Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

25.000 de pensii ale foştilor angajaţi ai MI au fost revizuite în 2011

Potrivit oficialilor MAI, citaţi de AGERPRES, “un procent de 38% din pensiile foştilor angajaţi ai MAI au fost revizuite până la această dată”.

Din totalul celor 65.788 de dosare ale pensionarilor ministerului au fost revizuite 25.087 de dosare. În procesul de revizuire a pensiilor foştilor angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor lucrează 290 de persoane.

La începutul lunii ianuarie ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a dispus constituirea unui grup de lucru având ca principale atribuţii, pentru întreg anul 2011, extragerea şi introducerea datelor din adeverinţele privind veniturile realizate ale foştilor angajaţi. De asemenea, ministrul a dispus ca programul de lucru pentru personalul grupului implicat în activitatea de modificare a pensiilor recalculate să se desfăşoare, în zilele lucrătoare, în două ture, în intervalul orar 7,00 – 22,00.

Consilierul ministrului Igaş, Nicolae Chesnoiu, declara la începutul anului că din pensiile sub 3.000 de lei recalculate până la sfârşitul anului 2010 a reieşit că doar în 20% din cazuri pensiile scad, în rest înregistrându-se o creştere de “măcar 100 sau 200 de lei” şi a subliniat că au fost afectaţi cel mai mult pensionarii MAI veniţi în minister în urma numirilor politice.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

39 Responses to “25.000 de pensii ale foştilor angajaţi ai MI au fost revizuite în 2011”

 1. tupak amaru says:

  minciuna de la un capat la altul . cum sa creasca pensile , la inceputul anului , cand toate pensiile din MAI au fost calculate pe baza salariului mediu brut /economie ???
  rusine . din declaratiile MAi , pana la data de 01.06.2011 , rezulta ca acest minister nu a inceput procesul de revizuire al pensiilor , acesta activitate urmand a fi inceputa in luna octombrie .

  cand a mintit igas ? acum sau pe tot parcursul anului 2011?

 2. Ani Coman says:

  MAma mea avea o pensie de urmas ( dupa tata ) de 1370 lei si a primit dupa recalculare decizia cu 1830 lei .
  Eu am muncit 35 de ani in mediu radioactiv si am 768 lei iar sotul meu dupa 42 de ani in mediu periculos 801 lei

  FARA COMENTARII !

 3. tupak amaru says:

  1. iata ce declara in ianuarie , acelasi chesnoiu :

  Consilierul ministrului Administraţiei şi Internelor, Nicolae Chesnoiu, a declarat, vineri, că, având în vedere complexitatea procesului de recalculare a unei pensii şi numărul mic de angajaţi pe care Casa de Pensii a MAI îl are la dispoziţie momentan, nu este posibilă procesarea unui număr mai mare de pensii recalculate. Totodată, reprezentantul MAI a adăugat că numărul de aproape 2 dosare procesate pe zi se va mări, de săptămâna viitoare, când numărul angajaţilor va fi suplimentat cu aproape 150. Din analizele efectuate, Chesnoiu a reuşit să îi identifice şi pe cei vinovaţi de faptul că recalcularea merge atât de greu. „Până în 22 noiembrie 2010 doar în jur de 1.000 de pensionari din MAI şi-au depus adeverinţele necesare recalculării pensiilor în funcţie de venitul pe care l-au avut. Alţi 7.000 de pensionari care au avut adeverinţele la dispoziţie au stat cu ele acasă şi nu le-au depus la timp“, a declarat secretarul de stat. Până în momentul de faţă, aproximativ 14.000 de dosare au fost procesate la Casa de Pensii a MAI, din aproape 70.000 de pensii ce trebuie recalculate. Vineri dimineaţă, pensionarii din MAI au urmat exemplul pensionarilor din armată şi au depus o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva miniştrilor Apărării şi de Interne, Gabriel Oprea şi Traian Igaş, precum şi împotriva directorului SRI, George Maior, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Mariana Caloianu, avocatul care reprezintă interesele sindicaliştilor, a declarat că a cerut procurorilor să verifice actele care au stat la baza deciziilor de diminuare a pensiilor şi să-i ancheteze pe cei care se fac vinovaţi pentru această stare de fapt.

  2. pentru ani coman :

  -mama ta nu avea cum sa primeasca decizia de recalculare , cu acea suma , intrucat la MAI toate pensiile au fost recalculate pe baza salariului mediu brut . CLAR ?!
  -daca ai fi lucrat in mediu periculos sau radioactiv , ai fi iesit la pensie cu 20 ani,vechime . AI INTELES ?!
  -si nu mai comparati mere cu pere . adica , muncitori necalificati cu ofiteri sau agenti de politie . PRICEPI ?!

  stiu ca ati primit ordin sa postati toate prostiile dar macar cititi putin legile . asta inainte de a scrie mizerii pe diferite bloguri .
  la fel ati facut si in ianuarie .
  nu ar fi mai bine sa taceti ?
  in ianuarie spuneati : “bine le-a facut” – referindu-ne la recalculare . acum ce vreti ?

  va este frica pentru cele 7800 de cauze penale , pe care le aveti ?
  domnul chesnoiu este cumva fostul sef al directiei contabile a MAI ?

  FARA COMENTARII !

 4. scmdizdu fericit says:

  @tupak amaru
  daca este ceva ce nu-ti convine,nu inseamna ca nu este adevarat
  soacra-mea (pensie de urmas M.Ap.N) are o majorare de aprox 350 lei net(reprezentand 50%)
  am postat aceste date acum mai mult de trei saptamani .A fost o postare mai lunga cu toate datele necesare din decizia revizuita si am spus adevarul cu date concrete din decizie/ultimul cupon de pensie inainte de revizuire
  In concluzie d-na ani coman are dreptate privind pensia de urmas.
  in privinta conditiilor dansei de lucru in mediu radioactiv asta sa i-o spuna cui vrea ca in acest caz mananca rahat cu apa rece
  La uzina R(feldioara brasov)au spor de radiatii inclusiv boschetarii care merg la cules de ciuperci prin padure la 3 km distanta(a fost o gluma) si “d-na director cu mopul” care spala holurile de la administrativ desi nici nu stie ce se intampla in subteran la 3-4km distanta
  asta seamana cu jigodismu’ ala al parlamentarilor cu pretentii la spor de radiatii de la antenele de telefonie mobila de pe cladirea parlamentului
  @Ani Coman
  D-na Ani ce spuneti de radiatii electromagnetice de peste 1(un )Gigawat?? si sa stiti ca sunt doua exemple reale
  1-daca legi un neon de antena cu sfoara acesta se aprinde instantaneu
  2-a fost legata o pisica de antena si si-a pierdut cele 9 vieti in mai putin de 20 minute
  daca doriti putem discuta si despre radiatii nucleare nu numai electromagnetice ca banuiesc ca sunteti un profesionist si deci avem baza de discutie
  Baniuiesc ca stiti ce este un GW

 5. scmdizdu fericit says:

  un GW la “iesire din antena” dupa cum se spune,adica le incasezi netto nu brutto
  hi,hi!!

 6. Ani Coman says:

  Pentru toti neavenitii care se pot informa………..

  Este vorba de laboratoarele de radioactivitate de pe langa Agentiile de Protectia Mediului care nu au avut niciodata spor de radiatii. S-a motivat intodeauna ori ca nu sunt bani ori ca sursa radioactiva cu care se lucreaza are activitatea prea mica
  Apoi, mamei i-a venit decizia de la M A N si nu de la M.A.I.
  Apoi, am lucrat 35 de ani in sistemul mai sus mentionat , nu am avut incadrare in grupe de munca. cu posibiliatea de a iesi dupa 20 de ani , asa cum am var care la 45 de ani a iesit la pensie , maior cu 2500 lei
  Cineva cu studii superioare ( si nu un fost ofiter care a luptat in razboaiele de dupa 90… ….) se poate informa .

  Si in final , e vorba de principiu , de LEGE nu de mine sau de mama……….
  milioane de pensionari sustin aceste pensii de lux, ei amaritii sub 1000 lei , iar baietii destepti numai peste 2500 – 3000 lei .

  Si inca ceva nu am vrut sa lezez pe nimeni , dar daca s-a simtit cineva sa se gindeasca la milioanele de pensionari din tara asta care mor de foame si nu au bani nici de medicamente. Si sunt ingineri, dortori , profesori . Si a pro pos am studii superioare. PUNCT.

 7. Feraru Daniel says:

  In privinta locului de munca , la d. ani coman este perfect adevarat , eu sunt ofiter ( activ ) si ma abtin de la orice fel de comentariu , dar sotia lucreaza la Agentie de Mediu…. ( nu dau judetul , de la sine inteles…) NU AU SPOR pe radiactivitate si nu au avut niciodata.
  Si mai are dreptare si in privinta recalcularii pensiei : mamei i-a venit pensia de urmas marita cu 450 lei
  ASA CA…………….

 8. tupak amaru says:

  pentru doamnele si domnii care nu au ce face si nu citesc nici macar titlul unui articol :

  – in acest articol este vorba de pensii MAI ;
  – ati mintit si atunci cand cineva va explica acest lucru , o intoarceti ca la ploiesti ;
  – eu vorbesc de pensiile MAI , referindu-ma la minciuna ministrului de interne ( si a numitului chesnoiu );
  este atat de simplu sa observi minciuna – asta daca nu esti … ma abtin sa spun cum ;
  – problemele cu laboratoarele le rezolvati in instanta , nu vad legatura cu MAI ( asta apropo de neaveniti ) ;

  care este legatura intre pensia dumneavoastra si pensiile MAI? nu credeti ca ar fi mai bine sa va certati cu cei care v-au incalcat ( furat ) drepturile ?
  vad ca postacii portocalii au memorie selectiva . hai sa comentam textul articolului in cauza si nu aberatii .

  fara a fi specialist in domeniu , numai dupa datele prezentate de “ani
  coman ” ( vechime , studii , domeniu de activitate ) , este imposibil sa fie aceasta pensia prezentata . ori aveti chef de glume , ori bateti campii , ori cineva v-a calculat pensia aiurea . in toate situatiile prezentate politia , militia , securitatea , armata , spp , sri , mogulii … si cine mai vreti dumneavpoastra , nu au nicio vina .
  daca nu ma credeti , sunati la 112 .
  la revedere si sa stiti ca nu sunt suparat pe domniile voastre . poate sunteti mahmuri , poate v-ati trezit brusc din somn sau poate va grabiti sa prindeti urmatorul episod la vreo telenovela .

  hai pa !

 9. marin milica says:

  Pentru tupak amaru

  HAI SIC TIR ……MILITIANULE !

  Cine-ti da dreptul,ca numai ce spui tu este legal si veridic ???? ( macar stii ce inseamna veridic????)
  Mare destept mai esti……….. legatura in noul sistem de pensii este ca au acum acelasi …SAC ( si civilii si militarii ) si pentru a fi date pensiile de lux de 2500 – 3ooo lei sunt tinuti in pensii de mizerie milioane de oameni de care , voua militienilor nu va pasa…………
  Si pentru ca stiti sa umplati pe net, d. tupak amaru….. intra si vezi pensia prof. pesamosca ( eminent chirurg pediatru un geniu al medicinei, care a fost dat uitarii si se zbate cu o pensie de 1000 de lei.
  Comentariile sunt de prisos . Pentru ca iti vezi numai pensia ta si nu te intereseaza de altii………..

 10. Ionel Brancu says:

  MA BAG SI EU IN SEAMA DIN INTAMPLARE ……………….

  Am citit altceva :

  Academicianul, profesorul Alexandru Pesamosca, beneficiarul unei pensii de 6 milioane de lei vechi,………..

  deci nu 1000 lei vechi ?????????

  CUM E MILITIANULE, tupak amaru ????????

  Deci recunosti, ca nu-ti poti imagina ca exista pensii atat de mici fata de voi
  actualii politisti !!! ??? !!!

 11. Ionel Brancu says:

  Scuze 1000 lei noi

 12. Ionel Brancu says:

  HEI MILITIANULE amaru

  Citeste eu am gasit ca nu are nici 1000 lei noi

  CITEZ :

  Academicianul, profesorul Alexandru Pesamosca, beneficiarul unei pensii de 6 milioane de lei vechi,……………………..

 13. Don Corleone says:

  @Ani Coman
  sa stiti d-na ca ceea ce vi s-a spus (ca nivelul de radiatii este prea mic in laborator) este perfect adevarat(iar timpul de iradiere f.mic/zilnic/lunar)
  De pilda doza de radiatii la o simpla radiografie dentara este de vre-o 11 ori mai mare(noroc ca se fac rar).aparatul cu cea mai mica putere are 4KW oare cat au altele.(sa nu-mi vorbiti de ecografii ca e vorba de cu totul alt principiu(ultrasunete)
  eu nu am studii superioare si nici nu ma laud.doar cei care nu stiu carte se lauda cu ele.eu stiu toate astea din “Alba ca zapada si cei sapte pitici”
  cu cat de cat stima
  P.S.Dupa cum ati postat mai sus cred ca si Iliescu e invidios.mai rar atata populism.ati ajuns sa ne vorbiti de “milioanele de pauperizati ai soartei”
  Ete na!!Oare unde am mai auzit??

 14. scmdizdu fericit says:

  him him!!

 15. akord75 says:

  him,him!!

 16. akord75 says:

  @marin milica
  du-te un pic la scoala si ai sa afli ca sacul de care vorbesti se afla cu o treapta mai sus.De acolo din sacul numit bugetul consolidat se impart toti banii in toate directiile,apoi se duc la bugetul x,y,sau z.
  Deci te strofoci degeaba ca nu iti ia nimeni din “banisorii’tai
  Ca vin banii in bugetul “tau”civil sau vin separat ce conteaza??
  aoleu si tu ai inceput cu “milioanele de oameni”!!??
  Pai mata ce muncisi bre prin carciumi de te plangi atata>
  Si vezi ca eu nu sunt din MAI,dar tupak amaru e chiar OK(desi ne-am mai “certat uneori”)

 17. akord75 says:

  @ani coman
  Ia mergeti d-na un pic prin armata,macar vreo 20 de anisori si dupa aia sa vorbiti!.Vi se pare frumoasa ca ati vazut-o la defilare??
  Habar n-aveti!!

 18. Altfel says:

  Ani Coman,
  De ce nu te facusi fato ofiter? Ti-a interzis cineva? Ca vad ca te deranjeaza pensiile ofiterilor. Da’ cand bateai berbunca, in loc sa faci instrcutie, ca ei, era bine? Nu te-ai facut ofiter fiindca nu ti-a convenit, sau n-ai vrut, sau n-ai fost in stare? Atunci baga nasul in tarana si tine pentru tine frustrarile, nu le transforma in chemare la lupta a “pensionarilor amarati” impotriva “pensionarilor nesimtiti”.

 19. tupak amaru says:

  vad ca mi-a disparut un comentariu . dar nu mai conteaza .

  ce este important : usor , usor , iese la lumina minciuna . atat la interne cat si la armata .
  nu s-a incheiat procesul de revizuire , momentan au oprit emiterea deciziilor .
  la interne NIMENI nu a primit nicio decizie .
  din experienta proprie : MAI sustine ca a aplicat legea pana in prezent , nu considera ilegale deciziile emise aiurea in baza salariului mediu brut .
  a fost reluat procesul de identificare a veniturilor de 3 ori . surpriza , la fiecare verificare , pierd date . oare de ce ?
  datele reale au fost transmise la casa de pensii in luna decembrie 2010 .
  desi MAI sustine ca nu a avut timp sa calculeze pe baza veniturilor reale , a avut timp sa calculeze “din oficiu ” toate pensiile . unde-i logica ?
  atitudinea fata de pensionari este neschimbata : dispret , refuzul de a comunica . ce denota asta ?
  recunosc , sunt pesimist . dar pana acum am avut dreptate ( in privinta intereselor ascunse ale ministerului ). eu personal nu cred nimic pana nu vad decizia de revizuire .
  pentru cei care sunt ceva mai atenti : MAI – nu a dat niciun comunicat de la inceperea recalcularii ( 2010 ) pana in prezent . nici acesta nu este semnat sau asumat de cineva . cei care au lucrat o viata prin MAI cunosc metoda .

 20. comisarul dezgustat says:

  Pentru Tupak Amaru,

  o caracterizare la obiect si pertinenta a starii de fapt existente la MAI. Cu o singura precizare la ora 09:36, marţi, 04 ianuarie 2011pe site-ul MAI a fost postat un comunicat din care redau cateva pasaje:

  “În perioada 28.07.2010-22.11.2010 au fost eliberate pensionarilor 5.294 de adeverinţe privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale, dintre acestea 856 fiind depuse până la 22.11.2010 la Casa de Pensii a M.A.I. însoţite de solicitări scrise de recalculare a pensiilor.
  Având în vedere că pentru operaţiunile de stabilire şi plată a pensiilor pentru luna ianuarie 2011 erau necesare peste 30 de zile, după data de 22.11.2010 a început procesul de recalculare efectivă a pensiilor aflate în plată la Casa de Pensii a M.A.I. pentru cele 856 de solicitări scrise depuse până la această dată, pentru cele 113 dosare noi de pensionare, repunere şi suspendare precum şi pentru 65.481 de beneficiari pentru care pensiile s-au recalculat potrivit art. 5 alin. (4) din Legea nr. 119/2010………..
  În perioada 22.11.2010-22.12.2010, au fost înregistrate la Casa de Pensii a M.A.I. un număr de 6.957 de solicitări scrise de recalculare a pensiilor, însoţite de adeverinţele privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale, activitate care continuă şi în prezent…………
  În intervalul 22.12.2010-31.12.2010 s-au efectuat operaţiunile necesare depunerii şi expedierii celor 66.450 decizii de recalculare precum şi pentru emiterea mandatelor de pensie aferente lunii ianuarie 2011…..” no coment !!!
  PS chesnoiu este fostul sef al Dir Fin Cont a MAI

  comisarul dezgustat

 21. tupak amaru says:

  cunosc comentariul si l-am prezentat in instanta . este plin de aberatii .
  in primul rand , termenul de 22.11.2010 , nu apare in lege , deci este absurd .
  in al doilea rand , asa cum spuneti , comunicatul ce face referire la acea data este publicat post factum , la 04.01.2011 .
  dar , acest comentariu , nu este semnat si nici asumat . a fost postat pe site-ul oficial al MAI si atat .
  acest comunicat confirma ilegalitatile comise : “În perioada 22.11.2010-22.12.2010, au fost înregistrate la Casa de Pensii a M.A.I. un număr de 6.957 de solicitări scrise de recalculare a pensiilor, însoţite de adeverinţele privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale, activitate care continuă şi în prezent…………”.

  in realitate aceste pensii au fost calculate tot pe baza salariului mediu brut . fapt ilegal . aici nu mai vorbim de greseli sau de lipsa timpului necesar recalcularii .
  acesta este si motivul pentru care a fost adoptata rapid OG1/2011 . nu pentru a ne ajuta ci pentru a acoperi faptele penale , savarsite de angajatii casei de pensii .

  in opinia mea , aceste lucruri trebuiau a fi prezentate presei , fiind dovezi clare ale minciunii si imposturii guvernantilor .
  din motive care mie imi scapa SCMD a refuzat sa prezinte situatia , la fel si televiziunile ( la sugestia SCMD ) . am incercat si am fost refuzat.
  sunt foarte multe dovezi ale ilegalitatilor comise dar , din pacate , cei care au cunostinta de asemenea fapte le ascund , din comoditate sau de frica .
  personal am reusit sa prezint in fata instantei unele probe si voi continua cu actiunea in justitie indiferent de cuantumul pensiei pe care o voi primi .
  cineva a incercat sa ne fure . faptul ca nu a reusit in totalitate sau ca va da gres este o alta problema . eu nu am de gand sa-i iert pe cei care , putand umiforma de militar sau politist , au falsificat documente , la ordinul unor jigodii de politicieni . sa nu uitam ca au murit oameni .
  asa cum am mai spus , in og 1/2011 se regaseste acel articol din hg 735/2010 , prin care ne-au taiat pensiile .

 22. Ionel Brancu says:

  He, he he, de mine nu s-a luat nimeni………………….

  Au facut-o….. varza pe doamna Ani………….. si saraca n-a zis decat niste lucruri reale prin comparatie
  Adica despre pensia militara a mamei de urmas, despre pensia ei ( civila ) si parca a sotului daca am retinut corect.
  Dar astia sunt oamenii si asta este tara in care traim………..
  Femeia probabil a vrut sa spuna ca , in general pensiile militare ( MAN MAI SRI JANDARMI POMPIERI si care or mai fi pe acolo ) sunt cu mult prea mari comparativ cu cele civile .
  Nu am nimic cu nimeni ca nu-i nici mama nici sora mea……………..
  Dar asa este pentru a avea cateva sute de mii de pensii de lux tin in mizerie neagra sub 1000 lei milioane de pensionari.

  A pro pos de ce va deranjeaza comparatia si il invocati aici pe ILIESCU.
  Si apoi de ce nu recunoasteti realitatea : cine se ducea ( in general ) in armata de ducea pentru avantaje ( an veri in SRI, matusa in MAN si unchi in MAI)
  Peste tot avantaje dar se invoca numai viata grea pe care au dus-o , ca pana la urma nu i-a obligat nimeni sa apuce pe acel drum….
  Auzi norma de hrana , pai ce eu daca nu o am plec nemancat la serviciu, ca in afara de spor de vechime in privat NU VEZI NIMIC.
  Uniforma gratuita , salarii compensatorii, concedii in circuit inchis, masa la popota ( preturi mici ) ciubucuri , nu pica, cade , sanatate , la fel in circuit in
  circuit inchis, si cate avantaje or mai fi pe acolo……………numai de ei stiute si nespuse
  Dar OMUL ramane OM indiferent de haina
  Oricum cand e vorba de drepturi jicnirile , prostia si gura mare sunt la loc de cinste.
  Asa-i romanul si de aceea nu evoluam . Vor mai trece 100 de ani ca sa ajungem …europeni

  Salut pe toata lumea si pentru amaru am o vorba sa-i spun , se vese de la o mare posta ca a fost militian.
  DA am dat spaga unui actual politist ca n-am trecut strada pe unde trebuia…………….la asta se preteaza un adevarat aparator al legilor .

 23. tupak amaru says:

  schimband un nickname cu altul , nu rezolvati nimic.
  in circuit inchis este doar neuronul dumneavostra .
  va tradeaza infectia portocalie : “iliescu ” , ‘pensii nesintite ” , si altele .
  chiar nu intelegeti ca sunteti pe alt blog ?
  vad ca aveti veri peste tot . sa fiti sanatos . repet , problemele de natura psihica se rezolva la spitalul 9 .
  daca va preocupa soarta d-nului profesor pesamosca , ce va opreste sa il vizitati ?

  am impresia ca va uitati in oglinda atunci cand aruncati cu “zoi” pe aici .
  va las , poate aveti treaba , la patron .
  si nu mai vorbiti de europa ca nu aveti habar despre ce vorbiti .
  si daca v-a luat spaga un politist , nu voi ati facut reforma statului ?
  eu credeam ca nu mai sunt politisti corupti in sistem .

  un militian necajit

 24. DYN says:

  DOMNILOR GENERALI ,OFITERI , SUBOFITERI , GRADATI ..DIN TOATE STRUCTURILE NATIONALE DE APARAE SI ORDINE PUBLICA ,…ACTIVI SI IN REZERVA ….DINCOLO DE PAPAGALII POLITICI SI DE AFACERILE LOR , NU UITATI VREODATA CA EXISTA UN NEAM SI O TARA , CARE SE BAZEAZA PE JURAMINTUL FACUT DE VOI…DE NOI…NU UITATI CA JURAMINTUL MILITAR NU PUTEM SA NI-L LUAM INAPOI , ..NU UITATI CA CEI CARE SI-AU JERTFIT VIATA , AU FACUT-O PENTRU LIBERTATE , PENTRU DEMOCRATIE , PENTRU UN TRAI DECENT , PENTRU URMASII NOSTRII, PENTRU NOI !
  NU UITATI ASTA NICIODATA .
  MAI BINE UN STAT ROMAN INTREG SI O COALITIE DISTRUSA , DECAT O COALITIE INTREAGA SI UN STAT ROMAN CALCAT IN PICIOARE .
  NU TREBUIE SA VA PIERDETI PERSONALITATEA , SA DEVENITI SCLAVUL ACTIVITATILOR , IDEOLOGIILOR ASA ZISILOR ‘COMANDANTI” ORI “ FOSTI COMANDANTI” CARE ISI PUN INETERESELE PERSONALE ORI DE PARTID MAI PRESUS DE TOT SI TOATE …
  SI VOI …SI NOI .. SUNTEM CETATENI AI ACESTEI TARI.
  ASTAZI…MAI MULT CA ORICAND …S-AU INTENSIFICAT AMENINTARILE LA ADRESA IDENTITATII NATIONALE SI MAI ALES LA ADRESA ROMANILOR DIN HARGHITA , COVASNA SI MURES .
  NU UITATI CA “LUPTA PENTRU PUTERE” POATE ADUCE UN INDIVID INTR-O ASEMENEA STARE ,INCAT SA ISI POATA PIERDE PERSONALITATEA SA COSTIENTA , PROPRIA RATIUNE .
  AMENINTARILE EVIDENTE ALE EXTREMISMULUI MAGHIAR , VINE PE FONDUL ACELORASI AMENINTARI FACUTE IN CADRUL UNEI MANIFESTATII REVIZIONISTE LA LONDRA , DAR SI PE FONDUL SLABICIUNII FARA PRECEDENT A AUTORITATILOR ROMANIEI .
  TRAGEM …TRAGETI….UN SEMNAL DE ALARMA , ACTIONATI- PRIN FORME CARE SA NU PUNA IN PERICOL SIGURANTA CETATENILOR , APARATI DEMOCRATIA SI IDENTITATEA POPORULUI ROMAN.
  POPRUL ESTE NORODUL SI NU TAGMA JEFUITORLIOR .

  http://scmdmoreni.blogspot.com/2011/06/tamas-sandor-seful-consiliului-judetean.html

  HONOR ET PATRIA ! VAE VICTIS !

  CPT ® MACARAN FANEL

 25. Bitu says:

  Sunt doi comentatori care sunt profund “indignati” de crestereile pensiilor de urmas ale parintilor (madam Ani si activul Feraru).
  Aveti o singura solutie: dati-le cianura, poate asa o sa fiti multumiti!
  Si faceti economie si la buget.

 26. vasile says:

  Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, imi spunea adeseori: “Sa te feresti de prosti, betivi si nebuni”. Asa am facut toata viata mea si, pana acum, mi-a mers bine. Va recomand si voua la fel. Nu-i mai “bagati in seama” pe acesti oameni. Sunt semeni de-ai nostri, este aevarat, dar in afara de compasiune, nu avem cu ce-i ajuta.

 27. Cosmin Sava says:

  INTREB PE TOTI OFITERII ACESTEI TARI ( MAN, SRI, MAI, etc…..)

  Cine mi-a omorat un om drag mie, ruda fiindu-mi in dec1989 ?????????
  Pentru conformitate :

  Capitan CRETU FLORIN, era student la Academie in dec.1989 si a murit rapus de gloante . ALE CUI GLOANTE ?????????? Este inmormantat in Cimitirul Eroilor din capitalea.
  Mergeti sa-i depuneti o floare pe mormant ca a implinit 30 de ani in… mormant.

  INTREBAREA SE ADRESEAZA IN SPECIAL celor care au scris mai sus

 28. Adrian Popovici says:

  Am fost curios sa vad daca este adevarat……….din simpla curiozitate
  Dar e vorba de un ADEVAR care doare enorm.
  Iar despre pensii si pensionari fiecare cu gradul lui de educatie, de bun simt de 7 ani de acasa. Fara alte comentarii din partea mea.

  CREŢU Florin, născut vineri, 12 martie 1959 în com. lanca-Brăila, după terminarea Liceului Industrial nr.3 din Buzău a urmat Şcoala de Ofiţeri de aviaţie “Aurel Vlaicu”, de unde a ieşit ofiţer în 1981.
  A fost repartizat la UM Urziceni- Alexeni şi apoi la flotila 50 aviaţie UM 01900 Bucureşti-Otopeni.
  Pe data de 12.09.1989 a început cursurile Academiei Militare de unde, în noaptea de 23 decembrie 1989 a fost trimis să apere Ministerul Armatei din Drumul Taberei, unde a fost împuşcat.
  A rămas un copil de 2 ani orfan.

 29. Adrian Popovici says:

  Dar de ce a disparut comentariul postat mai sus cu numele eroului FLORIN CRETU, ca eu am vrut sa verific autenticitatea lui si pana sa postez ce am gasit pe net , el ( comentariul ) a disparut .
  DE ce , ce, cui nu convine adevarul ???????????????????
  Sa va fie rusine !
  Nu aveam de gang sa scriu si asta dar pentru ce s-a facut scriu :

  In dec.1989 ARMATA , POLITIA si SECURITATEA A TRAS IN POPORUL ROMAN
  Sa va fie rusine !

 30. indisciplinatu says:

  Nu mai culpabilizati militarii, frustratilor!!!
  Vedeti-va de viata voastra si lasati-ne in pace. Sunteti penibili, ignoranti si mai ales prost crescuti!!!!

 31. tupak amaru says:

  ati gresit adresa , repet . aici nu este site-ul lui cartianu .
  spitalul 9 este deschis si acorda ingrijiri de urgenta .
  – oameni care sunt revoltati de cresterea pensiilor parintilor ???
  – daca ofiterul din armata a fost ucis la revolutie , cum puteti acuza tot armata ca ar fi tras in proprii ostasi ???
  – 75% din mortii revolutiei au fost militari ( ofiteri , subofiteri , soldati ) ;
  – asa cum am mai spus , boala asta portocalie , este fara leac ; te-a lovit , lovit ramai toata viata ;
  habar nu am cine ti-a ucis ”ruda” . vad ca toti “civilii” aveti rude prin armata . dar , in acelasi timp ii urati . devine amuzant .
  poate vreti sa spuneti : armata , militia si securitatea , au tras la revolutie ( politia nu exista , inca ) ;
  numai in tara lui basescu oamenii sunt acuzati ” in masa ” , pensiile sunt ” in acelasi sac ” si blogurile , unde oamenii normali comunica, sunt invadate de “soldati fanatici ” . si mai vorbiti de vremuri trecute ! cititi-va ceea ce postati si mai lasati-ne in pace .
  tara in care traiti este ideala pentru uniii ca voi . din pacate mai traiesc si altii pe aici .
  si nu mai vorbiti de revolutie “leprelor ” . mai toti “pensionarii nesimtiti”de astazi , pe care voi ii jigniti , au trait pe viu acele clipe . atunci civilii strigau “armata e cu noi ” . si a fost .
  site-ul pe care postati “inteligentilor ” este al vostru . cum sa va scoata cineva de pe el . macar noi , vechii militieni , eram mai stilati . dar asta este consecinta “incadrarilor din sursa externa ” , “civililor “.
  ati lansat un subiect , constatati ca nu-l mai stapaniti si acum incercati sa-l “aruncati la gunoi”.
  la asa sef ( igas ) , asa subordonati ( chesnoiu) .
  metoda este veche , uzata si penibila . militienii striga “militianule “!!!

  SUBIECTUL DE LA CARE AM PLECAT RAMANE : MINCIUNA SI INFRACTIUNEA PRIVIND REVIZUIREA PENSIILOR M.A.I.

  un militia perseverent .

  p.s. lasati subiectul acesta , oricum o sa primiti noi sarcini – disponibilizarile din MAI .

  PATRIA ET HOROR

 32. Nea ilie says:

  UNDE ESTE COMENTARIUL MEU ????????

  Numai acest KAPUT pardon tupak are drept de comentat ??
  Este f.f.f. insistent in a da la toata lumea replica.
  El e cel mai tare din parcare, cand parcarea este….goala .
  Rusinica d.militian…..
  Vrea sa aiba el ultimul cuvant si la 4 dimineata……….. Bate campii cu patria et horor
  Corect este ONOR et PATRIA iar mai pe romaneste onoare si patria , militianule…………..

 33. tupak amaru says:

  nea ilie , nea ilie , de gluma nu stii , pm inseamna dupa amiaza si nu obisnuiesc sa stau pe bloguri noaptea .
  militian , militian , dar corect este PATRIA ET HONOR , mai putin in romania , unde corect este asa cum am spus : PATRIA TE HONOR

  vad ca toti “civilii ” aveti ceva cu expresia “kaput “. ori o fi aceeasi minte luminata care bate campii .
  in general militienii sunt mai tupeisti .

 34. tupak amaru says:

  rectific : PATRIA ET HOROR

 35. Nea ilie says:

  Wikipedia

  „HONOR ET PATRIA” (adică „Onoare și Patrie”). …
  ( dar nu e pentru tine )

  Sunt tot un fost militian dar nu fac atata caz…………..
  De pensie, de desteptaciune , de educatie, etc……….
  Iar pentru recomandarea pe care ai facut-o pentru dr.Pesamosca…pentru mine esti …un nimeni .
  Daca ai fi avut un copil bolnav ti-ai fi dat si viata nu numai salariul pentru a-l salva…poate iti da doamne doamne vreun nepot bolnav sa-i dai toata pensia TU sa-l salvezi sa nu mai vorbesti gratuit .

  VALOARE UMANA 0, sa fii sanatos tu cu pensia ta si neamul tau
  Dupa tine , altul sa nu mai traiasca………
  Eu stiu ce inseamna pensia civila , ca am am avut ambii parinti profesori si, amandoi n-au cat mine , nemernicule . Traiesc de la o luna la alta ……

  SATURA-TE DE BANI , sa nu mai ia nimeni numai TU .

 36. tupak amaru says:

  se vede ca aveti ambii parinti profesori , dupa cum vorbiti .
  n-am nicio treaba cu pesamosca , asa cum dumneavoastra nu aveti nicio treaba cu MAI . militian m-ati facut domniile voastra , fara a sti daca sunt sau nu .
  eu incerc sa discut cu unii colegi despre legi . nu a discutat nimeni aici despre cuantum ci , repet , despre minciuna ministrului de interne .
  modul cretin de gandire , specific bolsevicilor , de a baga in discutie , fara nicio legatura , profesori , medici , etc. -spune totul despre cei ce gandesc asemeni domniilor voastre .
  va intreb , pana va hotarati sa plecati pe alte site-uri : cine a cerut recalcularea pensiilor nesimtite ? noi sau basescu ( boc , oprea , sarbu ) ?
  sa traiti bine !!! si daca aveti copii , sa le dea dumnezeu sanatate , sa nu ajunga pe mana unui medic . copii mei sau ai domniilor voastre , nu au nicio legatuta cu ceea ce expunem noi pe unele bloguri . oameni bolnavi ce
  sunteti !
  asta apropo e valoarea umana a domniei tale .
  daca nu va uitati la televizor , niciun postac care sare acum de 2 metri in sus , nu ar fi stiut de pesamosca . ipocritilor . taiati toate pensiile , injurati armata si politia , inoculati ura in tot ceea ce va inconjoara . nu va fie frica . o sa primiti ceea ce meritati . prostia se plateste . din nefericire , pe aici mai traiesc si copii nostri .

 37. Don Corleone says:

  @nea ilie

  Sì che l’anima nera!. Penso che tu sia buono come i miei ragazzi
  alcune qualità si può angaja.Ai nero
  che diritti dei lavoratori subordinati?. cemento forniamo libero

  Da ce suflet negru ai!.Cred ca esti la fel de bun ca baietii mei
  te pot angaja.Ai ceva calitati negre
  ce pretentii salariale ai?.cimentul il punem la dispozitie gratuit

  Saluti dalla Sicilia!!

 38. eugen says:

  UNDE ESTE COMENTARIUL MEU ??????????????

  Pe cine deranjeaza???????????
  Pe nea ilie , pe nea corleon sau pe kaput ?????? si restul.

 39. Don Corleone says:

  @eugen
  Va trag de atenzione ca eu sunt Don cu “D” mare. Nu accept altefel .Io pocco trimit la tine mia raggazi pentru punishment!
  Corleone dat voie la tine sa scriesti si cu “c” piccolo dar cu D grande
  Uf ce greu e cu traduzione aste la tua romena.

  Una buona giornata a te!