Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

23 aprilie – “Ziua Forţelor Terestre”

Pe 23 aprilie a fost aniversată “Ziua Forţelor Terestre”, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă.

În garnizoanele din ţară s-au desfăşurat ceremonii militare de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor, precum şi adunări festive, simpozioane, expoziţii de carte şi fotografie, ziua porţilor deschise.

La aceste activităţi au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “23 aprilie – “Ziua Forţelor Terestre””

 1. gheo says:

  “Unii” sunt mereu cu “capul intre obezi”, ca iobagii din perioada feudala, normal sa le zboare “si” mintea pe care au mai avut-o, daca … capul a “pus la stors”.

 2. ION says:

  Despre rezervisti, iata ce se spune:

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că trebuie refăcută capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie, mulţi fiind plecaţi la muncă în străinătate, precizând că în cadrul CSAT s-a discutat această problemă. Preşedintele a spus că “… guvernele vor trebui să înţeleagă că este un imperativ creşterea capacităţii de luptă a armatei române”.

  Premierul Victor Ponta a apreciat că nu trebuie “stârnită panica” în rândul populaţiei vorbind despre actualizarea listelor de rezervişti, deoarece în secolul XXI este importantă tehnologia şi nu numărul de soldaţi, el arătând astfel că discuţia pe tema rezerviştilor este una “neserioasă”.

 3. robot1 says:

  Unul s-a trezit acum cand are rusii aproape, iar celalalt este un copilas, care a ajuns pea sus prea repede.
  Care tehnologie, care rezervisti?
  Probabil din birou totul arata bine.
  Ponta spune ca a acum a inteles ca a facut bine ca semnat pt banii de avioane moderne.
  Asa se cheama acum avioanele la mana a doua.
  Asa a inteles el.
  Se pricep ce sa mai vorbim.
  Iar cei din MAPN tac si iar tac …

 4. geo says:

  Sau poate ar trebui in loc de rezervisti sa nu li se mai permita unora trimisi pe la post in strainatate ca dupa terminarea mandatului sa-si suspende contractul cu armata sau sa-si dea demisia.Unii au fost trimis pe niste sume de bani ametitoare pentru o persoana care munceste in Romania si apoi li se permite un concediu fara plata in loc ca statul sa beneficieze de experienta lor, ca doar de aia au fost trimisi nu?

 5. Dan says:

  Gresit e vorba de mana a treia.Ba o rugina din asta e chiar la mana a 4 -a [ca le mai trebuia o gioarsa portughezilor ca sa onoreze contractul cu gulagul nostru si au gasit-o in cimitirul avioanelor ]

 6. Nebunul satului says:

  Sa vina cu experienta multa [malai verde] ca sa invete militarii de rand [putinii care inca nu au fost facuti generali] sa calareasca caii de lemn ai MAN