Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

3 militari americani şi 2 danezi au fost ucişi în Afganistan

În cursul zilei de sâmbătă 07 august, 5 militari NATO au fost ucişi în Afganistan în 3 atacuri diferite.

Astfel, 2 militari americani au murit într-un atac insurgent, în timp ce al treilea a fost ucis de explozia unie bombe în sudul Afganistanului.

Guvernul danez a anunţat anterior, că doi dintre soldaţii săi au fost ucişi sâmbătă atunci când vehiculul lor trecut peste un DEI în provincia Helmand din sudul.

Atacurile confirmă contraofensiva talibană pe fondul suplimentării efectivelor.

Acest lucru a făcut ca luna iunie să fie cea mai sângeroasă de la declanşarea invaziei, 2002, înregistrându-se 103 morţi în rândul forţelor coaliţiei. De asemenea în iulie s-au înregistrat cele mai multe victime în rândul trupelor americane, 66 de militari fiind ucişi. În august s-au înregistrat deja 11 morţi.

De asemenea, sâmbătă, insurgenţii au ucis trei civili afgani în incidente separate. Unul a fost ucis într-un atac cu bombă în Helmand, un altul într-un atac asupra unui avanpost al NATO în provincia Kunar, iar al treilea în explozia unei bombe în provincia Uruzgan.

Vineri, 6 august, au fost cadavrele ciuruite de gloanţe a zece persoane, dintre care şase medici germani şi doi americani, talibanii susţinând că au ucis “nouă misionari creştini”.

sursa: Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “3 militari americani şi 2 danezi au fost ucişi în Afganistan”

  1. Johnny says:

    Oare Basescu chiar e chio si nu vede la ce supune militarii romani?A chiorat si Bocanila asta de le taie din salarii? Cum nu vii tu Tepes Doamne…….