Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

15.000 de militari americani vor rămâne în Irak după retragerea oficială

Militari americani din Batalionul 1, Regimentul 5 Infanterie, la Baza inaintata americana Warhorse, Baqouba, Iraq, Tuesday, June 30, 2009 foto projects.ajc.com

După termenul limită privind retragerea trupelor americane din Irak, stabilit pentru sfârşitul lui 2011, peste 15.000 de militari americani vor rămâne în Irak pentru a proteja interesele SUA.

Se asemenea, mii de angajaţi care lucrează pentru firmele de securitate străine vor rămâne în ţară pentru a proteja personalul ambasadei SUA, contractorii americani, inginerii, investitorii, corpul diplomatic internaţional şi companiile internaţionale.

Premierul Nouri al-Maliki intenţionează să trimită o delegaţie în Iran pentru a le explica autorităţilor de la Teheran această decizie şi pentru a le da asigurări că rămânarea trupelor americane pe teritoriul irakian nu va fi folosită împotriva Iranului.

La mijlocul lui 2010, prezenţa SUA în Irak a fost redusă la mai puţin de 50.000 de militari. Trupele care au rămas în Irak execută misiuni de sprijin şi instruire a militarilor irakieni.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “15.000 de militari americani vor rămâne în Irak după retragerea oficială”

  1. partizanul says:

    Trupele se retrag dar ramin militarii!!!!!! pentru inerese americane. Inseamna ca armia Romaniei si-a dat jertfele pentru interesele americane. Si cu asta ce-am facut? Noi cu ce ne alegem, “din trei cu a’ mai lunga”. Asta este democracy. Ce investitori sa trimitem noi acolo!!?

  2. khukuri says:

    E dureros!Romania nu numai ca nu are beneficii dupa acest efort dar si-a permis sa stearga datoria Irakului.Este una din performantele comandantului suprem.De laudele americanilor avem podul plin.