Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

6 militari americani ucişi în Afganistan

Un poliţist de frontieră afgan a ucis şase militari americani în timpul unei misiuni de instruire condus de militarii americani.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Zemeri Bashary, a confirmat că atacatorul a fost un ofiţer de poliţie de frontieră, nu un insurgent care a îmbrăcat uniforma pentru o zi.

Anterior, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid a declarat prin e-mail pentru a mass-media, că atacatorul se alăturase insurgenţei talibane pentru a executa atacuri împotriva militarilor străini.

Conform ISAF atacorul a fost ucis în schimbul de focuri.

Incidentul a avut loc în districtul Pachir Wagam din provincia Nangarhar, o zonă de aflată lângă frontiera cu Pakistanul.

Astfel de atacuri au mai fost executate şi anterior, cel din prezent readucând în prim plan o vulnerabilitate a trupelor NATO în faţa militarilor şi poliţiştilor afgani pe care ei au misiunea de ai instrui.

Mărirea efectivelor poliţiei şi armatei afgane a scos în evidenţă mari probleme: analfabetism (89% trupa, 65% la subofiţeri), consum de droguri (marijuana), slabe calităţi.

sursa: Associated Press

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.