot fi considerati contravenienti .
  la MAI , din datele recunoscute de institutie , avem 6800 fapte penale .

 19. tupak amaru says:

  @ Karadeniz ,

  desi trambitati morala si dreptatea , peste tot , imi spuneti mie acum , sa uit de calvarul trait 1 an si 6 luni , prin tribunale , si sa-i iert pe cei care , mult mai bine platiti decat mine , au batjocorit zeci de mii de oameni , uitand ca sunt la randul lor oameni ( nu mai vorbim de statutul de militar ) .
  comentariul meu este si rational si sentimental , banuiesc ca este mult mai sentimental pentru familiile celor care au decedat intre timp .
  chiar daca ar dura 1000 de ani , tot merg pana la capat , chiar impotriva voastra , cei care-i aparati astazi pe acesti nesimtiti .
  raspunsul tau este dezonorant pentru un militar , iar in privinta “mersului ” dosarelor penale , iti pot spune ca merg foarte repede , daca esti interesat – niciun procuror nu ar indrazni sa-si puna pielea la bataie , pentru asa ceva , daca scmd ar fi facut intradevar demersurile legale .
  si nu ma lua cu expresii de genul “haiduc ” si “palos ” – eu vorbesc de lege .
  eu nu uit cine a inceput ofensiva impotriva “pensiilor nesimtite “, in anul 2008 , alaturi de pdl .

 20. karadeniz says:

  @ tupak amaru
  Același calvar îl trăiesc și eu și îmi doresc la fel de mult ca cei care sunt responsabili să răspundă. Dar nu Frățilă ( cu toate păcatele sale ) este responsabil. Adevărații vinovați sunt cei care au propus și votat legea, cei care au ordonat comiterea unor ilegalități în aplicarea ei. Aceștia sunt din păcate, încă, protejați și imuni, inclusiv în fața justiției.
  Nu v-am cerut să iertați pe nimeni. M-aș bucura să obțineți în tribunal condamnarea parlamentarilor care au votat legea pensiilor, a lui Emil Boc care a inițiat acest demers, a lui Gabriel Oprea ori a fostului ministru de interne.
  Dar văd ca deocamdată vă războiți cu mine și folosiți în continuare cu obstinație acel ”voi”. Acum este moda marilor și micilor teorii conspiraționiste dar cred că în cazul de față deja exagerați. Cum răspunsul meu este calificat ca dezonorant pentru un militar, o să opresc aici această polemică. Nu are nimeni nimic de câștigat din asta.

 21. UNA says:

  1. Ia intrebati colegii de la Cluj, de exemplu, care e situatia acolo! Ceea ce am scris nu sunt povesti, ci SUNT REALITATI, din pacate. Instantele au inceput sa admita exceptiile de prematuritate a actiunii sau, si mai rau, au inceput sa le declare inadmisibile! Ca, vezi Doamne, ele tb sa se pronunte pe HOTARARILE COMISIILOR DE CONTESTATII, nu pe altceva!
  2. nu aveti dreptate. Propunerea colegei (cea transmisa la comisie, eu pe aia o stiu, s-ar putea sa discutam de lucruri …. putin diferite ca forma) facea referire la nesolutionarea, cu rea credinta, a contestatiilor in termenul prevazut de lege. Anterior, inainte de a incepe enumerarea faptelor, se face precizarea “daca acestea nu au fost savarsite astfel incat sa imbrace forma unei infractiuni” (nu am textul de lege acum in fata, dar sigur se facea aceasta precizare).
  Sunt convinsa ca e adevarat in ceea ce spuneti despre MAI dar, cu toate acestea, imaginati-va ca nu va solutiona nimeni eventualele plangeri penale impotriva celor ce au savarsit faptele sau se vor solutiona la … calendele grecesti. Si solutia finala va fi NUP!
  Aduceti-va aminte cate plangeri penale a facut SCMD in ultimii ani eaxct pe aspecte pe care le invocati. SI LA CE I-A FOLOSIT?

 22. tupak amaru says:

  NUP sau SUP , in ambele cazuri vor fi primii plecati din sistem , la reorganizare .
  conteaza si probele pe care le prezinti . pana in prezent , nu mi-a dat NUP , atentie !
  plangerile scmd , pe care le-am citit cu mare atentie , scot din cauza pe respectivii functionari . asta pentru cei care citesc , cu atentie , plangerile .
  dumeavoastra ii acuzati pe ei ca aplica legea ( hg 735 si og 1) , nu ca o incalca.
  vedeti ca propuneti prostii si in noua lege . faceti simulari , inainte de a scrie propunerea cu alegerea unui an din ultimii 10 ani .

  intrebati-l pe dobritoiu daca a facut un control la casa de pensii ?

  si ca sa va demonstrez ca le este frica , vedeti ca la MAI , pe decizii , apare o nouatate : langa semnatura directorului casei de pensii apare semnatura celui carea intocmit si a celui care a verificat modul de intocmire a deciziei . daca sunteti jurist , stiti de ce .

  despre actualii activi nu prea stiti nimic , dar ne dati de inteles ca ati sti .
  atat la MAI , cat si la MApN ( nu mai vorbim de alte structuri ) , majoritatea personalului provine din sursa externa si este tanar . v-am mai spus asta . se pare ca nu intelegeti . ei au mai mult interes pe o lege unitara a pensiilor , avand multi ani lucrati in viata civila .

  sper ca sunteti multumiti de campania inceputa impotriva noastra in mass- media . asta in timp ce domniile voastre tot scoateti propuneri de legi ale pensiilor militare , din 6 in 6 luni . cum ramane cu legea propusa de doamna gorghiu ?
  pana la urma , care este proiectul ?
  nu puteti iesi public , sa prezentati pensia medie reala , asta ca sa nu mai vorbeasca nimeni de pensii de 60 , 80 , 100 milioane .
  si va mai rog sa nu mai faceti “lobby” pe langa parlamentari , ca am avut ocazia sa constat cam ce le-ati bagat in cap . ma refer la propunerea psd pentru ministerul muncii ( care a promis ca va inlatura ” nedreptatile intre civili si militari , in prima zi de mandat ) . oricat de smecheri va credeti , vedeti ca se va afla de toate prostiile pe care le faceti . daca ati devenit politruci , peste noapte , lasati militarii in pace . cred ca va jucati cu focul .
  ca jurist , imi transmiteti mie mesajul ca nu are rost sa lupt , pe calea legala ?
  am mai scris despre “colegii ” de la cluj . am citit cu atentie , inca din 2010 , ce au cerut ei si ce au facut ei .

 23. UNA says:

  Desi cunosc ce e cu “noua lege” nu sunt implicata si de aceea nu pot sa fac prostii la ceva ce nu particip.
  Nu sunt in niciun fel de relatie cu dl. ministru ca sa ii adresez o astfel de intrebare.
  Este adevarat, nefacand parte din sistem, nu stiu prea multe despre viata actualilor activi si de aceea cred ca ei ar trebui sa aiba ultimul cuvant in ceea ce priveste modul de calcul al pensiilor, dar vad ca si dumneavoastra, rezervistii, sunteti mai implicati decat ei. Nu ma pronunt!
  Nu fac lobby niciunde, dar cred ca dna Campeanu, desi e foarte bine intentionata, nu prea stapaneste termenii si de aceea, uneori, iese altceva decat ce vrea sa spuna.
  De unde ati scos chestia ca sunt impotriva caii legale? Din contra, ca jurist recomand, in mod categoric, calea legala si nerenuntarea la lupta.
  Cat despre Cluj, nu ma refer la ce ai cerut ei la CEDO (in opinia mea, o tampenie, o chestie inadmisibila), ci ma refer la cei care au dosare individuale.

 24. hi..hi..hi.. says:

  Spune-i lu’ CIA aia a ta cel putin urmatoarele:
  – nu circula niciun document in randul ofiterilor, poate doar in creierul tau bolnav,
  – gheorghe nu este reprezentativ pentru Armata Romaniei,
  – nu exista celule secrete,
  – nu sunt necesare celule de partid, etc.
  Ca in toate articolele tale mimezi gandirea, ti se pare ca stii si mananci rahat.

 25. Gourkha says:

  La M.Ap.N. majoritatea personalului nu provine din sursa externa, situatia e complet diferita fata de M.A.I.. La cadre, media de varsta a personalului in M.Ap.N. este de 43 de ani, de unde asa tanar? Prin urmare cei din M.Ap.N. nu au niciun interes pentru legea unitara a pensiilor, vor orice lege sa iasa din sistem inainte de 60 de ani cu o pensie cat mai mare. Singura posibilitate reala sa li se implineasca dorinta e o lege a pensiilor militare.

 26. tupak amaru says:

  repet , varsta medie 36 de ani – MAI , 37-38 de ani – MApN .
  nu o spun eu , sunt datele oficiale prezentate de cele doua ministere .
  43 de ani , la MApN ? ciudat , dar tu ai alte surse , nu te contrazic . eu merg pe cele oficiale .
  pai daca nu sunt din sursa externa , atunci de ce faceti referire la 25 de ani vechime completa , dintre care , 15 ani ca militar ? treceti direct 25 de ani , fara alte precizari .
  desi vorbesti numai de NATO si armata profesionista , nu faci deloc simulari in privinta soldatilor voluntari ( profesionisti ) . multi dintre ei vor lucra o perioada limitata , mai mica decat 15 ani , necesara pentru a primi o pensie militara .
  in acelasi timp , te opui mentinerii lor in sistem , pana la 50 de ani .

  vad si alte informatii soc : vor fi 75.000 de semnaturi , numai la MApN .
  niciun militar , pe care-l cunosc , nu a auzit de acest lucru .
  cat despre MAI si alte structuri , nici nu intereseaza subiectul .
  aveti o obsesie , de a lansa informatii false .
  care , de regula , sa sperie oamenii , nu sa-i lamureasca . prezentati drept ilegalitate stagiul complet de 20 de ani . chiar nu aveti creer ? numai in ultimele 3 zile , urmarind emisiunile tv ( ultima pe b1 tv – unde participa campeanu ) , constatam urmatoarea situatie de fapt :
  cretinismul vostru a atras atentia atat a pdl-eprelor , cat si a asa zisilor aliati , care sunt de acord ca trebuie sa fim scosi din sistemul public . da bine la prosti , sa fim declarati , din nou , vinovati de dezechilibrul sistemului de pensii .
  a doua certitudine : nu se pune problema unor ‘privilegii” – asa le-a numit campeanu , este doar o dorinta a militarilor o noua lege a pensiilor militare .

  adica vreti sa fim scosi din legea unitara , inainte de a avea o lege , pe care ,nu o va vota nimeni , pana dupa alegeri .
  desi tot invocati “alte conditii” , cereti , cu insistenta , stagiul complet de 30 de ani , ca la civili.

  imi mai place la voi ca , desi sunteti “in tema”( consiliati , jurizati , acordati consultanta ) , cand va intreb ceva , aflu ca nu sunteti implicati in proces .

  pana la urma , daca tot ne certam , cine naiba a propus proiectul aflat in lucru ?
  dupa mintea mea de “militian” , ar trebui sa militam pentru a ne castiga drepturi , nu pentru a ne taia singuri craca , de sub picioare . aveti o logica care mie imi scapa .

 27. RODICA says:

  Nu mai vorbeste nimeni de grupa de munca “alte conditii” Nu vi se pare suspect?

 28. Gourkha says:

  @ tupak amaru.

  1. Media de varsta a cadrelor militare in M.Ap.N. (subofiteri si ofiteri) este de 43 de ani (februarie a.c.). De unde stiu? De la DMRU, coleg inca activ. Semnaturi? E standard NATO, orice proiect finalizat chiar si pentru un banal regulament, inainte de legiferare merge la dezbatere la unitati. La sfarsit, are rubrici cu amendamente si un centralizator cu semnaturile fiecarui militar, simplu. Sistemul de consultare se practica de peste 10 ani sau cel putin eu l-am lasat asa in urma.

  2. Tu nu judeci normal si nu stiu ce motive ai cand ma denigrezi. Spui de soldati si gradati profesionisti. Este simplu: ofiter, subofiter, gradat sau soldat: drept de pensie militara dupa minim 20 de ani de serviciu militar (sistem USA), pornind de la 50% din valoarea ultimei solde pentru fix 20 de ani de serviciu militar. Deci un soldat intrat la 18 ani in sistem, are drept de pensie militara la 38 de ani. Altul intrat la 25 de ani in sistem are drept de pensie militara la 45 de ani. Ce e greu? E greu sa intelegi ca pensia militara se acorda doar pentru vechimea in serviciul militar? La fiecare an peste minim 20 de ani se aduaga 2,5% pe an. IN SERVICIUL MILITAR, OMULE – e cea mai mare idiotenie sa amesteci vechimea in serviciul militar cu vechimea in domeniul civil, chestia asta e doar pentru “orientati”, nu pentru militari.

  3. Referitor la Mariana Campeanu, Seitan, cretinism, pdl-eprele, OTV-isti care sunt basisti sub acoperire, alti idioti care urla ca militarii sa fie unitari: e simplu. Ii bati cu armele lor: le impui sa ii trateze pe militari perfect egal cu civilii. Asta inseamna:

  – scoaterea obligatorie din legea salarizarii a porcariei de articol 92 (1) din anexa VII prin care militarii sunt salarizati la zile calendaristice si nu la zile lucratoare precum civilii cu care tot sunt comparati militarii, articol care afecteaza dreptul la venituri mai mari, contributie mai mare si implicit la o pensie mai mare;
  – eliminarea Sectiunii a 3-a din Legea 80/1995 care stii ca afecteaza dreptul la munca, ceea ce inseamna venituri din alte surse, o contributie mai mare si implicit iar o pensie;

  Ai studii juridice parca, stii ca cele 2 aspecte reprezinta discriminare sub toate aspectele in forma cea mai pura. Prima faza in special, e lovitura de gratie data pdl-eprelor si celor care acuza armata. Costa mult mai mult sa ii platesti pe militari la tarif orar, decat sa le dai niste pensii militare si nici nu pot exista contraargumente sa ii discriminezi pe militari, e prea grav. INTELEGI CEVA? Chestia asta eu nu pot sa o fac, e treaba unui ministru precum Dobritoiu sau a unui parlamentar bine intentionat, oricum a unui politician. Functioneaza 100% si toti adversarii armatei or sa taca pe veci cand vor realiza ca e mai scump sa ii platesti pe militari la zile lucratoare, decat sa le dai pensii militare, plus Codul Muncii, plus faza cu eliminarea Sectiunii a 3-a.

  4. Tu nici acum nu ai inteles ca eu nu sustin modelul de proiect despre care vorbesti? Presedinta Comisiei de Elaborare a Proiectului de Pensii: “În nici un caz, nu putem spune că modelul publicat (nota: dat la rezervisti sa isi omoare timpul liber) este al Ministerului Apărării Naţionale. Adevăratul proiect va fi un proiect comun …”. Acum intelegi mai bine ca nu rezervistii fac proiectul ci se agita si ei cu un simplu model? Pornind de la o schita facuta pe genunchi, la ora asta se elaboreaza modele – activii merg pe modelele lor, rezervistii pe ale lor, iar la final se aduna toate modelele, se taie, se adauga, se insumeaza, se elimina si abia apoi iese proiectul final? Daca tu crezi ca proiectul final va mai avea 20% din cel despre care tu crezi ca va fi final, e treaba ta sa crezi. Militarii activi au ultimul si cel mai greu cuvant de spus la tot acest proiect. Eu mi-am prezentat deja modelul meu in forma agreata si de … militarii activi, pe cel initial nici nu l-am bagat inseama. Mai departe, clar ca nu pot sti ce va rezulta, la ora asta nu stie nimeni de fapt.

  Intelegi cum e faza cu modelele si proiectul final? Ar fi culmea
  :) stupiditatii sa credem ca noi le facem legi activilor si ca din proiectul initial mai ramane mare lucru.

 29. tupak amaru says:

  hai ca discutam fara rost .
  cand incepem sa discutam pe lucruri concrete , nimeni nu reprezinta pe nimeni , nimeni nu a lansat proiectul , la fel ca in noiembrie .

  totusi : cei activi , dupa cum sustin juristii scmd , nu sunt ineresati ;
  fiecare lucreaza cu propriul model ; fiecare model este secret , nimeni nu stie ce face celalalt ;
  cu toate acestea , lidera este consiliera ministrului . adica are o functie oficiala ; s-a constituit si o comisie ( sau sunt eu nebun ) ;
  fiecare filiala activa a scmd are o alta propunere ;

  desi nu exista nimic , pana acum , toata presa ne-a sarit in cap .

  cam asa stau lucrurile . daca vrem sa ne prostim in continuare , nu avem decat sa ne prostim .

  dupa mintea mea :

  ministerul ( ministerele ) ar trebui sa prezinte public proiectul si sa si-l asume ; daca nu exista ( decat din motive electorale ) sa taca naibii , ca ne facem mai mult rau . nu iti fa iluzii , nu batem pe civili cu propriile arme , ne batem singuri . 160.000< 4.600.000 . asta sa intelegi .
  sunt destul de clar ?

 30. Gourkha says:

  OK in linii mari. Aici insa nu sunt absolut de loc de acord: “nu batem pe civili cu propriile arme , ne batem singuri . 160.000< 4.600.000 . asta sa intelegi ."

  Nu este asa: sunt 160.000 de rezervisti discriminati care niciodata nu au fost platiti la tarif orar ca sa li vorbeasca de contributivitate< fata de 4.600.000 de civili care au lucrat strict de luni pana vineri, 40 de ore pe saptamana. De la salarizare pleaca contributivitatea. Pe de alta parte sunt 170 000 de activi din 1 700 000 de bugetari care sunt tratati ACUM exact cum am fost tratati noi retroactiv: li se cere si lor sa mearga pe contributivitate, dar ei sunt singurii unitari papagali neremenunerati la tarif orar si la zile lucratoare.

  In ordinea importantei argumentelor: discriminarea ii vizeaza in primul rand pe MILITARII ACTIVI, iar pe langa ei intram si noi "la pachet". Tu ai lucrat in MAI, daca ai sti ce inseamna sa lucrezi in M.Ap.N. 3-4 luni pe an 24 de ore din 24 pe aceleasi salarii si contributii ca pentru 8 ore de luni pana vineri, ai intelege exact ce inseamna argumentatia privind discriminarea militarilor. E simpla, e pe bani, vizeaza veniturile, contributiile la pensii si cuantumurile pensiilor. E discriminare pura ce se intampla militarilor, nu mai conteaza raportul 160 000 din 4 600 000 sau 170 000 din 1 700 000, discriminarea este cel mai grav derapaj de la un stat de drept care se pretinde si democratic si nu este tolerata de nimeni, dimpotriva – e pusa la zid de orice democratie.

 31. LoremIpsum says:

  @rodica
  tu cati ani crezi ca au lucrat trepadusii care se invart prin cercurile inalte in “alte conditii”?
  Daca afli asta nu o sa ti se mai para suspect.

 32. smenarul says:

  vorbim dupa 29 iule……….

 33. tupak amaru says:

  da , mie clar , dupa ce postezi si pe celalalt blog , tu si ceilalti .
  imi cer scuze ca v-am tratat ca pe niste oameni normali .
  vechile obsesii si minciuni basiste : 170.000 de militari si 1,7 milioane de bugetari . ati uitat de cei 6-7 milioane de pensionari , ca sa fie complet circul .

  vad ca o dati pe gluma rau de tot , cu sindromul dogarului ( probabil de la caldura ) : somati sa nu mai fiti numiti militari , in deciziile de pensie ? parca tipati , pana acum , ca noile cupoane , nu mai au gradul trecut pe ele ? acum au ? si pe cine somati ( pe oprea , pe dobritoiu )?
  pe blogul acesta o opinie , dincolo , alt pseudonim , alte idei .
  ati fost militari ? rusinos ! nu v-as fi dat sa comandati nici macar nota de plata . examenul psihologic era obligatoriu , pe vremea mea .
  adevarul este ca unii chiar meritati sa ramaneti fara pensii . un om intreg la cap nu ar fi atat de bascalios cu propria lui situatie .
  cum naiba v-ati ales , cam toti din “alte structuri ” . in fapt , nu prea ati lucrat in operativ nicio zi , si ma mai luati pe mine la rost ca “militian ” .
  armata aceasta , mai are ofiteri care au lucrat efectiv , ca militari ?
  toti ati lucrat la operatii speciale , cercetare , politie militara , contrainformatii ? asta explica multe , “militarilor ” ! de aici si aplecarea spre dezinformare , specifica securistilor . singurul lucru in care ati ramas “experti ” . si singurul lucru pe care l-ati invatat de la cursurile de formare . macar de v-ar fi invatat si lucrurile bune .
  si era sa uit , bineinteles , o alta incitare : militari activi – militari pensionari .
  chair nu vedeti ca , pe zi ce trece , limbajul vostru si ideile propagate , semana , din ce in ce mai mult , cu ale basescului ? sau asta v-a fost sarcina , de la inceput ?

  niciodata nu este bine sa te joci prea mult cu focul (dezinformarea ), in vremurile acestea , mai ales ca , mai devreme sau mai tarziu , se termina si campania electorala .
  @rodica ,
  “alte conditii ” , daca se discuta serios , trebuie bine argumentate ,conform legii . aici , avem numai smecheri , cand vine vorba de pus pe hartie ceva serios , nu prea au timp . si atat timp cat este secret proiectul nu ai cum sa intelegi cum se valorifica perioada . aproape sigur , ramane ca pana acum .

  @loremipsum , toti cei din cercurile inalte au deja “alte conditii” . ca asa se calculeaza la “alte structuri ” . dar tu lupta , in continuare , cu dusmanii tai , ofiterii . succesuri !

 34. Gourkha says:

  Bai, tolomacule! Eu nu am fost nici macar membru PCR intrucata tata a fost preot, ai inteles? Ma iei pe mine cu securisti si abureli. Daca nu era momentul ’89, locotenent ieseam la pensie. Esti un politruc ordinar si atat. Ia spune, cati ani ai fost membru PCR? Termina cu schemele, esti basist sub acoperire si atat. Examen psihologic? Am fost expert in actiuni psihologice asa ca pe cei ca tine ii stiu din prima: niste omide de propaganda comunista si atat. Ti-am raspuns politicos, cu argumente, iar tu o dai pe propaganda. Spanzura-te! Ai trait degeaba!

 35. Robert Horvath Sua says:

  @ Noul servici secret al armatei americane este puternic infiltrat in armata
  ca si serviciul rus. Poate informatia este corecta…..sau vrea sa dezinformeze.
  Poate ca dumneta nu ai informatile necesare…..sau poate asa suna ordinul primit.

 36. vali says:

  Dacă în urmă cu câteva luni USL critica decizia lui Oprea de a oferi grade onorifice de ofițer către diverși politicieni și jurnaliști, același Dobrițoiu a comis-o în același stil. Numai că de data asta cu acte în regulă. De la civil, la colonel activ. Și nu oriunde și tocmai în vârful ierarhiei militare. Mai precis, procurorul Dorina Danielescu, consilier al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, care a fost avansată în grad militar, cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) transferul la Secţia Parchetelor Militare, implicit detaşarea la Ministerul Apărării Naţionale. Deşi nu a făcut stagiul militar, procuroarea Danilescu a fost avansată în grad de colonel, ofiţer activ, au precizat sursele citate. La sfârşitul lunii mai, Dorina Danielescu a fost retrasă de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), prin decizie a premierului Victor Ponta. Danielescu ocupa această funcţie din octombrie 2011, fiind numită atunci de premierul Emil Boc. Din 8 iunie, procuroarea Danilescu ocupă funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Recent, procuroarea Dorina Danilescu a devenit ofiţer activ, având grad de colonel, deşi nu a făcut stagiu militar, susțin sursele citate de Mediafax. Astfel, în data de 13 iulie, MApN a solicitat CSM încetarea detaşării de la Ministerul Apărării a procuroarei Dorina Danielescu pentru a fi transferată în cadrul structurilor militare ale Ministerului Public, iar poi detaşată tot la Apărare. (D.S.)

 37. vali says:

  Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării se află în vizorul A.N.I.
  Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării, e în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. Aceasta nu ar fi declarat peste 150.000 de euro. Acum, averea ei este verificată pentru perioada în care a fost şef ANRP dar şi pentru cea anterioară, când a ocupat funcţia de procuror.
  În octombrie 2011, Dorina Danielescu a ajuns la şefia Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat. Ea a rămas la ANRP până pe 23 mai 2012 când a fost retrasă de la conducere de către Victor Ponta.
  Din 8 iunie, fosta procuroare îndeplineşte funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Deşi nu a făcut stagiu militar, ea a fost avansată la gradul de colonel.

 38. Ion Uta Supritu says:

  La vremuri noi, tot noi!

 39. Dar says:

  La vremuri noi, tot noi!

 40. Marlon Juvet says:

  Singurul procuror cu experienţă militară (sintagma “stagiu militar” este prea de doi bani) pe care îl ştiu este cel care a investigat prăbuşirea A.N.2 cu paraşutişti de la Tuzla. Înainte de a fi procuror, a fost pilot militar. În rest, să-mi fie cu iertare, cam prea mulţi absolvenţi ai Şcolii de la Bran şi-au echivalat-o cu “stagiu militar”…..

 41. karadeniz says:

  Premierul Victor Pona l-a numit, astăzi , pe generalul Cătălin Zisu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

 42. karadeniz says:

  Prin decretele 564-568/ din 23.08.2012 presedintele înterimar al Romaniei Crin Antonescu înaintează la gradul următor patru colonei și un general de brigadă din M.Ap.N
  colonel Dincovici Ilie Cristian-Iulian
  colonel Birla Adam-Dan Nelu
  colonel Bilbiie Emil Radut-Marian
  colonel Maciu Nicolae Florin
  general de brigada cu o stea Ungureanu Zaharia Ion