Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

1500 de foşti militari din Timiş vor da statul în judecată

Liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), filiala Timişoara, Constantin Marian, a declarat pentru MEIAFAX, că aproximativ 1.500 de militari pensionari din Timiş vor înainta o acţiune în instanţă prin care vor cere anularea aplicării HG privind recalcularea pensiilor acestora.

Potrivit lui Constantin Marian în perioada următoare sindicatul va acorda asistenţă juridică acelor cadre militare care doresc să dea statul în judecată pentru anularea HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare.

“Vom iniţia o acţiune în contencios-administrativ, la Tribunalul Timiş, prin care vom cere suspendarea hotărârii de recalculare a pensiilor. Acţiunea va fi intentată de fiecare militar pensionar, în nume propriu, iar sindicatul va asigura gratuit asistenţa juridică. Estimăm, pe baza numărului mare de persoane care s-au prezentat în ianuarie la sediul nostru, reclamând că pensiile lor sunt ciuntite, că vom avea în jur de 1.500 de procese”, a afirmat Marian.

El a spus că dacă această acţiune în instanţă nu va avea câştig de cauză sindicatul este pregătit să îi reprezinte pe militarii în rezervă şi retragere la CEDO.

“CEDO este ultima cale, dacă în ţară nu vom reuşi să avem succes”, a mai spus Constantin Marian.

Liderul SCMD Timişoara a adăugat că luni peste o mie de persoane sunt aşteptate la un miting de protest, care va începe la ora 10.30 în Piaţa Operei din municipiu şi se va încheia la Prefectura Timiş, unde liderii sindicali vor înmâna prefectului Mircea Băcală o scrisoare cu nemulţumirile lor adrestată preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “1500 de foşti militari din Timiş vor da statul în judecată”

 1. An-t-onim says:

  Haideti fratilor sa iesim cat mai multi, in toata tara.
  Maine le/ne putem arata cat suntem de uniti, cat de mult ne doare umilirea lor si ca putem sa facem ceva, daca ne propunem!

 2. mos teaca says:

  succes domnilor militari!
  va astept pe 01.03.11 la bucuresti!

 3. VASILAKE says:

  mos teaca> faci parte din cei care au iesit cu miliardu´?!!

 4. mos teaca says:

  vasilakeeeeee….. in 2002 la 48 ani ……..col primeai md………?

 5. VASILAKE says:

  I´m sorry! Eu am iesit la termen…cu 450….iar un subordonat mr.40 cu 1 milid….si nu l-am invidiat…ce la vie!!

 6. sejc says:

  vasilake….in garnizoana mea exista un tigan care primavara iese pe strada cu un miel.ii spune vasilake.esti unul si acelasi vasilake sau un vasilake a lui oprea,ontanu,sarbu,diaconescu, si altii cu tenta portocalie?.sa fii sanatos . vezi ca scoti fum si este urat mirositor.

 7. militar in rezerva says:

  Pentru raul pe care mi l-au facut, desi eu sunt nevinovat,am respectat legile statului, JUR sa ma razbun pe regimul basescu-boc oprea.JOS MAFIA PDL !!!!!

 8. malvin says:

  @militar in rezerva
  Sus mafia…cui?
  “Mafia” nu are culoare politica!
  Ea se “tenteaza” un pic!

 9. malvin says:

  Articolul e perimat!
  Nu mai e HG735/2010!
  Este OUG 1/2011!
  Procesul …s-a terminat!Lipsa obiectul muncii!

 10. Soimaru says:

  daca toti mint asa,iese nr.dat de D$P. Am inform. certe ca la Timisoara sa tot fi fos fo80cu tot cu cei care cascau gura!

 11. Skiuc says:

  @ Soimaru: asa, nene! combaterea celor care isi cer drepturile se face cu mai mult tupeu… a spus-o si betivul suprem aseara! pai numa saracu Visan sa ia suturi? si “stelele” sa stea in transee? deci cu mai mult tupeu :)