Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

75 de ani de aviaţie la Saab

Gripen NG si Gripen D foto Jamie Hunter

Pe 2 aprilie 2012 compania suedeză furnizoare de sisteme de aparare şi securitate Saab sărbătoreşte 75 de ani de la înfiinţare. Tot pe 2 aprilie la baza aeriană F 17 Ronneby din Suedia, avioane de luptă Gripen din patru ţări participa la exerciţiul aerian Lion Effort.

Saab a fost fondată pe 2 aprilie 1937, în baza unei decizii a Parlamentului suedez conform căreia Suedia ar trebui să aibă capacitatea de a-şi produce singură avioanele de luptă. De atunci, Saab a fost un jucator important în dezvoltarea industriei suedeze, extrem de puternică din punct de vedere al inovaţiei.

„În ultimii 75 de ani, aviaţia a jucat un rol important în afacerea noastră. Până în prezent, Saab a produs mai mult de 4.000 de aeronave. Acum utilizăm cei

75 de ani de experienţă în domeniul aviaţiei de top, precum şi de inginerie de ultima generatie, pentru a deveni un jucător important pe piaţa de apărare şi securitate mondială”, a declarat Håkan Buskhe, CEO Saab.

In timp ce Saab sarbatoreste 75 de ani de la infiintare, la Ronneby se desfasoara exercitiul aerian Lion Effort 2012, cel mai mare exercitiu de acest gen de pana acum. Aproximativ 30 de avioane de lupta Gripen apartinand Fortelor Aeriene din Suedia, Ungaria, Republica Ceha si Africa de Sud participa la evenimentul care se va incheia pe 5 aprilie. Fortele Aeriene Regale Thailandeze vor participa doar cu un numar de observatori.

„Familia utilizatorilor de Gripen este mare si creste din ce in ce mai mult, creand astfel beneficii operationale si financiare pentru acestia. Lion Effort arata cum tarile care opereaza avioane Gripen pot coopera, se pot antrena si pot invata lucruri noi din acest schimb de experienta”, a mai spus Håkan Buskhe.

Astazi, Saab are operatiuni in 32 de tari, pe toate continentele, si aproape 14.000 de angajati in intreaga lume. Cheia succesului companiei a constat in capacitatea de a anticipa schimbarile si de a se adapta in permanenta acestora, precum si in investitiile in cercetare si dezvoltare.

Saab deserveste piata globala cu produse, servicii si solutii de top pentru apararea nationala si securitatea civila. Saab are operatiuni si angajati pe toate continentele si dezvolta, adopta si imbunatateste constant noi tehnologii pentru a veni in intampinarea nevoilor in schimbare ale clientilor sai.

sursa: comunicat Saab

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “75 de ani de aviaţie la Saab”

 1. ROBERT HORVATH CINEAST SUA says:

  @
  Stimata redactie.
  Aduc la cunostinta militarilor fapte de o gravitate deosebita.
  Militarii romani sunt ucisi pe campurile de lupta de arme furnizate de
  serviiciile secrete. Sper sa aveti curajul si demnitatea profesionala de
  a publica acest material pe cel mai importan blog militar .
  Va multumesc anticipat.

  Armata romana sprijina democratia, serviciile secrete alimenteaza terorismul !!! http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/armata-romana-sprijina-democratia.html

 2. Lucian* says:

  uica Robert, sa zicem ca erai interesant dar de cand am citit ca CA94M si CA95 erau modificate pt a avea focoase nucleare am inceput sa rad.
  Pe urma am inchis pagina pentru ca era penibila!

  TOATE tarile din lume care au industrie militara isi vand tehnica pe unde apuca si cu sprijinul oricui.
  Oricum, mai firoscosi ca si romanii la vandut arme nu cred sa fie altii.
  Daca am fi vandut si noi de vreun miliard de euro pe an, mai ca as fi zis ca este ceva important.
  Anul asta Romania a strans cu greu contracte de 170 milioane dolari pentru tehnica militara si pare a fi cel mai bun an de 22 de ani incoace.

  Stii ce? Ia fa pasi cu brasoavele astea de aici.
  Ai idee ca bulgarii si cehii vand de vreo trei-patru ori mai mult?