Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

14 iulie, Ziua naţională a Franţei, umbrită de moartea a 5 militari francezi în Afgansitan

militari francezi defilând de Ziua Franţei.foto ziarelive.ro

Pe 14 iulie, Franţa sărbătoreşte ziua sa naţională. În acest an, Sărbătoarea a fost umbrită de moartea a 5 militari francezi în Afganistan, în urma unui atac cu bombă ce a avut loc pe 13 iulie.

Mai exact, cinci militari francezi, cu vârste cuprinse între 27 şi 38 de ani, şi un civil afgan au murit, iar alţi patru militari şi trei localnici au fost grav răniţi, în atacul asupra unei unităţi care asigura paza unui consiliu tribal local din provincia Kapisa, la est de Kabul.

“Un terorist a detonat o bombă în apropiere de locul în care se aflau soldaţii francezi”, a precizat Palatul Elysee, care a condamnat atacul ce a avut loc pe 13 iulie.

Preşedintele Nicolas Sarkozy participă la o ceremonie oferită în onoarea militarilor întorşi din teatrele de operaţii în cadrul paradei de pe Champs Elysees.

Celebrările din acest an au în prim plan militarii francezi aflaţi în misiuni în străinătate.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.