Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

4 militari din cadrul Batalionului 2 Manevră “Yellow Scorpions” au fost răniţi în Afganistan

În data de 19 mai, în jurul orei 12.00 (ora României), patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră, “Yellow Scorpions”, au fost răniţi în Afganistan. Militarii au fost răniţi în urma răsturnării blindatului cu care executau o misiune de patrulare.

“Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan când, în urma exploziei unei anvelope, maşina de luptă a grupei de infanterie de tip MRAP în care se aflau, s-a răsturnat”, se arată în comunicatul MApN.

În urma incidentului, plutonierul-major Dorin Segedi, şi caporalii clasa a III-a Sorin Bănulescu, Sergiu Ola şi Elena Cristina Marin au fost răniţi.

După acordarea primului ajutor la faţa locului, militarii au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din baza militară Apache.

În prezent militarii sunt în afara oricărui pericol şi sunt monitorizaţi de personal medical de specialitate.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “4 militari din cadrul Batalionului 2 Manevră “Yellow Scorpions” au fost răniţi în Afganistan”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  Transportoarele morţii
  Pe noile transportoare blindate s-au montat turele vechi, pregătite pentru maşina de luptă a infanteriei, MLI 84.
  În zonele de conflict, principalul vehicul de luptă al militarilor români este transportorul amfibiu blindat. Cele mai multe maşini de acest tip trimise la război au fost transportoarele TAB 77, model 8 x 8, sau TABC 79, model 4 x 4. Din păcate, în Afganistan şi Irak ele şi-au demonstrat limitele. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile. Alte probleme au fost generate de temperaturile ridicate din Afganistan şi Irak, care depăşesc frecvent 50 de grade Celsius, astfel încât deplasarea în transportor a devenit un adevărat coşmar. Ideea de a monta instalaţii de aer condiţionat a avut şi ea dezavantajele ei, întrucât folosirea instalaţiilor a crescut consumul de carburant, iar drept urmare autonomia TAB-urilor a scăzut.

  85 la sută din dotarea Armatei ar trebui înlocuită
  Eu in calitate de jurnalist de investigatii cred ca dotarea trebuie inlocuita 100 la suta.

 2. szilard says:

  Pai da, de ce sa mai verifice starea cauciucurilor ?
  Le verifica Statul,
  Si cind se intorc, … erau vreo 8 in stinga, am tras o singura rafala…