Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

2 atentate sinucigaşe în Irak; 45 de morţi şi 150 de răniţi

Aproximativ 45 de persoane au fost ucise şi alte 150 au fost rănite în două atentate sinucigaşe cu maşini-capcană, în apropierea oraşului sfânt şiit Kerbala, din sudul Bagdadului, potrivit AFP, preluat de Hotnews.

Primul atentat a avut loc în jurul orei 15,00 (12,00 GMT), la 10 km nord de Kerbala. Al doilea s-a produs 20 de minute mai târziu, la 15 km sud de acest oraş, a precizat Mohamed Hamid al-Moussawi, şeful consiliului provinciei Kerbala.

“Cel puţin 45 de persoane, printre care femei şi copii, au pierit iar alte 150 au fost rănite”.

Pelerinii au început de mai multe zile să se îndrepte spre Kerbala pentru a celebra Arbaïn, care va marca marţi, 25 ianuarie, sfârşitul doliului de 40 de zile care comemoreaza martiriului lui Hussein, nepotul profetului Mahomed şi fiul imamului Ali.

Cel puţin 116 persoane au fost ucise în ultimele trei zile în Irak. Marţi, un kamikaze s-a detonat în mijlocul unui grup de oameni care doreau să se angajeze în poliţie, ucigând 50 de persoane.

Sursa: Hotnews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.