Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

2 caporali au fost decoraţi de Traian Băsescu

Basescu, semnând decretul de decorare. foto mediafaxPreşedintele Traian Băsescu, nu a semnat doar decrete de avansare în grad. În urmă cu 2 zile, pe 28 noiembrie, Preşedintele a semnat decretul de decorare a domnului caporal clasa a III-a Paul-Mihai Marian Dăscălescu şi a domnului caporal clasa a III-a Gheorghe-Iulian Mihăianu.

În comunicatul preşedinţiei României se arată că “în semn de apreciere pentru profesionalismul şi curajul excepţional dovedite pe timpul executării misiunilor în Teatrul de operaţii din Afganistan, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari domnului caporal clasa a III-a Paul-Mihai Marian Dăscălescu şi domnului caporal clasa a III-a Gheorghe-Iulian Mihăianu”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale,Mircea Duşa.

Sursa: comunicat de presă al Preşedinţiei României

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “2 caporali au fost decoraţi de Traian Băsescu”

 1. da si ? says:

  Care e stirea ?Ce numai generalii numiti politic au dreptul la decoratii..?

 2. NICU STOPEL says:

  LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR!
  PENTRU UN MIC DIVERTISMENT SĂRBĂTORESC … profit de amabilitatea DVS., pentru a vă semnala un extraordinar poem haiga, Atât senryul cât și caligrafia sunt de excepție(vorba domnului doctor haijin Codrescu … nu știi unde se termină imaginea, incepe poezia și invers), Utilizând tradiționala caligramă românească masterpiece-ul surmontează talentele autointitulatului “mare poet”, precum ale pseudodiscipolilor săi. Este inclus în ENTRY de participare la concursul ziarului NEW IZVESTYA din MOSKOVA, cu prilejul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci 2014.Rog RETRANSMITEȚI amicilor/elor Sper că senryul din POMUL DE IARNĂ CU SILABE …
  5-ME-RI-END-HE-PI
  6-CRIS-MAS-END-NIU-I-ĂR
  5-EM-EM-ECS-AI-VII va place inclusiv nepoților … !!
  CU RUGĂCIUNEA SĂ VOTAȚI AICI:
  http://konkurs.newizv.ru/contributors.php?id=MjIxMmEwYzQ0MDQ0MQ==&seoName=gheorghe-postelnicu
  CU FIDELITATE,
  STOPS

 3. Terente says:

  Sunt mult mai consistente decorațiile astea două decât decorarea capului de listă din 8 noiembrie 2013.
  http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14637&_PRID=lazi
  Prin aceea, “Comandantul Suprem” a dat un buric în frunte întregii armate. Punct.

 4. coopernick says:

  Din ce structuri or fi cei doi? Sper ca din cele care se rotesc pe front.

 5. anonim says:

  Ce grad mai e si asta,”caporal clasa a 3-a”.Celui ce imi explica ii dau o bere ipotetica.

 6. mos alecu says:

  Legea nr. 384/2006, din 10/10/2006, actualizata la data de 23 ianuarie 2012, privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari.
  Art. 3. – (1) Gradele militare ale soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, in ordinea lor ierarhică, sunt: soldat, fruntaş, caporal clasa a III-a, clasa a II-a, clasa I.

  Legea 23/2012 pentru modificarea si completarea Legii 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari.
  Art. II
  (3) Expresiile “soldati si gradati voluntari”, “soldati voluntari” respectiv “gradati voluntari” prevazute in Legea nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in actele normative in vigoare se inlocuiesc cu expresiile “soldati si gradati profesionisti”, “soldati profesionisti” respectiv “gradati profesionisti”.

 7. ANONIM says:

  Sa stii ca nea Gheorghe de la Cucuietii din deal o sa faca in pantaloni de emotie.