Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

2 avioane militare ruseşti au pătruns în spaţiul aerian finlandez

Ministerul Apărării de la Helsinki a anunţat că “două avioane militare ruse au pătruns neautorizat în spaţiul aerian finlandez în zona Golfului Finlandei”.
În atare situaţie, forţele aeriene finlandeze au ridicat de la sol două avioane de vânătoare pentru interceptarea aparatelor ruseşti.

Incidentele au avut loc pe 20 mai, în zona Golfului Finlandei, la frontiera dintre cele două ţări.Au fost făcute publice doar în urmă cu o zi.

“Forţele aeriene finlandeze au dispus zboruri operative de identificare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului finlandez al Apărării, citat de publicaţia TodayOnline, preluat de MEDIAFAX.

Finlanda are o frontieră comună de 1.300 de kilometri cu Rusia.

 

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.