Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

3 cazuri de gripă porcină la Colegiul militar liceal din Câmpulung Moldovenesc

Trei elevi de la Colegiul Militar Liceal din Câmpulung Moldovenesc au fost diagnosticaţi cu gripă A/H1N1, în ultima săptămână. Primul caz a fost confirmat miercuri, 28 octombrie, la un elev care venise din permisie de la Iaşi, iar în cursul zilei de 2 noiembrie, alţi doi elevi care făceau parte din grupul monitorizat deja au fost diagnosticaţi cu virusul gripei A/H1N1.
În această situaţie, conform legislaţiei în vigoare, instituţia de învăţământ aplică măsurile necesare pentru combaterea şi limitarea răspândirii gripei, fiind instituit triajul epidemiologic zilnic, atât dimineaţa, cât şi seara.

Cazurile sunt monitorizate de personalul specializat al instituţiei de învăţământ militar şi de un medic epidemiolog de la Spitalul Militar Focşani, desemnat de Grupul operativ de răspuns epidemiologic de la nivelul Direcţiei Medicale a M.Ap.N.

În Ministerul Apărării Naţionale se aplică recomandările şi reglementările Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea unui sistem de acţiune unitar la nivel naţional.

M.Ap.N. a elaborat, prin Direcţia Medicală şi Centrul Naţional Militar de Comandă, Planul de măsuri pentru asigurarea funcţiilor de sprijin şi protecţie a personalului propriu împotriva gripei cu noul virus A/H1N1, care a fost inclus în planul cadru intersectorial pentru combaterea efectelor pandemiei, aprobat prin H.G. 826/22.07.2009.

Acest plan vizează unele măsuri, cum ar fi:

– spitalele din reţeaua M.Ap.N. au elaborat planuri proprii de organizare, conform ghidului elaborat de Ministerul Sănătăţii;

– unităţile militare ale M.Ap.N. au elaborat, de asemenea, planuri proprii de continuitate a activităţii în caz de pandemie, conform hotârârii de Guvern amintite şi a instrucţiunilor elaborate de Direcţia Medicală în acest sens;

– la nivelul Direcţiei Medicale a M.Ap.N. s-a constituit Grupul operativ de răspuns epidemiologic, care ţine legătura cu Ministerul Sănătăţii şi monitorizează situaţia epidemiologică în M.Ap.N.;

– s-au constituit stocurile de medicamente anti-virale.

Comunicat de presa al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.