Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

5 militari americani si 16 civlili au fost ucisi in Irak

In cursul zilei de luni, 6 iunie, 5 militari americani si 16 civili irakieni au fost ucisi in atacuri separate pe teritoriul Irakului.

Cinci rachete au fost lansate în zorii zilei de luni asupra bazei americane Camp Victory, situată la periferia capitalei Irakului, Bagdad. Potrivit oficialilor irakieni acest atac a produs cele 5 victime din randul militarilor americani. Armata SUa nu a confirmat.

La Bagdad, un autovehicul capcană a explodat luni pe strada Palestina, provocând un mort şi 10 răniţi.

Într-un alt incident înregistrat în cartierul sunit Azamiya din nordul Bagdadului şi-au pierdut viaţa trei persoane, doi paramilitari care au aderat la lupta împotriva Al Qaeda şi un militar.

12 persoane au pierit într-un atentat sinucigaş cu un autovehicul capcană, la nord de Bagdad. Un şofer kamikaze a acţionat dispozitivul exploziv aflat la bordul autovehiculului pe care îl conducea, în momentul schimbării serviciului de pază între o unitate militară şi una de poliţie, la intrarea principală în complexul palatului fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, în centrul oraşului Tikrit (160 kilometri nord de Bagdad).

Potrivit www.icasualties.org, aceste decese ridică la 4.459 numărul militarilor americani morţi în Irak, de la invadarea ţării de o coaliţie internaţională condusă de SUA, în martie 2003.

Armata americană mai dispune în Irak de aproximativ 45.000 de militari, a căror activitate se concentrează în special asupra instruirii forţelor armate irakiene.

Întregul contingent american urmează să se retragă până la sfârşitul anului din Irak, potrivit acordului bilateral semnat la sfârşitul anului 2008 între autorităţile americane şi irakiene.

De la începutul lui 2011, au murit în Irak 29 de militari americani.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.