Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dosarul de la DNA al lui Gabi Oprea

La sugestia unuia dintre cititorii noștri ne-am interesat mai îndeaproape de trecutul, nu foarte îndepărtat, al fostului ministru de Interne, fost, al Apărării, vice-premier, și, cât Ponta s-a preumblat prin Turcia, premier interimar, auto-intitulatul ministru al Interesului național, Gabi Oprea. Printre altele, domn ministru demisionar, are un dosar ținut, deocamdată – zic gurile rele – sub cheie, de Laura-Codruța Kovesi. Cei de la Cotidianul online, au identificat DOSARUL 293/P/2014, cel în care Oprea joacă rolul principal. Vă redăm în cele ce urmează articolul din Cotidianul online.

Dosarul 293/P/2014 a fost întocmit cu puţin timp înainte de campania prezidenţială de anul trecut.DNA a deschis acest dosar cu nr. 293/P/2014, iar apariţia primelor informaţii despre existenţa lui a trecut aproape neobservată, căci întreaga opinie publică şi-a canalizat atenţia către persoanele ce urmau să-l înlocuiască pe Traian Băsscu la Cotroceni! O analiză atentă a acestui eveniment ne poate conduce la ideea că încă de atunci s-a pus problema ca, în cazul în care Klaus Iohannis va cîştiga alegerile, să se declanşeze operaţiunea „Guvernul meu”, pe care Preşedintele a susţinut-o şi în campania electorală! Strategia aceasta putea să fie pusă în practică şi în cazul în care Victor Ponta pierdea alegerile!”, spun cei de la Cotidianul online.

După cum ştim, UNPR a intrat în Parlament pe listele USL, formînd o alianţă cu PSD, alături de alianţa dintre PNL şi PC. În momentul ruperii USL, atît UNPR, cît şi PC s-au aliat cu PSD şi au format actuala coaliţie de guvernare, lăsînd în opoziţie PNL, obligat să facă fuziunea cu PDL pentru a fi opozantul alianţei ce susţine şi azi Guvernul Ponta. Deşi intrase în Parlament cu doar cîţiva parlamentari, UNPR a dus o continuă racolare de membri de la toate partidele, în special de la PPDD care intrase deja în degringoladă, devenind o forţă importantă în susţinerea PSD.

În alegerile prezidenţiale, în mod firesc, au intrat cei doi lideri: Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Atunci a început şi spectacolul cătuşelor, care trebuia să transmită semnalul înfricoşător pentru orice politician, conform căruia se pot scoate din dulap, în orice moment, scheletele pe care le avea fiecare!

Pe acest fond, DNA a deschis acest DOSAR 293/P/2014, cu care putea fi strunit UNPR (prin autoritarul său şef), care devenise, în preajma prezidenţialelor, cel mai important partener al PSD! Scoaterea acestui dosar din sertarele Codruţei Kovesi era doar o chestiune de timp, în cazul în care Gabriel Oprea n-ar fi acceptat să-l părăsească pe Victor Ponta la momentul potrivit.

Iniţial, planul era ca acest dosar să-i fie fluturat pe sub nas lui Gabriel Oprea înainte de depunerea moţiunii de cenzură de către PNL! Din acest motiv, spun sursele noastre, atît preşedintele Klaus Iohannis, cît şi liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga afişau încredere în doborîrea guvernului Ponta prin acea moţiune despre care toţi analiştii spuneau că nu are nici o şansă să treacă!

Au apărut, însă, între timp acele dosare ale lui Victor Ponta, disjunse din dosarul lui Dan Şova. Atunci s-a luat decizia să se meargă pe efectul foarte puternic generat de respingerea de către Parlament a cererii DNA de arestare a lui Dan Şova, cu ecouri în străinătate şi reacţii din partea ambasadelor străine, aşa încît moţiunea de cenzură s-a depus exact în ziua cînd DNA a cerut Parlamentului să avizeze începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta! S-a mizat atunci pe demisia lui Ponta, lucru cerut şi de Klaus Iohannis! Atunci s-a amînat scoaterea de la naftalină a DOSARULUI 293/P/2014, însă, cu toate presiunile, Parlamentul s-a împotrivit cererii DNA şi Guvernul Ponta a rămas în funcţie.
Înfrîngerea suferită de PNL şi Klaus Iohannis în faţa PSD n-a fost digerată prea bine, aşa încît s-a căutat găsirea unui alt pretext pentru dărîmarea Guvernului Ponta.

Era nevoie de un eveniment-şoc, menit să bulverseze relaţia dintre PSD şi UNPR şi aşa a apărut numirea surprinzătoare a lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, pe care PSD n-o putea accepta sub nici o formă! Dacă ar fi fost numit oricine altcineva, numirea fiind atribuţia Preşedintelui, PSD ar fi votat pentru, aşa cum a făcut şi în cazul Hellwig la SRI. Dar atunci nu se putea declanşa scandalul dintre PSD şi UNPR, ori tocmai aceasta era strategia: cu DOSARUL 293/P/2014 să se încerce o fisură între cele două partide, în aşa fel încît, înainte de intrarea în vacanţa parlamentară, semnalul unei alte posibile majorităţii să fie dat, iar în toamnă să se finalizeze Operaţiunea „Guvernul meu”!

Acesta este motivul pentru care Mihai Răzvan Ungureanu, politicanul cel mai detestat în opinia publică după acele luni cât a fost Prim-ministru, când au ieşit la iveală vita Kobe, Unguentele şi celelalte cumpărături exotice pe care Guvernul le făcea în timp ce salariile erau tăiate, a ajuns director SIE! Este imposibil ca preşedintele Iohannis să nu fi ştiut aceste lucruri, aşa încât rămâne doar această variantă, că s-a urmărit producerea unei fisuri în arcul guvernamental, aşa încât, sub ameninţarea unei urmăriri penale în DOSARUL 293/P/2014, Gabriel Oprea şi UNPR să fie „obligaţi” să voteze alături de PNL! Un plan care deja se derulează în aceste momente. Oare ce au discutat?, se întreabă cei de la Cotidianul.

Singura publicaţie care a oferit date despre acest misterios DOSAR 293/P/2014 a fost ZIUA VECHE, cotidian on-line, care, în 23 octombrie 2014, postează articolul semnat de Matei Iliescu sub titlul „Încă o bombă va exploda în tabăra lui Ponta. Gabriel Oprea are dosar la DNA”! În mod ciudat, cu toate că era vorba despre Vicepremierul României, omul care a ocupat postul pe care trebuia să-l ocupe însuşi Klaus Iohannis, devenit chiar motivul ruperii USL, aproape nimeni n-a preluat informaţiile, iar televiziunile l-au ignorat complet!

 

Notă: Între timp, evenimentele s-au precipitat atât de mult, încât generalul de carton, a adunat încă niște infracțiuni: ne referim aici la cazul “Girofarul”, cum a fost numit de unii. Atunci, un polițist de 28 de ani, aflat în misiune de însoțire a lui Gabi Oprea, a căzut într-o groapă adâncă de 3m cu motocicletă cu tot și a murit. Se pare că domn ministru se deplasa de la restaurant, acasă. Și nu putea să facă acest lucru fără coloană oficială. Trecând peste faptul că respectivul polițist nu avea ce să caute acolo, că i se dăduse un ordin verbal care încălca regulamentele scrise, ministrul Oprea nici măcar nu a oprit coloana de mașini ce îl însoțea. De unde, cu ceva săptămâni înainte bătea darabana cu “NU ne lăsăm camarazii în urmă”, acum nu a știut cum să facă să mușamalizeze acest fapt. Mai mult, jurnaliști cu coloană vertebrală, au ieșit și au declarat cum s-au făcut presiuni asupra lor ca să nu mai mediateze acest caz, să își vadă de treabă și să scrie despre altceva. Alții, cum a fost și jurnalistul Robert Veress, a intrat în greva foamei pentru că generalul izmănar a dovedit că nu este OM. Apoi, a urmat incendiul de la clubul Colectiv din Bucure;ti. Și, pe-aproape de Raed Arafat, a apărut și Oprea. A avut tupeul să apară… Însă el și toți cei de-o tagmă cu el nu și-au imaginat nici măcar o clipă că țara se va trezi, va avea reacție, va ieși în stradă și îl va ejecta. Ca pe o măsea stricată… Oare acum, când nu mai are decât calitatea de parlamentar și de președinte al unui partid-căpușă, care nu a fost ales pe nicio listă, Oprea doarme liniștit? Fără nicio mustrare de conștiință?
Oricum, deasupra tuturor este un Dumnezeu care vede și judecă, pe toți și pe toate! Și, mai devreme sau mai târziu, fiecare va primi ceea ce i se cuvine! Că tot zicea el, Oprea: “Așa să îmi ajute Dumnezeu!”

S.B.D.

 

Sursa: www.cotidianul.ro, www.ziuaveche.ro

 

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Dosarul de la DNA al lui Gabi Oprea”

 1. pene curcanul la vreme de NATO says:

  Domnul Gabriel Oprea, general, profesor universitar doctor, conducător de doctorat, începe sa devină istorie. Despre caracterul, competența și eficacitatea sa, i-as ruga să se pronunte pe generalul Dumitru Cioflina, generalul doctor Mircea Muresan, generalul doctor Eugen Badalan, generalul doctor Serghei Medar, generalul doctor Francisc Radici, generalul doctor Dobritoiu, si cu voia dumneavoastră pe miniștrii onești, integri și imaculați Victor Babiuc și Ioan Mircea Pascu, demnitari cu prezumție de inteligență, ordonatori de credite principali. Intr-un silogism simplu:
  1.Armata Română este cea mai credibilă instituție a statului datorita generalilor
  2.Gabriel Oprea este general.
  3.Gabriel Oprea are un aport deosebit pentru credibilitatea instituției militare.

  Stimate doamne militare, stimați domni ofiteri activi și lăsați la vatră urbana,

  Pe mine nu mă miră setea de doctorate și titluri militare la generația lui Gabriel Oprea, ceea ce configurează pe undeva caracterul și modul de a fi în societate. Poate este și frustrarea celui sau celor, care înainte de 1989, nici nu puteau visa la asemenea confirmări științifice și recunoașteri sociale.De ce generalii cu 7 clase Cheler, Coman, Olteanu, Militaru,Stefan Dinu, ciomagarii stalinisti, specialiști în istorie, sunt mai buni decât Gabi Oprea? Îl vedeți cu bastonul de vrăjitor bătrân pe generalul Marin Badea Dragnea, șeful veteranilor de război, revitalizat pe la toate comemorarile militare? E respectat, agreat și de actualul șef al SMG cu studii în SUA, de alți demnitari militari și civili. Acum, cât nu mi-ar plăcea ascensiunea lui Gabi Oprea, dar în comparație cu moș URSS, Oprea e un fel papa de la Roma fata de Stalin….Of…Doamne dă inteligență…
  Cum v-am spus, Oprea va deveni probabil istorie, moș URSS Dragnea e prezentul și Mihnea Motoc, viitorul…Ce ironie, Doamne câtă ironie…Motoc le-a mulțumit distinsilor membri ai comisiilor de apărare întrunite, pentru onoarea care i se acordă, pentru responsabilitate, pentru faptul ca se va afla la conducerea glorioase armate române, cea mai credibila instituție a statului roman. Din păcate, va trebui sa corectez:
  1.Niciodată, în ultimii 26 de ani cei din comisia de apărare nu au fost distinși.
  2.Armata română nu a fost glorioasă în ultimii 74 de ani
  3.Dati-mi toți banii caselor de sondare a opiniei publice și voi face cea mai credibila armata din Europa.
  Oricum, domnule Motoc, va doresc succesul și în Est și în Sud, și în conflictele cognitive, asimetrice și hibride. De dotare, înzestrare, echipare, hrănire, salarizare, n-am auzit nimic. Ce-i drept ,eu nu sunt diplomat, și nu am răbdarea sa ascult indivizi gen Nicolicea sau Serban Nicolae constituționaliști de Ferentari sau Bolintin Vale. Eu sunt cetățean european și vreau o armata română moderna! Ce, nu sunt bani? Intrebati-O pe doamna general Serban de la Romarm!

 2. pene curcanul la vreme de NATO says:

  Amu că tot discut despre cv-uri si7 doctorate, știți doar ca există și locotenenți, doctori în științe militare, doar da-l în p mea de pluton, scuze aura sacra fames, vorba ciorbarilor. Eu, pe vremuri, mi -am trecut în cv ca știu limbile swahili și mandarin și nu sa prins cadristu’ . De fapt, nu s-a sinchisit. Dar nu despre asta e vorba. Ci despre luminile și umbrele care pot fi găsite acolo, în firul vieții. Meșterii astia ai Sistemului, practică o metafizică de te doare mintea de infanterist. El n-a terminat școala ci academie, nu academie politico-militară ci Universitate Nationala de Apărare, el nu a fost în excursie militara de 5 zile ci a urmat un training.De pilda din noul cv al noului ministru al apărării, domnul Motoc, rezultă că nu a făcut armata. Poate o fi greșit secretarele, sau s-o fi dus la 5 ani la scoala (născut 11 noiembrie 1966, absolvent al facultății de drept 1989)Și apoi sa mă enervez și sa devin invidios: În timp ce noi soldațiimea, stupid army,aparam cuceririle revoluției lui Neulander și Iliescu, ba era și vremea minerideilor, domnul Mihnea, tânăr magistrat și băiat subțire de București, pleca la Nisa, la un masterat. Evident, a fost un tânăr vizionar.Păi nu îți vine sa-ți bagi piciorul în Friedman, Chomsky, Kierkegaard, Hrzezinsky, Kissinger, fiindcă ai sperat și tu măcar la un comandant de companie sau șef de birou? Fii civil, fii integru, citește Bacalbasa și poate pui macar de un Garmisch Partenkirchen.

 3. Pasarar cu Pusca says:

  pene curcanule: bine le mai zici.

 4. Marlon Juvet says:

  Iarăşi îi permiteţi limbricului ăstuia de Horvath să-şi verse icrele pe aici…..

 5. PANTELIMON ILFOVEANU says:

  Sectia de propaganda si dezinformare a CC al PCR
  COMUNICAT Nr.26 din 10.12.2015
  Stimaţí Camarazi, tovarasi si pretini,

  Vă aducem la cunoştinţă că, pe data de 09.12.2015, Guvernul a trimis Parlamentului o Ordonanţă de Urgenţă în care s-a inclus, printre altele, şi propunerea de modificare şi completare a Legii nr.223/2015, privind pensiile militare de stat.
  În ce priveşte conţinutul, au fost făcute unele modificări pentru a evita posibile interpretări incorecte. Toate aceste modificări şi completări corespund formei iniţiale, aprobată de Guvern şi trimisă la Parlament, Senatul fiind prima cameră sesizată. Numai că s-au găsit nişte „sindicalişti” şi alţi „cunoscători”, care au depus peste 200 de amendamente, din care circa 10% au fost acceptate. Legea a fost trimisă la Camera Deputaţilor, cameră decizională, aceasta având numai 2 zile pentru analiză şi dezbatere. Din această cauză, nu a mai fost avizată de Consiliul Legislativ al Parlamentului, care ar fi putut da o formă acceptabilă conţinutului legii respective. Faptul că legea a fost definitivată în grabă, a fost trimisă la promulgare cu multe inadvertenţe, neclarităţii şi confuzii care o făceau inaplicabilă.
  Aşa cum aţi văzut, unele posturi TV au transmis, în ultimele zile, diferite comentarii referitoare la pensiile militare. multe dintre acestea fiind nedocumentate, ostile chiar faţă de pensionarii militari.
  Având în vedere această situaţie, vă informăm că legea pensiilor militare va avea unele modificări şi completări, care erau strict necesare, multe texte fiind neclare, interpretabile sau inutile. Pentru eliminarea acestor neajunsuri, un grup de specialişti a operat modificările şi completările necesare, fără a schimba semnificativ conţinutul articolelor respective. Iar acolo unde se pare că ar fi modificat nefavorabil unele prevederi, nu este decât o disjungere a prevederilor care nu corespundeau spiritului legii. S-a reuşit astfel ca textul legii să corespundă cerinţelor şi aşteptărilor atât ale celor care urmează să iasă la pensie pe baza noii legi, cât şi celor care sunt deja la pensie, urmând să suporte încă o recalculare (să sperăm, în interesul nostru !).
  Referitor la pensiile aflate în plată, acestea vor fi recalculate pe baza noii legi, dar se menţine prevederea ca pensiile recalculate în cuantum mai mic, să rămână în cuantumul existent, fără nici un fel de penalitate. De asemenea, cei ale căror pensii vor creşte, vor beneficia de noul cuantum începând cu data intrării în vigoare a legii, situaţie care nu era menţionată în textul iniţial.
  Precizăm că din cele 125 de articole ale legii numai 25 au fost modificate !?!?!?!?
  Această evoluţie a fost posibilă şi ca urmare a eforturilor făcute de conducerea A.N.C.M.R.R., care a ţinut permanent legătură cu colectivul care a făcut modificările şi completările necesare, cu conducerea M.Ap.N., dar şi cu dumneavoastră, stimaţi camarazi.
  Vă asigurăm că vom face tot ce trebuie pentru a vă ţine permanent la curent cu evoluţia problemelor ce vă interesează şi a nu vă lăsa impresionaţi de afirmaţiile unora, care nu înţeleg sau nu ştiu despre ce este vorba, dar se grăbesc să „iasă pe sticlă”!
  Stimaţi camarazi,tovarasi si pretini
  Dacă aveţi nelămuriri în legătură cu problemele mai sus menţionate, puteţi să vă adresaţi la telefon 0744.373.125 – cdor.(r) ALEXANDRU Constantin.

  ŞEFULSERVICIULUI JURIDIC

  Cdor.(r) ALEXANDRU Constantin