Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atentat sângeros în Pakistan

Un atacator sinucigaş s-a amestecat printre sutele de credincioşi veniţi la o moschee pentru rugăciunea de vineri. El a detonat încărcătura ce o avea asupra sa, ucigând aproximativ 50 de persoane şi rănind alte câteva zeci.

Atentatul a avut loc într-o moschee din Pakistan (regiunea Khyber ) în apropierea graniţei cu Afganistanul.

Acest atentat este cel mai sângeros, produs în acest an în Pakistan. El a avut loc cu câteva ore înainte ca Barack Obama să facă publică noua strategie pentru Afganistan şi Pakistan. Ideea de bază a noii strategii vizează “eradicarea insurgenţei care se desfăşoară de-a lungul graniţei dintre Pakistan şi Afganistan”.

Un oficial pakistanez a acuzat militanţii islamişti de acest atentat. El a mai spus că militanţii “au atras astfel atenţia trupelor NATO” care vor folosi drumul respectiv pentru tranzitarea spre Afganistan, că ruta nu este una sigură.

Sursa: Associated Press

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Atentat sângeros în Pakistan”

  1. DE CE BAL says:

    Din acest moment, cu regret, Pakistanul nu va mai avea teritoriu sub control propriu la granita cu Afganistanul. Va fi control adecvat, aliat, sau mai concret, american. Obama dixit.