Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

450 de foste cadre militare din Timiş au dat în judecată MApN, MAI şi SRI

450 de foste cadre militare afiliate Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere din Timiş au dat, marţi, în judecată Ministerele Apărării şi Internelor şi SRI.

Aceştia contestă decizia prin care le-au fost recalculate pensiile, dar şi desfiinţarea statutului de militar în rezervă.

Potrivit preşedintelui filialei 1 Timişoara, colonel în rezervă dr. Marian Constantin, dacă situaţia lor nu le va fi soluţionată de instanţele din ţară, vor apela la CEDO.

‘Ne vom alătura, în continuare, acţiunilor celorlalte sindicate, dar am considerat că acţiunea în instanţă este una mai civilizată. Noi avem, încă, încredere în instanţele din România, dar, dacă va fi nevoie, vom merge pâna la CEDO’, a declarat col. (r) Marian Constantin.

Reclamanţii au introdus acţiunea în contencios administrativ, pe baza dreptului muncii, împotriva celor trei instituţii militarizate care au Case de Pensii.

“Am reclamat, totodată, desfiinţarea statutului de militar rezervist, la care aveam dreptul încă dinainte de Cuza. Am fost, practic, radiaţi din aceasta calitate pe care o au toţi omologii noştri din ţările membre NATO şi UE, si nu întelegem de ce nu putem fi trataţi la fel ca ei”, a adăugat col. (r) Marian Constantin.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

28 Responses to “450 de foste cadre militare din Timiş au dat în judecată MApN, MAI şi SRI”

 1. VasilicaI says:

  Nea Mariane,te-ai bolinzit si matale ca si dogaru&compania…pai,gradul nu ti l-a luat nimeni,ce s-a anulat Legea 80? pensia de drept,conform L.164,vine regulat…la nivelul din decembrie(-5,5% CASS)…pensia noua,sigur va fi mai mare la 90% din sindicalistii dumitale,si atunci,ce ati mai cheltuit bani pe procese,avocati,cotizatii manarite de consiliul director…ce draqu,sunteti asa de naivi ??aveam mai mare incredere in fostii mei camarazi timisoreni:CIOBANU,MANCU,ROGIN,CISTELECAN,PAUL,STEFAN…mai oameni buni,TREZITI-VA!

 2. Plotonieru says:

  @ Vasilica I
  Stimata doamna sunt treaz si de aceea va intreb in ce lege, HG sau ordonanta de guvern este prevazut ca 90% din pensiile militare recalculate in baza legii 119 vor creste. Daca e vorba de declaratia lui Gabriel Oprea dupa recalcularea a celor 20.000 de pensii va reamintesc ca si premierul Boc, ba chiar si comandantul suprem au declarat ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea.
  In garnizoana mea sunt peste 900 de pensionari militari, majoritatea din ei sunt membri ai ACMRR sau/si SCMD. Cam toti au solicitat adeverinte de venit si chiar daca unii dintre ei nu au cerut recalcularea fiecare si-a calculat cat va fi viitoarea pensie. Sunt cam 70-80 de pensionari care au primit sau vor primi pensii mai mari iar acestia au lucrat efectiv 20-30 de ani in alte conditii sau conditii deosebite (marinari ambarcati le vedete, scafandri , aviatori ) iar la multi dintre ei vechimea totala este mai mare decat varsta. Legea 89 nu a fost abrogata inca dar se lucreaza la noua lege.

 3. Dodo says:

  Felicitari dle Dogaru vs. Murg , din seara aceasta !!!!!!!!!! Tot respectul pentru un roman care stie sa-si apere casta din care face parte. Asta da roman !
  Nu stiu cine este acest Dogaru , dar a dat dovada de patriotism !!! Asa da roman.
  cu respect

 4. Dodo says:

  Adrian Păunescu

  La muncă, derbedei, că trece anul
  şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
  Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
  P…. mamii voastre de nemernici.
  Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
  şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
  C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
  şi i-aţi distrus averile şi steagul.
  S-ajungem colonia de ocară
  care-şi va cere scuze în maghiară.
  Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
  aţi desfiinţat uzine , câmpuri , fabrici.
  Şi, prin vânzări de ţară infernale,
  aţi omorât cu voia animale.
  La greul greu care mereu ne-ncearcă, răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
  Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
  întoarceţi România – n EvulMediu.
  Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
  v-aş desena cu acul, să vă sperii.
  Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
  ci credite din călimări străine.
  Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
  şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
  Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
  s-au compromis negustorind Ardealul.
  De unde sunteţi, mă, din ce găoace ,
  cum v-au putut părinţii voştri face ?
  Ce condimente le-au picat în spermă
  de e trădarea voastră-atât de fermă ?
  Aţi pus nenorocita voastră labă
  pe-această tristă ţară Basarabă.
  Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
  s-o faceţi curva voastră de serviciu.
  Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
  dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
  Aţi inventat examene severe,
  supunere poporului spre-a-i cere.
  Şi toată zbaterea a fost degeaba
  că-n nas mai marii v-au închis taraba.
  Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
  actori într-o politică obscenă.
  Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară , ia cereţi-vă puţintel, afară.
  Decât să vă trimită ţara noastră ,
  mai bine mergeţi voi în mama voastră.
  Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
  şi nu albanizaţi această ţară .
  Băgaţi viteză, că vă trece anul
  şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
  Şi ce vă pot eu spune la plecare
  decât lozinca lui Fănuş cel mare :
  Nenorociţilor, se rupe şnurul,
  “La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”

 5. Tunarul says:

  @VasilicaI
  1. Ți-a transmis ministrul reevaluat, sau oamenii de serviciu ai portocaliilor, situația că pensia va crește la 90% din actualii rezerviști și încerci să ne convingi și pe noi de această aberație? Te asigur că pensia va crește la rezerviștii care au fost păcăliți de DFC pentru că aceasta nu a fost actualizată conform legii pentru cei care au trecut în rezervă înainte de 01.04.2001 (grupele de muncă) și pentru cei care au primit sporuri și/sau prime substanțiale pe timpul activității (mă refer la piloți, scafandrii, parașutiști etc, deși nu înțeleg de ce numai aceștia beneficiază dublu pentru activitatea desfășurată: în primul caz prim sumele primite, deci prin punctaj mărit, și în al doilea caz prin sporul aferent pentru grupa de muncă; nu crezi că militarii din celelalte arme/specialități sunt nedreptățiți?).
  Și acum vreau să vă prezint un caz incredibil de creștere a pensiei: Un coleg care și-a notat în agendă veniturile brute obținute de-a lungul carierei, după ce a primit decizia de pensie revizuită, a constatat că sunt luni în care veniturile sunt de 2-3 ori mai mari decât cele reale. A verificat fișa de la CMJ și a constatat că acolo veniturile pentru anumite luni erau înscrise de mai multe ori, una dintre situații fiind cea reală; ca atare colegul studiază anexa la decizie și cu un ochi râde și cu altul plânge, adică pentru înțelesul domnului VasilicaI, se bucură că pensia i-a crescut, dar se gândește că această greșeală va fi corectată și va trebui să returneze suma necuvenită. Ce trebuie să facă colegul meu: să accepte situația, bucurându-se că va primi o sumă consistentă în plus (i-a crescut pensia) sau să conteste decizia la DFC? Așa cresc pensiile la 90% dintre rezerviști, pe baza unor date eronate, extrase de amatori din documentele arhivistice. Știți că la centrul arhivistic din Pitești sunt detașați subofițeri tineri și SGV-iști, cazați prin internatele liceelor din localitate, care nu au chef și nici cunoștiințele necesare studierii documentelor? Așa se explică creșterile unor pensii, precum și faptul că MApN nu a mai publicat situația recalculării acestora. Colegul meu are carieră militară completă, ca s-o citez pe doamna cu coasa de la DFC, iar decizia revizuită nu este asumată de niciun funcționar de la DFC, în sensul că nu apar în clar numele și prenumele persoanelor care au întocmit, verificat și aprobat documentul, potrivit legilor în vigoare.
  2. Referitor la gradul militar, vă prezint următoarea situație: un pensionar trecut în rezervă cu gradul de lt. col, grad obținut în activitate, fost comandant al unei unități de tip B, și apoi instructor superior și șef de catedră întro școală militară, a așteptat 3 luni să fie primit în audiență de distinsul ministru reevaluat, pentru rezolvarea unor probleme care nu aveau tangență cu gradul sau cu pensia militară, iar în ziua când a fost chemat la ministru, nu a mai fost primit de către acesta. În această situație, nu a mai suportat umilința și a trimis șefului SMG, prin poștă, cu confirmare de primire, livretul militar, solicitând eliberarea altuia, cu gradul de soldat, în aceeași specialitate militară, clasă și categorie de evidență. Argumentele rezervistului au fost următoarele:
  -a) umilința la care a fost supus de MApn, după sacrificiile făcute, de la 15 ani până la 45 de ani, când a fost trecut în rezervă cu drept de pensie militară și cu drept de muncă, deci de a cumula pensia cu salariul, drepturi luate prin Legea 329/2009 și Legea nr. 119/2010, legi la care MApN este coautor. Colegul a explicat în memoriu cinismul de care au dat dovadă guvernanții, inclusiv ministrul reevaluat, în sensul că ar fi acceptat situația să-i fie diminuată pensia, dar operațiunea să fi fost făcută invers, adică, în prima fază se recalcula pensia și apoi se analiza cumulul acesteia cu salariul; omul era funcționar public, ocupase postul în urma unor concursuri succesive, câștiga puțin peste 1000 lei, dar era mulțumit de statutul său, și lucru foarte important, se pare că era apreciat la locul de muncă (și nu era singurul din această instituție). A mai explicat faptul că în provincie este foarte greu să găsești un loc de muncă onorabil în domeniul privat, și că singura șansă o reprezintă instituțiile publice.
  -b) situația aberantă la care s-a ajuns prin avansările făcute în rezervă, în sensul că doi foști subordonați trecuți în rezervă cu gradul de căpitan și maior, fără studii, sunt acum, unul lt. col și celălalt colonel. Toți aveau ordin de chemare la mobilizare pentru reînființarea unității, și a pus următoarea întrebare: cine pe cine v-a comanda? A sugerat că în această situație, armata poate face apel la coloneii (r) Nicolicea, Diaconescu, Tamagă, Tălmăceanu etc.
  Colegul a primit răspunsul în termenul legal, împreună cu livretul militar, și cu precizarea că memoriul a fost analizat cu atenție, bla, bla, bla…, dar că, gradul militar, reprezintă o proprietate și nu poate fi luat decât de instanțele de judecată, bla, bla, bla…
  Colegul a trimis un nou memoriu, a mulțumit pentru faptul că a primit răspunsul în limitele de timp prevăzute de lege, precum și pentru sugestia de a se adresa instanței de judecată, că va face acest lucru datorită faptului că dacă a fost asimilat civililor dorește să-și apere țara, la nevoie, ca toți bărbații de aceeași vârstă, și în rând cu aceștia, fără obligațiile de ofițer în rezervă. Fac următoarea precizare; fostul ofițer este perfect sănătos, atât fizic cât și psihic, dar susține că s-a săturat de tratamentul la care a fost supus (a dat ca exemplu cum se simțea el privit în instituție când politicienii făceau referire la pensiile nesimțite ale militarilor).
  Atitudinea colegului m-a pus pe gânduri și mi-am pus următoarea întrebare: ce s-ar întâmpla dacă toți militarii disponibilizați, care sunt în grupa, clasa și categoria I de evidență ar proceda la fel? Ce s-ar întâmpla la o eventuală mobilizare.
  Cu stimă dragi foști colegi!

 6. vasilicaI says:

  TUNARUL > scuze ,daca am deranjat atat de mult! Referitor la inflatia de avansati(in retragere),ai perfecta dreptate,numai ca,la exemplul tau,cu cei 2,daca sunt in pozitia in retragere,nu mai sunt in evidenta ca mobilizabili…daca au fost in pozitia,in rezerva,atunci,sigur au fost avansati, numai la propunerea CMZ,si aceasta e foarte grav…mai stiu de asemenea ca,cei care nu au primit drepturile retro,cf.Legii 90(grupele de munca),li se calculeaza noua pensie tinand cont si de cuantumul acestora si vor primi si drepturile cumulate incepand cu 01.01.2008…O alta informatie,la zi:pana azi s-au calculat,finalizat,NUMAI 6000 de dosare din cele peste 80.000…CINE ARE MAI MULTE DATE SI MAI EXACTE,sa intre aici,sa combata sau sa completeze. Am onoarea!

 7. Marlon Juvet says:

  ِA primit cineva decizia “pe nou”, adică cf. HG-ului ăstuia pe 2011?

 8. GIGI says:

  La mine la unitate (B24 VM MIERCUREA CIUC) TOTTI CIVILII EXTRAG datele din statele de plata vechi de peste 40 de ani.Au fost angrenati la aceasta activitate si doamnele de la spalatoria brigazii61 VM.V a dati seama ce imbold in munca exista?Ne pare rau ca s-a desfiintat GAZUL unitatii,astfel erau si porcarii la cautat prin arhive veniturile colegilor nostri care acum sunt la pensie,si care pe data de 30 iulie 1969 au pus piatra de la temelia acestui batalion,apoi de aici regenerandu-se Bg. 61 VM.Noi pensionarii speram ,sa vedem cum urmasii nostii de acolo vor trece cu zambetul pe buze si cu “treceti batalioane romane carpatii”sa faca in asafel incat acel spatiu mioritic sa ramana asa cum noi cei care acum suntem torturati cu pensiile de acest guvern iresponsabil l-am lasat intact asa cum constiinta noastra a decis.Iar daca domnul DUSA este suparat pentru ca membrii filialei SCMD il barfesc,eu ii transmit sa fie tare de caracter intrucat este invatat cu munca PATRIOTICA.

 9. rezerv says:

  tunarul@ scuze ca-ti spun dar, ce zici mai sus sant numai aberatii. sant de acord sa discutam, pe cazuri concrete si sa analizam situatiile reale .

 10. rezerv says:

  cenzura , cenzura ! tot inainte !

 11. SEJC says:

  @VasilicaI,inainte de a intreba pe altul daca s-a bolinzit ,intreaba-te pe tine.De unde ai scos-o ca la 90% dintre pensionarii militari li s-au marit pensiile.Ti-a dat tie raportul DFC?Esti incuiat si rau intentionat.De cand 6000 din 80000 reprezinta 90%?Asta este matematica lui peste.Faci apel la trezirea fostilor tai camarazi mai cioflingare.Care este onoarea ta mai amaratule.Prin faptul ca pe cuponul tau de pensie nu va mai fi specificat”pensii militare” devii un ilustru anonim.In plus prin decuplarea de soldele militarilor activi vei fi dependent 100% de punctul de pensie.Vei avea marire a pensiei precum orice muritor de rand.Daca capul tau de Vasilica(berbecut oferit de tuciurii spre mangaiere contra unei sume de bani)are ceva in el ,va observa ca pensia ta dea lungul timpului a inregistrat cresteri semnificative ,numai,si numai ca a fost dependenta de solda activilor.Nu cred ca esti ofiter si afirm asta pentru ca nici macar un rau intentionat nu scotea asemenea tampenii.

 12. Tunarul says:

  VasilicaI@
  Cei 2 avansați nu sunt în retragere, sunt în rezervă, cu vârste de 53, respectiv 48 ani. Așa că ei sunt mobilizabili, și, împreună cu fostul meu coleg, aveau ordin de chemare la mobilizare pentru reînființarea unității din care au făcut parte.
  Cazul colegului despre care am spus că i-a crescut pensia este real, a primit decizia revizuită în baza OUG nr. 1/2011, cu anexa atașată referitoare la veniturile și punctajul obținut, repet, în baza unor venituri ireale, diferite de cele pe care acesta le-a primit de-a lungul carierei complete, cu activitatea desfășurată numai în grupele I și II de muncă.
  Referitor la scuze: acestea nu-și au rostul, eu nu mă simt deranjat, am vrut doar să vă explic că situația prezentată de reprezentanții MApN nu este reală, că cei ai DFC nu vor să-și asume în mod legal aberațiile numite decizii de revizuire, și că la nivelul structurii de pensii militare este un haos generalizat. De asemenea, situația privind posibilitatea colegilor disponibilizați care locuiesc în provincie este una reală, dacă nu tragică: în afara instituțiilor și/sau serviciilor publice nu au posibilitatea reală de a mai lucra, unii dintre ei având un nivel ridicat al aptitudinilor, competențelor, expertizelor etc, necesare pentru îndeplinirea unor funcții publice. Majoritatea locurilor disponibile pe piața muncii pentru foștii militari sunt la firmele de pază; nu credeți că ar fi umilitor pentru un fost comandant de unitate să desfășoare o astfel de activitate, având ca șef un fost subordonat cu grad mult mai mic decât al acestuia? Eu consider că atunci când nu mai sunt respectate de către cei care ne conduc regulile, principiile, cutumele, ierarhiile etc, lucru real prin acest principiu inventat al contrubutivității, sistemul militar și-a pierdut total credibilitatea. O nedreptate făcută unor colegii de-ai noștri prin Legea nr. 164/2001 trebuia corectată, dar nu prin haos și o nouă nedreptate.
  Și un ultim aspect: înainte de plecarea mea din instituție s-a întocmit de către DMRU o piramidă a funcțiilor, și implicit a gradelor militare, rezultând și o reducere a acestora, în special a celor mari. Acum piramida a fost inversată, creându-se foarte multe funcții de lt. colonel, colonel și general, în defavoarea celor mici. Este corect ca un comandant al unui B din teatrele de operații să aibă o funcție de lt. col, iar șefi de secții, birouri din arhive, arhivuțe, CMj-uri etc, funcții de colonel?
  Deci, stimați colegi, din punctul meu de vedere haosul este total, și eu privesc cu neîncredere la viitorul nostru. Aș saluta în încheiere cu ”am onoarea”, dar am ajuns ca și aceasta să ne fie luată.
  Doresc tuturor speranțe de mai bine, și aștept cu nerăbdare finalizarea procesului de revizuire. Cu stimă!

 13. SEJC says:

  VasilicaI ,imi cer scuze pentru limbaj,dar in esenta mentin continutul.

 14. Chemist says:

  Tunarului
  Bine le zici Tunare : punct ochit ,punct lovit.Posteaza textul si pe celelalte site-uri ( roarmy etc.).Chiar asa ,suntem mintiti cu nerusinare de vreun an cu promisiuni de catre guvernanti ,suntem dezbinati,invrajbiti,chiar si intre noi categoriile de personal militar.In general ,subofiterii stau linistiti ,ca lor ,de regula ,li se maresc pensile.Parte din ofiteri cred ca vor primi cuantumuri marite.Din nou ministrul reevaluat a promis ca la 90% dintre pensionari vor creste pensile.”Minciuni si fraze-i totul…”,vorba marelui poet national.Nu exista nici o garantie ca acest procent promis va fi respectat si, mai mult ca sigur ,din experienta ,stim ca nu va fi asa,si nici nu avem cum demonstra acest lucru.Mass-media ,cat a avut nevoie de subiecte tari ne-a ajutat.Acum altele sunt prioritatile televiziunilor.Si apoi de ce la 10 % sa scada pensile ? Cum bine ai observat ,datele din adeverinte nu sunt reale.Recalcularile sunt adesea facute la voia intamplarii.Personal cunosc bine cateva cazuri pe care nu are rost sa le mai fac cunoscute ..Multi dintre cei care se cred norocosi stau calmi si adeseori ii persifleaza pe cei care sunt dezavantajati de revizuire.Spun ei ca este mai moral ca 90 % dintre rezervisti sa castige la pensie , in timp ce ceilalti 10% sa faca bine sa taca ,deoarece s-au bucurat de avantajele Legii 164 ,ca au avut functii mari si fel de fel de avantaje in activitate etc.Desigur,acesti 10 % nefericiti sunt grade mari.Vedeti unde tintesc cei care ne hotarasc soarta ? Cum se reaseaza valorile in societatea noastra democratica ? Organismul militar este caracterizat inainte de toate prin spirit de corp si solidaritate de grup.. .Departe de mine gandul de a-i invidia pe cei care castiga ,norocul lor ,dar dupa ce criterii au stabilit apriori cei care decid ca la 10 % se va diminua pensia sau ca cei cu pensile sub 3000 nu vor scadea s.a.?! S-a vazut la ce situatii aberante s-a ajuns cu deciziile dupa OUG 735 anulate? Vedeti cum se elibereaza adeverintele , cum se lucreaza la arhive si cine lucreaza acolo ? Se face totul in graba , parca cu ura , se emit ordine suplimentare de catre cei care nu au dreptul sa o faca ,se culeg date cu personal nepregatit ( incompetent ).Mira-m-as sa se notifice pe adeverinte sursele de unde provin datele.Cum se vor face astfel contestatiile ? Si unde se vor trimite ,daca acea Casa Sectoriala de pensii a MApN nu s-a infiintat inca.Si cate n-ar fi de spus ? dar guvernantii n-au timp sa asculte ,dau inainte !

 15. Romanul says:

  Pentru Plotonieru a scris:
  16 Martie 2011 la 7:55 pm
  Explicatii pentru dumneata nu se gasesc in legi , ordonante sau hotarari de Guvern. Procentele respective rezulta din calcule. Legile date au facut sa rezulte acele valori. Nimeni in lumea reala nu da legi prin care un procent oarecare dintre muritori sa obtina venituri peste o anumita limita sau sub o anunita limita ( cum a fost si mai este acea fatidica limita de 3000 lei , inteleasa aiurea de foarte multi pensionari militari ). Procentele reale sunt date statistice si stau la baza emiterii unor acte ulterioare cu caracter reparatoriu. Daca doriti , in baza procentelor care vor rezulta in urma procesului de recalculare- revizuire a pensiilor militarilor pensionari , se poate emite o noua lege care printr-o noua metodologie de calcul , procentele respective sa se diminieze. Doriti asa ceva ?. Eu nu.

 16. Ioan D says:

  Stimati domni! DACA MULTI DIN CEI CARE POSTEAZA PE TEMA PENSIILOR MILITARE SUNT ” IN AFARA SUBIECTULUI” FARA SA BAT APA IN PIUA VA DAU EXEMPLUL MEU: am grad de lt.col(R) cu vechime de peste 30 de ani, am contribuit la pensia suplimentara 25 de ani(care la timpul respectiv era optionala) Am avut pensie bruto 2650 RON iar dupa recalculare primesc 3650RON. NU-I INTELEG PE CEI CARE PROTESTEAZA CE MOTIV ?SAU NU DORESC O PENSIE MAI MARE? SA O DONEZE LA SARACI…ORI AU ALTE VENITURI…

 17. vasilicaI says:

  SEJC> daca ID-ul tau se apropie foarte mult de Jeg…se vade de la o posta…al meu,e numele real,asa m-a botezat nasu,ca sa fac,sa-l schimb in dogaru sau pricinosu?! numele meu e foarte frumos,ca e al meu! punct. Iar reflexiile tale la ce am scris mai sus…sunt speculatii ordinare;concluzia:esti unul din tortionarii din scmd,nervos ca de la o vreme nu va mai mere jucaria cu…cardu!!!!si nici cu adunarea a jdemii de naivi in piata constitutiei…ultima adunare a fost un fiasco evident…n-am onoarea!

 18. Plotonieru says:

  @Romanul
  Se pare ca nu vreti ori nu puteti sa intelegeti comentariul meu pentru Vasilica I. Multi comentatori „de bine” afirma pe bloguri ca la 90% din pensionarii militari pensiile vor creste in urma recacularii, se pare ca singura baza o reprezinta afirmatiile ministrului Oprea si a doamnei general Lupu bazate pe prelucrarea datelor a 20.000 de pensii. Din acestea doar jumatate au fost maistri militari ori subofiteri desi raportul ofiteri- subofiteri este de ¼ deci este neconcludent. Datele reale din teren arata ca de fapt cei carora le vor creste pensiile sunt sub 10-15 % iar cei mai multi vor pierde in urma recalcularii. Daca urmariti atent politica guvernului din ultimii 3 ani veti observa ca toate masurile luate au avut drept scop diminuarea salariilor, pensiilor, ajutoarelor catre populatie. Atat timp cat au fost diminuate ajutoarele pentru cresterea copiilor ori cele pentru persoanele cu dizabilitati nu prea cred ca puteti convinge pe cineva ca pensiile militare vor creste. Asta nu va opreste sa incercati, si vad ca o faceti. Mult succes!.

 19. Plotonieru says:

  @Romanul
  Se pare ca nu vreti ori nu puteti sa intelegeti comentariul meu pentru Vasilica I. Multi comentatori „de bine” afirma pe bloguri ca la 90% din pensionarii militari pensiile vor creste in urma recacularii, se pare ca singura baza o reprezinta afirmatiile ministrului Oprea si a doamnei general Lupufondate pe prelucrarea datelor a 20.000 de pensii. Din acestea doar jumatate au fost maistri militari ori subofiteri desi raportul ofiteri- subofiteri este de ¼ deci este neconcludent. Datele reale din teren arata ca de fapt cei carora le vor creste pensiile sunt sub 10-15 % iar cei mai multi vor pierde in urma recalcularii. Daca urmariti atent politica guvernului din ultimii 3 ani veti observa ca toate masurile luate au avut drept scop diminuarea salariilor, pensiilor, ajutoarelor catre populatie. Atat timp cat au fost diminuate ajutoarele pentru cresterea copiilor ori cele pentru persoanele cu dizabilitati nu prea cred ca puteti convinge pe cineva ca pensiile militare vor creste. Asta nu va opreste sa incercati, si vad ca o faceti. Mult succes!.

 20. COLONEL BATRAN says:

  VasilicaI.retine.prin iarna lui 1976 ,un regiment mecanizat era inspectat cu calificativ de Armata a 2-a.La aplicatia cu B.Tc. au cazut statiile radio.In asemenea situatie cdt.B.Tc. a coborat din tancul comandantului si a inceput sa-si dirijeze batalionul prin aruncari cu bolovani.Gl.Militaru,comandant armata la acel moment vazind situatia a chemat la el tanchistul care spre norocul lui la pufoaica nu purta grade si l-a intrebat plin de trandete.”cum te cheama pe tine mai subofiter”.Raspuns:Vasilica,tovarase,general.”Bine mai Vasilica”.La bilant “Vasilica”,locotenent-colonel, a luat cuvantul cu mari emotii dar nu a fost recunoscut.Pentru noi,colegii lui ,insa,a ramas Vasilica.
  In alta ordine de idei bag seama ca nu cunosti etimologia cuvantului”Tortionar” Nu te obosi sa explici pe ce logica se pune semnul egalitatii intre tortionar si membru SCMD.In ceeace priveste n-ai “onoarea”,suntem pe aceeasi frecventa.
  Ridicarea pensiei cu cardul este accesibila oricarui muritor de rand militar,ofiter sau subofiter inclusiv civil asa ca nu vad care este problema ta.Deduc ca tu nu ai nici in clin ,nici in maneca cu pensiile militare si ca esti un ratacit care se baga si el in seama.
  UNPR-ul,un partid fantoma, si-a constituit organizatii judetene prin racolarea de membrii cu predilectie din randul subofiterilor si MM.Drept recompensa le-a acordat grade de ofiteri in rezerva ca doar nu-l costa nimic.Si uite asa unii au ajuns”daca prostul nu-i fudul nu-i prost destul”Spre cultura mea generala,esti membru UNPR? Tin sa te asigur ca nu am intentionat in nici un fel sa atentez la onoarea ta.Cu bine de la un colonel adevarat.

 21. VasilicaI says:

  COLONEL BATRAN>ai dreptate,coinele! A trecut ceva vreme de cand ai pus vestonul in cuier si amu, vremea(batranetea) isi spune cuvantul…pacat! Relica ta este TOTAL aiurea…ori esti plecat cu pluta,ori nu ai citit cu atentie ce am zis eu mai sus…marea majoritate a membrilor SCMD sunt camarazi de-ai mei si am tot respectul pentru ei,numai ca in acea interventie eu ma refeream la varful de lance dogaru&pricina care si-au tras in CARDUL PROPRIU cotizatia de la peste 2000 de colegi de-ai mei si-ai tai…si care s-au lafait la greu in ultimii 2 ani…asta am vrut sa spun si nu ma refeream la cardul de pensie…Mare ti-e gradina ta Doamne!

 22. VasilicaI says:

  Aceasta poezie deosebita sta scrisa la intrarea in biserica de la Sadinca,
  jud.Sibiu, loc unde s-au pus bazele unei mici manastiri conduse de
  parintele-calugar David.
  Atat de frumoasa pe cat de adevarata.

  VIATA OMULUI >
  >>Un lung tren ne pare viata,
  >>Ne trezim in el mergand
  >>Fara sa ne dam,noi, seama
  >>Unde ne-am suit si cand.

  >>Fericirile sunt halte
  >>Unde stam cat un minut
  >>Pana bine ne dam seama
  >>Suna, pleaca, a trecut.

  >>Iar durerile sunt statii
  >>Lungi, de nu se mai sfarsesc
  >>Si in ciuda noastra parca
  >>Tot mai multe se ivesc;

  >>Arzatori de nerabdare
  >>Inainte tot privim,
  >>Sa ajungem mai degraba
  >>La vreo tinta ce-o dorim;

  >>Ne trec zilele, trec anii,
  >>Clipe scumpe si dureri,
  >>Noi traim hraniti de visuri
  >>Si-nsetati dupa placeri.

  >>Multi copii voiosi se urca,
  >>Cati in drum n-am intilnit;
  >>Iar cate un batran coboara
  >>Trist si frant sau istovit.

  >>Vine-odata insa vremea
  >>Sa ne coboram si noi
  >>Ce n-am da atunci o clipa
  >>Sa ne-ntoarcem inapoi?

  >>Dar pe cand,privind in urma
  >>Plangem timpul ce-a trecut,
  >>Suna goarne VESNICIEI:

 23. COLONEL BATRAN says:

  VasilicaI.Pe tine te doare dogaru&pricina?Am mai vazut unul identic cu tine (Stelian p.)care are un fix, care se numeste Dogaru&pricina.Sa fiti sanatosi.Nu mi-am propus sa fiu un fanatec ,fan al celor doi.Print-un simplu calcul am dedus ca ,cotizatia depusa nu mi-a fost aruncata in vant.1)mi-a fost platit un avocat care ma reprezinta.Avocatul a redactat cererea de chemare in judecata a M.Ap.N.si a depus-o la tribunal.In mod concret pentru o asemenea actiune un avocat percepe 100ron.2)ma va reprezenta la al doilea termen ceeace inseamna inca 100 ron.3)probabil vor fi si alte actiuni cecece reprezinta inca ceva roni.Intrebare:unde vezi tu ca banii mei s-au dus pe apa sambetei.Am colegi care au preferat sa actioneze prin angajare proprie de avocat.Asta inseamna aceeasi marie cu alta palarie.Diferenta este numai de onorariu avocat.
  In alta ordine de idei citeste ce a scris Plutonieru.Nu stiu in ce masura este sau nu plutonier dar te asigur are mult mai multa minte decat tine.Afirmatia o fac pe cea mai simpla logica:nota de fundamentare a legii 119/2010.Criza financiara internationala.Esti infantil daca crezi ca pe noi pensionarii inca militari ne doare Dogaru&pricina.Nu degeaba ti-am recomandat rasbunarea chinezului.sa fii sanatos si cu poiezii mai bune.

 24. DEL´MARE says:

  COLONEL BATRAN: i-ai dat o replica lui VasilicaI de rasu-plansu,ce a zis el si ce ai raspuns dumneata! si te-a mai deranjat si poiezia(!)…pai e luata de pe frontispiciul unei biserici onorabile,ar fi trebuit sa apreciezi.E totusi explicabil:prioritatea aici e cum sa facem/sa desfacem sa nu ne scada pensia…ca in scheciul acela cu…crastavetele…altceva nu mai stim.

 25. Gica says:

  @Ioan D

  S-o folositi sanatos dle Lt Col. si cat mai multi ani de acum.
  Problema e la altii… cand din brut 2250 iti taie 56% ………….

  multa sanatate tuturor

 26. Plotonierul says:

  Autorul este bihoreanul Traian Dorz (1914-1989) care alaturi de Daniil Tudor, Vasile Voiculescu, Radu Gyr, Nichifor Crainic, Vasile Militaru, Ioan Alexandru, Daniel Turcea reprezinta elita marilor creatori ai sensibilitatii religioase.

 27. COLONEL BATRAN says:

  Del-mare (stelian p,VasilicaI si altii).nu am timp de poezii.retine ca pe respectivii nu i-a rugat nimeni sa le planga de mila membrilor SCMD ,respectiv si mie.Daca au o problema cu Dogaru&pricina sa o rezolve personal .Nu am agreat nici odata javrele si nu le agreez nici acum .daca sunt sau au fost membrii sindicat si se simt furati sa-si recupereze asa numita paguba prin forte proprii iar pe mine si ceilalti sa ne lase in pace.

 28. bun mar says:

  E timpul să plecați…

  E timpul să plecați, cât nu e prea târziu,
  Pân’ n-o simți săracul că-i jupuit de viu.
  I-ați inșelat credința vânzându-vă pe-un leu,
  Nu vă forțați norocul… ferească Dumnezeu…

  Cu toată bunătatea din sufletu-i flămând,
  E și el ca și voi, tot muritor de rând…
  Și el are răbdare… și-același Dumnezeu,
  Dar nu-ntreceti măsura punându-i greu pe greu.

  E timpul să plecați, v-am suportat destul.
  De-atâtea vorbe goale poporul e sătul.
  Se-aude din morminte blestemul lui Brucan,
  A expirat sorocul… și-a expirat în van.

  Ați stat la cârma țării de douăzeci de ani,
  Ne-ați luat pământuri, case, ne-ați jecmănit de bani.
  De fiecare dată venind cu gura mare
  Că vreți o altă viată, că vă doriți schimbare…

  Schimbare v-ați dorit, schimbare vrem și noi,
  Schimbare nu înseamnă… tot voi, în loc de voi.
  Mai sunt în talpa tării voinici cu-nvătătură,
  Nu gângăviți ca voi… și plini de incultură.

  Uitați-vă în jur, vă place ce-ați făcut ?
  De la păduri la fabrici pe toate le-ați vândut,
  Să vă clădiți palate, cu iz de pușcărie,
  Sunteți mai râu ca chelul de-i trebuia tichie.

  Cu paznici pe la porți, de cine vă e teamă ?
  Cine mai credeți voi că vă mai ia în seamă ?
  Nu sunteți Dumnezei, nici zeii din Olimp,
  Dar nu întindeți coarda… plecați cât mai e timp.

  Ieșiți și voi puțin prin lumea aia bună,
  Ca să simțiți și voi cum euro se-adună.
  În lumea aia-a voastră, cea plină de rahat,
  La care ne-ați vândut și ne-ați îngenuncheat.

  În care obligați ne ducem sărăcia
  Ca voi să puneți ghiara ușor pe România.
  Ne mor copii acasă din dorul de părinți,
  Iar voi ne vindeți tara, ca Iuda-n, doi arginți.

  De-o jumătat’ de viată vă tot plătim simbrie,
  Cealaltă jumătate ne-ați dat-o-n datorie,
  Și-n timp ce noi plătim… voi huzuriți ca zbirii,
  Ați dus sărmana tară la limita pieirii.

  E timpul să plecați, lăsați-ne pe noi…
  Destinul prost să fie… dar nu făcut de voi.
  Voi știți să locuiți doar în afara legii,
  Să adunați prin furt averi și privilegii.

  V-am acceptat prea mult, ce ironi-a sorții,
  Pe voi, ce-ați luat… și revoluția și morții.
  Doar nu cumva vă vreți istoriei eroi,
  S-ar rușina, sunt sigur, istoria cu voi.

  Iar voi, clevetitorii, pe screen sau cu condeie,
  Ce-ați tot suflat în foc, când ei v-au dat scânteie,
  Treziți-vă, e timpul, cu toți, această tară
  S-o scoatem din rușine, din ură și ocară.