Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

50 de instructori britanici trimişi în Afganistan

trainer britanic in Afganistan. foto jurnal.md

trainer britanic in Afganistan. foto jurnal.md

Marea Britanie va trimite 50 de instructori pentru efectuarea de antrenamente cu forţele de securitate afgane.
Respectivii instructori vor instrui forţele afgane însă nu vor participa la operaţiunile militare.

Deşi forţele britanice dislocate până în Afganistan trebuiau în acest an să revină acasă în Marea Britanie. Ulterior, s-a decis prelungirea perioadei de dislocare până în 2017.

Acest anunţ a fost făcut de către David Cameron la summitul NATO, desfăşurat în perioada 8 – 9 iulie la Varşovia. El a precizat că este
“esenţial ca trupele afgane să fie susţinute în lupta cu grupări teroriste prezente în număr ridicat pe teritoriul Afganistanului”.

Totodată, Cameron a susţinut că “Marea Britanie nu va sta nepăsătoare şi va fi în continuare un aliat puternic în lupta împotriva talibanilor din Afganistan”.

 

Sursă: www.bbc.com

Oprea Raul-Eduard
Afganistan, Marea Britanie, David Cameron, summit NATO

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.