Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

23 August – Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului

Cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război a organizat, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial, din Bucureşti.
La eveniment au participat reprezentanţi ai cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ai MApN, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Ziua de 23 august a fost declarată Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului prin Legea nr. 198/2011.

Prin aceeaşi lege, ziua de 21 decembrie a fost declarată Ziua memoriei Victimelor Comunismului în România.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “23 August – Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului”

 1. stopsy says:

  ATENȚIE! țigănia este un fenomen molipsitor ! Care o fi diferența dintre “memoria victimelor” și “comemorarea victimelor” ?!

 2. stopsy says:

  La o țigănie …
  Buboiul Transnistria ca stat,
  De căldărarii împărați,
  De regi și regine-i plagiat,
  Fiind … autoproclamați.
  STOPS MMXIII

 3. gheo says:

  Care o fi diferenta dintre … “victimele fascismului si comunismului si … victimele de “dinaintea fascismului si comunismului ?”, pentru ca, se incearca agresiv stergerea din “memoria romanilor” a amintirii victimelor “Rascoalei de la 1907″, a “masacrarii” miilor de tarani amarati, “analfabeti, saraci lipiti pamantului … etc”, cei care vrem nu vrem, fie ca ne place sau nu, au “perpetuat” natiunea asta a noastra si au murit de-a lungul vremurilor pentru “ea”, si despre care nu mai pomeneste nimeni … chiar nimeni, nici chiar “Televiziunea … nationala … Romana platita din BANUL PUBLIC”, nici chiar despre “miile de soldati, chiar unitati militare romanesti intregi” dezarmate in mod rusinos si umilitor de RUSI”, dupa ce “primisera ordinul de a nu mai trage in ei la 23 august 1944″ si, dusi in “gulagurile umilintei, rusinii, suferintei si democratiei sovietice”, de unde prea multi nu sau mai intors, in schimb, “natiune de doi bani” … pomenim si ne lamentam cu privire la … doi regi tigani … viata amoroasa a diverse rapandule mediatizare mai ceva decat zeitatile antice … etc”, care e diferenta dintre victime si care or fi victimele cele mai oropsite, intre victimele care “au luptat si murit pentru a indeparta comunismul si sovietele de granitele Romaniei” si, au fost tradati si dusi ca “sclavii in targurile de comercializare a … sclavilor in Siberia ruseasca” si … “unii care au colaborat pentru aducerea sovietelor in Romania” ???, cui ii este rusine sa-i pomeneasca … celor care i-au oropsit si tradat pe acei amarati sau noua ?, “NOUA”, pentru ca permitem unor samsari pentru care nimic nu are valoare in afara de propriile interese, sa ne “stergerea istoriei asa cum a fost” si … tacem !.

 4. Ciu says:

  Cum ati vrea sa-si aminteasca de 1907 ??!?! Pai mostruoasa coalitie, condusa de multi dintre cei care se spune ca au fost ”tortionati” dupa 1947, au pus tunurile pe taranii rasculati de cruzimea si hapsineala unor arendasi ”alogenii” , dar si la impulsul ”discret” al unor agitatori ”de stinga”, apartinind aceleiasi categorii de ”alogeni”.
  Alogenii au cistigat si au murit 11 mii de tarani(cca. 6700 dupa unele surse mai credibile).
  Cine raspunde ?
  Comunistii sau nazistii???

 5. nepot de taran si fiu de muncitor says:

  De raspuns in fata legilor au raspuns si raspund si naziastii si comunistii. Tortionatii nu au raspuns si nu vor raspunde niciodata, nici ce s-a intamplat in 1907 nici in 1933 si mai ales in anii de grea cumpana pentru tara 1940-1944, cand, atat taranisti cat si liberalii (mihalache, bratianu etc.) au dus politici de tradare nationala, refuzand preluare guvernarii Romaniei, lasand ca niste tradatori greul pe umerii armatei si a bravului patriot maresalul Antonescu. Acum TORTIONATII sunt victimizati de cei ce nu cunosc un minim de istorie a Romaniei si incearca sa ne convinga de faptele lor marete, de meritele lor patriotice. As fi preferat ca poporul roman sa-i resplateasca atat pe ei dar si pe cel de tapa lor contemporan cu noi, traian basescu, cu plutonul de executie.

 6. anonim says:

  Daca tot e vorba de dreptate atunci sa fie DREPTATE PANA LA CAPAT ! Mergeti inapoi si analizati si cumplita represiune a burghezo-mosierimii asupra amaratilor tarani rasculati in 1907 si 1888 . Nu mai tot bateti toba cu niste indivizi care s-au ascuns prin munti dupa 1947 pt ca erau cautati pentru crime de razboi comise in anii 1941-1944 .De altfel ei au comis crime si impotriva localnicilor: talharii, violuri , crime, erau obisnuiti cu asa ceva. Cinste deplina unor luptatori adevarati asa cum a fost Elisabeta Rizea dar multi dintre cei ascunsi in munti erau cu grele pacate