Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

2 militari români au fost raniti in baza de la Qalat

Doi militari români au fost răniţi în cursul nopţii de 18 spre 19 iulie, în baza militară română din Qalat, Afganistan, în urma unui atac insurgent cu rachete şi armament portabil de infanterie.

În urma atacului, sergentul Florin Emil Cojocaru şi caporalul Gheorghiţă Pavăl au suferit răni uşoare în zona feţei.

Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri în baza militară urmând a fi transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Din datele medicale preliminare reiese că starea lor este bună.

Militarii răniţi fac parte din organica Batalionului 280 Manevră, care şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabol.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.