Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

2014 – anul retragerii din Afganistan?

Forţele coaliţiei internaţionale s-ar putea retrage din teatrul de operaţii din Afganistan până în 2014. Aceasta, potrivit unui document citat de cotidianul britanic “The Independent”, preluat de Curentul.

Aceeaşi sursă afirma că anunţul ar putea fi făcut în cadrul unei conferinţe a coaliţiei ce va avea loc săptămâna aceasta la Kabul, iar transferul de putere ar putea fi făcut către forţele afgane.

Potrivit documentului obţinut de cotidianul britanic, preşedintele afgan, Hamid Karzai, va anunţa un calendar pentru o tranziţie etapizată şi bazată pe condiţii, ce va începe în acest an, la Conferinţa Internaţională pe tema Afganistanului care va avea loc în capitala acestei ţări.

România are dislocaţi în această zonă de război circa 1.300 de militari, iar preşedintele Băsescu anunţa la începutul acestui an că ţara noastră va mai trimite circa 600.

Ulterior, numărul acestora a fost modificat la 300.

Din 2003, 15 militari români şi-au pierdut viaţa în Afganistan şi alte câteva zeci au fost răniţi.

Sursa: Curentul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.