Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

35 de grăniceri pakistanezi – daţi dispăruţi în urma unui atac taliban

Potrivit Associated Press, “câteva sute de militanţi islamişti au atacat punctul de control aflat la graniţa Pakistanului cu Afganistanul. În urma atacului aproximativ 35 de paramilitari pakistanezi au dispărut, potrivit declaraţiilor unor oficiali pakistanezi.
Deoarece graniţa Pakistan – Afganistan este foarte permisivă, ambuscadele de acest gen sunt destul de frecvente.

Trupele aparţinând Corpului grănicerilor au dispărut din zona tribală Mohmand, potrivit unor declaraţii ale pakistanezilor. Pakistanezii învinovăţesc talibanii afgani de acest atac, însă un raport similar din Afganistan sesiza faptul că nu este sigură identitatea celor care au efectuat atacul.

Mia mult, oficiali afgani au declarat cu o zi în urmă că “9 miliţieni pakistanezi au fost reţinuţi ăn provincia Kunar, care este de partea cealaltă a Mohmandului. Nu este foarte clar dacă cei 9 fac parte dintre cei 35 daţi dispăruţi”.

Sursa: Associated Press

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.