Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

3 dintre familiile celor decedaţi în accidentul aviatic de la Tuzla dau MApN-ul în judecată

Că suntem la pământ cu înzestrarea, se ştie. Că doar în urmă cu o lună, în accidentul aviatic de la Tuzla au murit 12 piloţi militari, inclusiv Comandorul Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene “Aurel Vlaicu” din Boboc, este un adevăr şi o realitate tragică. În fapt, cei care se aflau în acel avion, erau “la serviciu”.

Durerea şi dorinţa de adevăr şi de dreptate le-a determinat pe 3 dintre familiile celor decedaţi în accidentul aviatic de la Tuzla, să decidă să dea în judecată Ministerul Apărării, a cărui conducere, susţin ei, “este responsabilă de moartea militarilor”.

Părinţii militarilor susţin că “reprezentanţii Ministerului Apărării refuză să spună adevărul în legătură cu evenimentele de pe 5 iulie”.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Apărării dau asigurări că adevărul va fi făcut public la finalizarea anchetei.

Cu toate acestea, oamenii sunt hotărâţi să-şi caute dreptatea chiar până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Este normal, nu?

Sursa: AZI

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “3 dintre familiile celor decedaţi în accidentul aviatic de la Tuzla dau MApN-ul în judecată”

  1. roarmy says:

    Reprezentantii ministerului vor finaliza ancheta cel mai probabil peste 5 ani. Antonov-ul este un avion atat de complicat incat le vor trebui reprezentantilor Ministerului sa urce intai un satelit pe orbita sa poata fotografia mai bine locul accidentului, sa scaneze cu infrarosu ramasitele avionului sa vada unde a aparut prima crapatura, va trebui sa proiecteze si sa construiasca un nou Antonov pentru a putea face simulari pe el……deci posibil in zece ani sa avem rezultatul anchetei. Pentru familiile celor decedati: multa rabdare intrucat va trece si pomana de 7 ani si tot nu veti afla rezultatul, desi acesta este foarte simplu in opinia mea de nepriceput in ale zborului. Fac o analogie banala: daca o masina nu prezinta siguranta fiind mai veche de 8 ani, cum poate prezenta un avion dupa 30 de ani?

  2. cititor says:

    Nu va agitati,in nici un caz de accident de aviatie din lume adevarul nu se spune din considerente multiple.Demersul celor care si-au pierdut membrii familiei este pierdere de vreme,vor obtine declaratii de regret fata de cele intamplate si promisiuni de ajutorare familiilor.