Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

20 iulie Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Miercuri, 20 iulie, se sărbătoreşte Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Cu acest prilej a fost acordat Drapelul de luptă Statului Major al Forţelor Aeriene, la Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti.

Piaţa Aviatorilor a fost survolată, cu această ocazie, de formaţii de aeronave de tipul MiG-21 LanceR, IAR-330, C-27J Spartan, IAR-99 ŞOIM, Mi-17 şi EC-135, aparţinând Forţelor Aeriene Române şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În cadrul ceremonialului militar şi religios au fost depuse coroane de flori la  Monumentul Eroilor Aerului în memoria tuturor eroilor aviatori militari şi civili.

În garnizoanele din ţară unde sunt unităţi militare ale Forţelor Aeriene Române se desfăşoară, în această săptămână, ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele închinate eroilor, activităţi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor din Forţele Aeriene, precum şi expoziţii de prezentare a tehnicii şi echipamentelor militare.

Forţele Aeriene Române au participat, în cadrul efectivelor militare dislocate peste hotare în ultimii 20 de ani, la eforturile asumate de România în cadrul operaţiunilor de menţinere a păcii, în operaţiunile de sprijin, de stabilizare şi reconstrucţie în zonele de conflict.

Aviatorii militari români asigură zi de zi legătura aeriană pentru militarii din celelalte categorii de forţe cu teatrele de operaţii din Afganistan sau Balcanii de Vest.

Şi în acest an aviaţia militară stă cu ochii spre decidenţii politici în aşteptarea unei decizii de dotare cu avioane de luptă necesare îndeplinirii misiunilor specifice privind asigurarea securităţii spaţiului aerian românesc.

De asemenea industria aeronautică aşteaptă şi ea decizii în favoarea implicării în programele de întreţinere şi dotare cu aparate de zbor performante a aviaţiei române.

Până atunci să-i felicităm pe toţi aviatorii pentru modul admirabil în care-şi desfăşoară activitatea în condiţii de dotare de cele mai multe ori precară, asigurate de decidenţii români.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “20 iulie Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene”

  1. manasia says:

    La multi ani stapanitorilor vazduhului precum si celor care trudesc in spriinul acestora ( ingineri, tehnici etc) !