Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noutăţi privind evoluţia în carieră a ofiţerilor

Într-un comunicat de presă al MApN se specifică faptul că, potrivit unei Hotărâri adoptată de Guvern în şedinţa de miercuri, 12 iunie, 2013, “Cursul postuniversitar de dezvoltare profesională în conducere structuri militare va fi echivalent Cursului interarme pentru toţi ofiţerii absolvenţi ai studiilor universitare de licenţă în specializările “Conducere interarme” (forţe terestre, navale sau aeriene), “Conducere logistică” sau “Management economico-financiar” din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I“.

Decizia executivului se referă la promoţiile 2007, 2008, 2009 şi 2011.

În comunicat se mai menţionează că: “Ofiţerii care au urmat cursurile menţionate anterior, beneficiază de aceleaşi drepturi privind încadrarea şi evoluţia în carieră ca şi absolvenţii studiilor universitare de master de conducere interarme“.

Prin această modificare legislativă se urmăreşte creşterea importanţei studiilor militare în cariera ofiţerilor şi valorificarea pregătirii acestora în instituţia militară.

Sursa: comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Noutăţi privind evoluţia în carieră a ofiţerilor”

 1. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  MAREA PROSTEALA TRANSMISA MILITARILOR ROMANI DE PRESMIERUL BASIST PONTA : “Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru”, Cu atât mai mult şi pentru cei 10% -12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns”,

 2. Marlon Juvet says:

  Un comentariu de la cineva mai rodat în chestii din astea, de resurse umane, se poate? Nu de alta, dar echivalările astea au ascuns întotdeauna în ele sâmburii vreunor mizerii şi rahaturi cadriste.
  @”PENSIONARUL MILITARO-CIVIL” – domnule, aţi mai postat chestia asta de 3 ori, nu credeţi că ajunge?

 3. dodo says:

  da,e vorba de niste cursuri de rahat care nu au nici o legatura cu Academia Militara ,cum se numea pe vremuri si avea durata de doi ani.deoarece la ora ctuala nu mai sunt absolventi ai AM din cauza bulibaselilor facute de cadristi inepti,se incearca rezolvarea numirii in functiile prevazute cu AM (cursul interarme sau master interarme actual) a unor ofiteri care de fapt nu au aceste studii ci echivalari.am reajuns in situatia din 1950 cand te trimiteau la academie fara liceu,dupa care iti echivalau scoala de ucenici cu liceul,liceul cu facultatea,facultatea cu alta facultate si erai OK!

 4. gheo says:

  Poate vor sa “… evoluieze … niste aranjamente politice” pentru anumite persoane, pentru care au … “obligatii” !, pe langa “cele legale”, de … maravul, nu are culoare politica !, iar plata cu … “functii fie ele si … militare”, a devenit o obisnuinta iar prin asta legifereaza si “calibreaza si studiile” pentru a nu exista … complicatii, care si asa sunt pentruca, … puneti-l … pe “generalul cu nu stiu cate stele ontanu” sa, pregateasca un ordin de lupta pentru o “brigada de infanterie moto sau pedestra” ca doar un general, cu multe … stele” nu comanda grupe de infanterie de 7 soldati si, … concluzionati !.

 5. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Primul stat european care a introduce serviciul militar obligatoriu pentru femei
  Parlamentul norvegian a votat vineri, cu o majoritate covârşitoare, în favoarea serviciului militar obligatoriu pentru femei pe timp de pace, Norvegia devenind prima ţară membră NATO şi primul stat european care introduce o astfel de măsură.
  Norvegia introduce serviciul militar obligatoriu pentru femei
  Drepturile şi obligaţiile ar trebui să fie la fel pentru toţi’, a afirmat parlamentara Laila Gustaven, o susţinătoare a legii. ‘Forţele armate au nevoie de acces la cele mai bune resurse, indiferent de gen, iar în prezent sunt recrutaţi în mare parte bărbaţi’, a adăugat aceasta, scrie Agerpres.
  Norvegia se află în prima linie a luptei pentru egalitatea între sexe, impunând, de exemplu, tuturor societăţilor pe acţiuni să acorde femeilor cel puţin 40% din locurile din consiliile de administraţie. Miercuri, ţara a sărbătorit un secol de când femeile norvegiene au dobândit dreptul de a vota.
  Femeile alcătuiesc jumătate din guvernul actual, iar liderul opoziţiei, Erna Solberg, este de aşteptat să devină cea de-a doua femeie premier a Norvegiei în urma alegerilor care se vor desfăşura anul acesta, potrivit sondajelor de opinie, care indică faptul că formaţiunea sa, Partidul Conservator, şi aliaţii acesteia vor câştiga o majoritate parlamentară.
  ‘Este un eveniment istoric. Pentru mine, este fantastic să scriu istoria, pentru forţele armate şi pentru femei’, a adăugat Gustavsen.
  Norvegia şi-a redus forţele armate de la sfârşitul Războiului Rece şi cheltuieşte masiv în domeniul tehnologiei pentru a menţine o armată de dimensiuni mici, dar avansată. Femeile deja servesc în armată, dar din voinţă proprie. Ele alcătuiesc o zecime din forţele armate norvegiene, potrivit Ministerului Apărării.

 6. din putul gandirii dobritoiului says:

  Domnule, indiferent de subiectul discutiilor vi cu acelasi copy-paste. Mai schimba ceva. Cat despre sursele sigure, tot voi manipulatorii scmd-isti ati difuzat tot felul de bazaconii din cativa ani, cu un singur scop:CAT MAI MULTI COTIZANTI, CAT MAI MULTA DEZBINARE A MILITARILOR,fie ei activi,in rezerva sau retragere.MARE LIDER-SPECIALIST IN MINCIUNA,FABRICARE DE STIRI FALSE,ALARMANTE,DEZINFORMARE SI DEZBINARE mai schimba placa. CAT DESPRE BRETONATUL-DIN EROARE ISTORICA FOST MINISTRU- AR FI CAZUL SA NU-SI MAI DEBITEZE ELUCUBRATIILE PE LA TOATE TELEVIZIUNILE CA A ATINS DEJA PRAGUL PENIBILULUI MAI CEVA CA MOS TEACA!

 7. De La Logistica says:

  Dar ce parere aveti despre promisiunile pe care le face , din cand in cand si la momente bine alese , actualul domn ministru al apararii nationale ? Si domnia sa este un ministru la fel de mincinos ca si anteriorul ( cred eu ! )l. Oare , toti cei care s-au autodenumit reprezentanti ai militarilor , fie activi , fie rezervisti , fie in retragere , au avut sau au ca obiectiv normalizarea vietii militarilor , in oricare pozitie s-ar afla , inclusiv aceea cu fata in sus ? Se vorbea , in vremurile cand eram in activitate , despre calitatea vietii militarilor si familiilor acestora . Se mai vorbeste oare azi ?. Citesc regulat , on line , ziarul Observatorul Militar , ziar in care , in afara de laude si foarte multe poze , nu prea ai ce vedea. Oare unde ne putem si noi regasi ? S-ar putea sa reapara , in curand , domnul ministru , al nostru , cu vreo noua goanga fiindca s-a cam infuriat don’ Dogaru.

 8. Cornel says:

  Ce armată? Ce cursuri? Mai sunt cumava specialisti pe undeva? Eu nu prea-i mai văd. Astora li s-a pus ceata pe creier ? Pe cine dracu mai scolesc? Derbedeii lu Oprea , cu marele profesor Oprea?

 9. Ahmad Shah Massoud says:

  Cursul de strungar se incadreaza? Am vazut ca bucatarii si croitorii se incadreaza!