Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

3 avioane de luptă ale Rusiei au intrat în spaţiul aerian al Lituaniei

Trei avioane de luptă ale Rusiei, două Su-24s şi un Su-27, au intrat în spaţiul aerian al Lituaniei în urmă cu o zi. Acest fapt a determinat ridicarea a două avioane F-16 din Estonia, conform Bloomberg.
Incidentul a fost precedat, luni, de o altă intruziune, de data aceasta maritimă, din partea armatei ruse. Rusia desfăşoară exerciţii militare în apropierea zonei baltice, conform presei lituaniene.

“În timpul unui exerciţiu al armatei ruse, care implica utilizarea rachetelor, o corvetă rusească a intrat în apele Lituaniei, interferând cu ambarcaţiunile civile care circulau în zonă”, citează theepochtimes.

“Este îngrijorător că în prezent Rusia desfăşoară exerciţii militare în zona economică exclusivă a Lituaniei, care interferează cu zona lor de siguranţă”, a declarat ministrul lituanian al Apărării, Juozas Olekas.

Sursa: Bloomberg, www.theepochtimes

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “3 avioane de luptă ale Rusiei au intrat în spaţiul aerian al Lituaniei”

 1. nebunul satului says:

  Si ce sa faca F-16 la un Suhoi -27 ? Probabil ca F-16 au ajuns unde a fost Suhoiul cand pilotii rusi dormeau demult la baza.Poate un F-35 il mai speriau putin pe rusi.

 2. Plotonierul says:

  Pacepa are 86 de ani si de 36 de ani nu mai are contact cu Romania. Chiar pun astia de la CIA toti bosorogii adjuncti de sectii.
  Cat de disperat, lipsit de bun simt, educatie si minima eleganta poate sa fie un om, nedorit si neagreat pe acest blog, din care ii sunt zilnic sterse comentariile. Nici o boala neurologica gen paranoia, nici schizofrenia nu elimina din comportament, atunci cand le ai, bunele maniere.

 3. micutzul says:

  Spatiul dv. a fost cumparat de Her Robert…? SPAM…
  In alta ordine de idei Lituania trebuia sa doboare avioanele si Rusia nu mai incalca spatiul aerian sau ocupa Lituania cu totul …. Oare ce e mai bine ? Sigur numai Klaus Iohanis stie…

 4. nebunul satului says:

  ROBERT HORVATH SUA e inventia serviciilor pentru a polua blogul.

 5. nebunul satului says:

  Agresiunea trădătorilor se accentuează. Chiar vinderea către străini a pământului patriei, bucată cu bucată – legiferată de actualii conducători -, gonirea intelectualilor din anumite judeţe, de către străinii de neam – mulţi din ei cocoţaţi la putere (dar tot cu ajutorul cozilor de topor, şi aceasta, pentru a le ieşi la socoteală „algoritmul” politic) -, toate acestea duc spre dispariţie a naţiunii noastre. Eminescu (despre care „românul” Patapievici spunea că este ca un cadavru într-o debara, de care ar trebui să scăpăm), Iorga, Caragiale, Delavrancea, Goga sunt tot atât de actuali cum au fost când au trăit şi au scris! Eminescu nu a scris „Doina” doar pentru a face literatură, ci pentru a reliefa un adevăr. Despre acest adevăr, existent astăzi în ţara noastră, nu se mai vorbeşte, „pentru a nu-i supăra pe străini” (stăpânii – cei care conduc, din umbră, România -), sau să nu ni se spună că suntem „extremişti”, „xenofobi” sau „denigrăm România”.
  Cei care simţim româneşte nu putem sta deoparte, când se continuă cu diversiunea. Suntem acuzaţi de naţionalism-extremist. Se confundă, în mod voit şi premeditat, naţionalismul cu extremismul. De exemplu, francezii, germanii, ungurii, evreii, polonezii, americanii etc. etc. sunt, prin faptele lor, naţionalişti. Dezideratul naţionalism = extremism face parte dintr-o voinţă criminală, aceea de a ni se falsifica, în ultimă instanţă, originea, vechimea, autohtonia, vatra etnogenezei. Unii dintre aşa-zişii „istorici”, sau chiar unii conducători de comunităţi etnice din ţara noastră, propagă şi induc în conştiinţa unei anumite categorii de populaţie (cetăţeni români de altă etnie) că nu suntem europeni – când, de fapt, suntem naţiunea-matcă din care au roit populaţiile europene -; că suntem neam de slugi -, când istoria noastră este nobilă, de patru ori imperială prin Troia, Alexandru cel Mare, Burebista şi Roma; că nu am avut limbă scrisă – şi se trece sub tăcere că limba şi scrierea noastră provin din limba pelasgo-traco-dacă, dezvoltată de latini şi devenită limba ştiinţifică a întregii lumi. Totodată, cu ajutorul cozilor de topor din vârful piramidei, ni se falsifică şi mistifică istoria, se încearcă distrugerea probelor arheologice, a izvoarelor istorice, a monumentelor şi megaliţilor, cât şi aplatizarea şi ostracizarea simţămintelor naţional-patriotice; ni se denigrează adevăraţii părinţi ai naţiunii, personalităţile, vechile şi actualele valori româneşti. Se induce scoaterea din istorie a identităţii noastre dacoromâne, prin substituirea ei cu o altă identitate, prin admiterea denumirii de etnie rromă – care de fapt este ţigănească -, pentru a o suprapune şi, în final, pentru a ni se lua locul şi spiritul în cultura şi istoria universală. Astăzi, tot ce-i românesc este socotit că nu-i bun şi trebuie îndepărtat, radiat, aruncat. Încă din şcoală, în rândul copiilor şi a tineretului, se induce în conştiinţa acestora o cultură străină, falsă, copiată slugarnic din cultura altor state.

  În România de astăzi, servilismul a ajuns la rang de virtute. Ne închinăm în faţa străinilor, cărora le dăm totul, fără să le cerem nimic, în schimb. Tinerii noştri mor pe meleaguri străine pentru apărarea sau cucerirea de către americani (de exemplu) a bogăţiilor altor ţări, cu care România nu are nimic de împărţit. Dăm totul americanilor: carne de tun – adică mercenari români, instruiţi în ţară, pe care îi dotăm cu tehnică de luptă, armament, muniţii, echipament, aparatură electronică, solde, adică absolut totul, din banii noştri; le-am dat locaţie pentru crearea unei baze militare şi un aerodrom modern etc. – fără să ni se dea nimic pentru aceste sacrificii enorme. Şi toate se fac datorită servilismului celor de la putere, a acestor slugi prea plecate, corupţilor lipsiţi de o minimă demnitate, duşmanii propriei lor naţiuni. Elevilor, prin manualele execrabile din licee, nu li se arată adevărul istoric. Nu li se spune nimic despre trecutul înaintaşilor noştri, trecut plin de durere, de sacrificii şi amărăciune. Şi aceasta, datorită politicii tendenţioase care ne-a infestat ţara, politică pe care dascălii copiilor noştri o introduc în gândirea celor pe care trebuie să-i educe – voit sau inconştient. O parte a tineretului nostru este dezrădăcinat, amăgit şi debusolat, demoralizat şi, cu premeditare, îndepărtat de valorile familiei, ale naţiunii, pentru a deveni apatic, fără nici un crez şi a pleca din ţară, spre a face loc intruşilor. Este deosebit de dureros să constatăm degradarea continuă a sănătăţii, a învăţământului, a cercetării ştiinţifice, a tradiţiilor, a simţirii şi demnităţii de a fi român.

 6. ursu says:

  Domnule Dancuta, va rog inchideti blogul. Deja pute prea tare a rahat de cind vidanjorul din NY, securist de frunte inca de pe vremea lui Ceausescu, pe numele lui RoBort Horvath, bintuie acest site.

 7. Marlon Juvet says:

  @administratorul (administratorii???!!!) blogului, uitați aici un exemplu de cum se face. http://megahost.ro/blog/blocarea-sau-filtrarea-ip-urilor-din-cpanel.html