Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

6.000 de dosare ale pensionarilor militari au fost depuse la Tribunalul Bucureşti

Avocatul pensionarilor militari, Costel Gâlcă, a anunţat că aproximativ 6.000 de pensionari militari din Capitală au introdus, la Tribunalul Bucureşti, acţiuni privind recalcularea pensiilor.

Alte 6.000 de dosare urmând să fie înaintate instanţei în perioada următoare, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii instanţei.

Gâlcă, s-a prezentat luni dimineaţă la Secţia de Conflicte şi Litigii de Muncă a TMB cu un cărucior plin cu dosare ale celor aproape 6.000 de clienţi şi a explicat că toate aceste dosare urmează să fie înregistrate de către instanţă, arătând că, în opinia sa, numărul mare de dosare depuse într-o singură zi va bloca activitatea instanţei.

“Am introdus 6.000 de acţiuni, prin care contestăm modalitatea Guvernului de a plăti pensii micşorate, fără a emite şi decizii în acest fel”, a declarat Gâlcă, care a precizat că “vor mai urma 6.000 de acţiuni şi cu tot cu cele de azi vor fi 12.000 de acţiuni, ceea ce va duce clar la blocarea Secţiei, având în vedere că anul trecut, în tot anul, aceasta a soluţionat 12.000 de dosare, respectiv cuantumul de dosare pe care noi îl vom depune în două săptămâni”.

Costel Gâlcă a precizat că următorul lot de dosare ar putea fi depus până la sfârşitul lunii februarie, el adăugând că nu este “foarte optimist” în privinţa termenelor de judecată ce urmează să fie acordate.

El a arătat că, dacă în cadrul acestor dosare vor fi introduse şi cereri de preschimbare a termenului de judecată, atunci primul termen ar putea fi stabilit “undeva în 2012-2014″, iar persoanele care vor depune acţiuni după pensionarii militari probabil că vor primi termen în 2014.

Întrebat despre temeiul juridic al acestor acţiuni, avocatul a adus ca argument decizia instanţei supreme.

“Prin decizia 38 a instanţei supreme, s-a statuat foarte clar că HG 735/2010 de recalculare este nelegală, în consecinţă Guvernul nu avea temei de recalculare. Guvernul în acest moment trebuie să revină şi să plătească militarilor pensiile la nivelul avut înainte de recalculare. Ce a spus ieri (duminică, n.r.) preşedintele Băsescu nu are nicio relevanţă jurdică, pentru că este o opinie a unei persoane fără specialitate în domeniu. Orice lege trebuie să fie previzibilă, oamenii trebuie să ştie la ce să se aştepte şi nu este posibil ca, dintr-o dată, în mai puţin de două luni, să se trezească că nu mai au jumătate din ceea ce ştiau”, a spus Gâlcă.

Întrebat despre şansele de reuşită ale acestor acţiuni, Gâlcă a subliniat că “Guvernul va pierde”.

“Noi ne aşteptăm să câştigăm toate aceste dosare. Este doar o chestiune de timp. Dacă nu vom câştiga aici, vom câştiga la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care deja şi-a spus foarte clar punctul de vedere cu privire la capitolul pensii”, a explicat avocatul.

Gâlcă a mai subliniat că cele 6.000 de dosare depuse luni, precum şi cele 6.000 ce urmează să fie depuse, sunt ale clienţilor de la nivelul Capitalei, dar că vor fi formulate acţiuni în instanţă şi în teritoriu.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, că decizia ICCJ trebuie respectată, astfel că se suspendă aplicarea HG 735.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “6.000 de dosare ale pensionarilor militari au fost depuse la Tribunalul Bucureşti”

 1. sejc says:

  guvernul in frunte cu basescu mai devreme sau mai tarziu o va lua in barba.de data asta chiar au fost fara minte.scopul lor a fost sa faca rost de niste bani si uite ca ies in pierdere.au marit niste pensii pe care chiar nu mai au cum sa le reduca.pe cele care le-au redus vor fi obligati sa le plateasca la valoarea initiala.unde naiba este castigul lor? daca ne tinem de capul lor le dam in bot si cu contributia pt.sanatate de 5,5%.mergem pe discriminare.in alta ordine de idei daca dogaru isi face loc si in randul pensionarilor ca sa zic civili chiar ajunge mare.bravo,lui.eu sincer il felicit.

 2. victor says:

  Inainte! Mergeti si contestati in instanta, cu totii!

 3. Lunetistul says:

  carmaciu’ Basescu Traian i-a ordonat cur(ier)ului Udrea Elena sa-i transmita furierului Boc Emil ca doreste sa faca echitate. de fapt dorise sa scrie echitatie, adica sa calareasca, insa ochiul stang i-a jucat feste si l-a omis pe “i”. furierul Boc Emil, priceput in toate – mai putin drept constitutional – a trecut la fapte.
  @sejc
  pana s-o serveasca-n barba mai dureaza sau se retrag in tarile calde si atunci cine plateste oalele sparte? nărodu’!!! si daca nărodu’ n-are pentru ca n-are, atunci asteptam pana la noi ordine.
  in pierdere nu ies ca doar nu platesc din buzunarul lor.
  daca n-am executat ordinul in ’89 acum nu-mi ramane decat sa-i strang mana si sa recunosc: m-ai ciuruit!!!
  P.S. “stransu’ mainii” sa-l fac asa cum am invatat… articulatia pivotanta sa-i permita capului rotatia la ceafa.

 4. Gourkha says:

  Da – contestatii. Bune si alea – totusi, sa nu fim copii. Ne pierdem in ele – astia au un singur punct slab, dar vital si fatal: strada.