Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

6 militari ISAF au fost ucişi de un pilot afgan pe aeroportul din Kabul

militar afgan din paza KAIA 27 apr 2011 foto CNN

În urma unui diferend între un pilot afgan şi mai mulţi militari ISAF, primul a deschis focul şi a ucis 6 dintre militarii ISAF.

Comandamentul ISAF a confirmat incidentul, însă a refuzat să ofere date referitoare la naţionalitatea militarilor ucişi. Conform Al Jazeera, cei 6 militari ucişi ar fi de naţionalitate americană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului afgan al Apărării, generalul Mohammad Zahir Azimi, pilotul afgan în vârstă de aproximativ 50 de ani a deschis focul după o ceartă cu militarii ISAF în interiorul unor facilităţi folosite de forţele aeriene afgane pe aeroportul din Kabul.

Ofiţerul afgan a fost ucis şi el în incident de către forţele de securitate afgane.

Talibanii au încercat să-şi atribuie paternitatea incidentului, neexistând însă în momentul de faţă date care să conducă la concluzia că militarul afgan a acţionat la ordinul liderilor talibani.

Comanda Aeroportului Internaţional din Kabul (KAIA), Afganistan, a fost preluată din 1 aprilie a.c. de militari români aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Conform MApN, militarii români comandaţi de generalul de flotilă aeriană Victor Strîmbeanu ocupă funcţii-cheie în cadrul structurilor administrative şi de comandă ale aeroportului: controlul traficului aerian, conducerea operaţiilor aeriene, asigurarea securităţii zborului, asigurarea suportului logistic şi al comunicaţiilor.

sursa: Fox News, ISAF

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.