Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

5 membri ai forțelor de securitate egiptene au fost uciși în urma unui atac la un punct de control

foto via michelin

foto via michelin

Cel puțin 5 membri ai forțelor de securitate egiptene au fost uciși după ce câțiva militanți au deschis focul asupra unui punct de control din Badrashin, provincia egipteană Giza.  

Agenție de presă, „MENA”, citând o sursă a forțelor de securitate, a afirmat că „doi polițiști și trei recruți au fost uciși în urma unui atac armat asupra punctului fix de control din districtul Badrashin, la sud de Cairo.

Martorii oculari au declarat că „oameni mascați, aflați pe o motocicletă și înarmați cu mitraliere, au deschis focul. Apoi au turnat lichid inflamabil pe trupurile soldaților morți, încercând să le ardă; nu au reușit însă, întrucât localnicii au intervenit, astfel că au fost nevoiți să fugă”.

Agenția MENA a adăugat că o echipă de investigație s-a deplasat imediat la fața locului, iar Ministerul de Interne a ordonat securizarea zonei, blocarea tuturor intrărilor și ieșirilor, trimițând câteva unități care să acționeze ca puncte de control mobile pentru a da de urma atacatorilor.

Cel puțin 23 de soldați au fost uciși săptămâna trecută, când o mașină capcană a explodat la două puncte de control din regiune, acțiune revendicată de DAESH. Acesta a fost unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimii ani asupra forțelor de securitate egiptene. Mai mult decât atât, DAESH a vizat și creștinii copți care trăiesc în regiune, în jur de 100 de membri ai acestei comunități fiind uciși din decembrie a.c.

În mai, un atac armat asupra unui autobuz plin cu creștini copți, care se îndreptau spre o mănăstire, a dus la moartea a 29 de oameni, iar cu o lună în urmă, două atacuri cu bombe asupra unor biserici au luat viața a peste 40 de oameni.

Conducătorii Bisericilor Ortodoxe Copte și Catolice din Egipt i-au îndemnat pe creștini, joi, 13.07. a.c., să-și amâne toate evenimentele, taberele, sau activitățile din afara bisericilor în această lună, întrucât siguranța lor este amenințată.

Ținuturile izolate ale Gizei reprezintă un adăpost perfect pentru militanții islamiști și pentru membri ai „Frăției Musulmane”. Această organizație este considerată ilegală de când armata l-a îndepărtat de la putere pe Președintele islamist, Mohamed Morsi, în 2013, în urma protestelor masive împotriva sa, la numai un an de guvernare.

După răsturnarea sa de la putere – care a dus la moartea a sute de militari și zeci de civili – în Egipt au avut loc valuri de atacuri asupra forțelor de securitate.

Ramura ISIS din nordul Sinaiului a revendicat majoritatea atacurilor, care s-au concentrat în special asupra acestei peninsule. Însă în ultimul timp, aria acțiunilor teroriste s-a răspândit spre alte orașe și spre capitală.

 

Sursele știrii: Xinhua , Reuters,

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.