Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

2 generali ai aviaţiei militare siriene au dezertat

Doi generali ai aviaţiei militare siriene au dezertat. Aceştia au trecut frontiera în Turcia, potrivit Associated Press, preluat de AGERPRES.

Cei doi, comandanţi din forţele aeriene regionale, au dezertat în timp ce rebelii asediau baza militară aviatică Mannagh, în apropierea graniţei cu Turcia.

Ei se află în prezent într-o tabără unde sunt primiţi dezertorii din armata siriană, au precizat oficialii turci, sub rezerva anonimatului.
Zeci de generali sirieni au dezertat de la începutul crizei, adică din martie 2011.

În urmă cu câteva zile, comandantul poliţiei militare siriene,generalul-maior Abdul-Aziz Jassem al-Shallal, a anunţat că “se alătură revoluţiei poporului”. El a acuzat armata siriană că “a devenit o bandă care distruge oraşe şi sate şi comite masacre împotriva oamenilor nevinovaţi care cer libertate”.

Sursa: AP, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “2 generali ai aviaţiei militare siriene au dezertat”

 1. De La Logistica says:

  Cred ca au dezertat fiindca nu mai suportau ca aviatorii sa conduca tintele zburatoare , tip MIG , pentru antrenamentele reale ale pilotilor evrei de pe avianele F-16. Am vazut un documentar in care fosti piloti evrei , de prin ani ’70-’80 , se laudau cum doborau ei avioanele MIG pilotate de piloti sirieni. Am ramas cu imaginea sau cu impresia ca si ai nostri piloti se antrenau pentru a fi tinte vii in calea avioanelor F15 ( in acele timpuri) , tot pe MIG-21 si urmatoarele generatii. Bine ca am intrat in NATO si am terminat si cu rolul de furniza tinte vii intr-o posibila aventura militara. Bag seama ca o conceptie sanatoasa de inzestrare a aviatiei militare este aceea care sa bazaeaza pe achizitia de avioane care au trecut prin actiuni reale , nu de poligon. Evreii , ca sa lupte impotriva MIG-urilor au furat un avion si prin zboruri reale i-au depistat toate carentele de manevra si de lovire. Asa se obtine succesul , nu prin atitudini prietenesti cu adversarul.

 2. szilard says:

  Nu cred ca F-16 are ceva de furat de la MIG-21 vreo carenta, pur si simplu MIG-21 sint niste carute zburatoare, strica agricultura la noi, sint daunatori pentru agricultura.
  Au fost insa bune la vremea lor, cind americanii utilizau Star Fighterul, dar nici cu vechiul F-2 nu se compara.

 3. sorin says:

  Generalii sirieni dezerteaza deoarece stiu ca zilele actualului guvern laic sirian sunt numarate, gratie sprijinului militar si financiar oferit asa zisilor rebeli, de catre guvernele musulmane, asa ca vor sa fie si ei de partea invingatorului.
  In final sa nu impartaseasca si ei experienta lui Mohammad Najibullah din Afganistan.

 4. ASP/PFD says:

  MiG 21 a avut, din proiectare, o sarcina de care s-a achitat cu succes. F-15 avea si el treaba lui, nu sa se alerge cu Mig-21.
  Nu va mai ,,ciufuliti”, vom ramine sa facem ordine in aer cu ,,Spartan”.