Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

36 de state aliate SUA vor trimite 6.800 de militari în Afganistan

militari ISAFPurtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, a anunţat că 36 de aliaţi ai Statelor Unite au promis să trimită 6.800 de militari suplimentari în Afganistan, ca o contribuţie la noua strategie destinată eforturilor de combatere a talibanilor.

“Treizeci şi şase de ţări, din NATO şi din afara sa, au propus trupe suplimentare”, a precizat el, fără a furniza alte detalii.

Aceste trupe se vor alătura celor 30.000 de militari americani suplimentari pe care Washingtonul îi va trimite în Afganistan.

“Necesităţile în trupe de luptă vor fi în general îndeplinite” după ce vor fi trimişi militarii suplimentari, a apreciat Appathurai. El a remarcat însă că “lipsesc încă instructori (…), precum şi echipamente critice, cum sunt elicopterele, ca întotdeauna”.

Statele Unite şi-au exprimat speranţa ca aceste noi trupe aliate să fie mobilizate în Afganistan în primul semestru al anului 2010, dar Appathurai nu a fost în măsură să confirme acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al ISAF, generalul canadian Eric Tremblay, a subliniat că trupele suplimentare vor fi utilizate pentru a proteja “culoarele” între localităţile afgane şi infrastructuri vitale, cum ar fi drumurile rutiere şi barajele.

Subliniind că “principalul obstacol este lipsa de securitate”, el a apreciat că, “prin noua sa abordare, ISAF ar urma să protejeze 60 până la 70 la sută din populaţia afgană”.

Pregătind armata afgană să preia conducerea operaţiunilor, noua strategie americană, sprijinită de NATO, vizează recâştigarea încrederii afganilor, întrerupându-le legăturile cu extremiştii.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.