Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

4 militari ISAF ucişi în Afgansitan

În urma unor incidente de securitate pentrcute în cursul zilei de sâmbătă 12 mai, 4 militari ISAF au fost ucişi un altul fiind rănit. Situaţia de securitate în Afganistan este departe de a se calma, îngrijorător fiind numărul de atacuri asupra militarilor ISAf executate de către militari ai forţelor de securitate afgane.Doi poliţişti afgani au deschis focul asupra unor soldaţi britanici într-o bază militară comună din districtul Nahre Saraj (Helmand), omorând un soldat britanic şi rănind un altul.

Un alt militar ISAF a cărui naţionalitate nu a fost dată publicităţii – conform procedurilor -, a fost ucis în timpul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Alţi doi militari au murit în timpul unui atac al insurgenţilor. ISAF n-a furnizat nicio indicaţie privind modul în care s-a desfăşurat incidentul de securitate.

Uciderea unor militari ISAF de către membri ai forţelor de securitate afgane tinde din pacate să devină o realitate cotidiană în Afganistan.

În 2012, 20 de membri ai ISAF au fost ucişi ca urmare a unor atacuri ai membrilor forţelor de securitate afgane, în 15 incidente diferite.

sursa: AGERPRES

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “4 militari ISAF ucişi în Afgansitan”

 1. ROBERT HORVATH CINEAST SUA says:

  OFF TOPIC….DAR LA ORDINEA ZILEI !

  UN TELEFON OBAMA CATRE BASESCU !
  PRESEDINTELE SUA CERE EXPLICATII DESPRE DECLARATIILE PRO RUSESTI
  AL MINISTRULUI DE EXTERNE MARGA.
  New York Times

  Romania schimbă macazul şi inaugurează axa Bucureşti-Moscova-Beijing

  Traian Băsescu, promotorul unei politici externe care s-a bazat în ultimii opt ani pe axa Bucureşti-Washington, se află pentru prima dată faţă în faţă cu un ministru de Externe, Andrei Marga, care-şi asumă o nouă axă: Bucureşti-Moscova-Beijing. Declaraţiile noului ministru de Externe arată că politica externă a noului guvern se sprijină pe o altfel de filozofie privind relaţiile internaţionale, pornind de la admiraţia pe care o are Andrei Marga faţă de Vladimir Putin şi luând în calcul priorităţile acestuia: Rusia şi China. Este prima declaraţie de război a guvernului Ponta faţă de Traian Băsescu şi în viitor principalul motiv de divergenţă între preşedinte şi noua majoritate………..