Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

8 talibani ucişi în Afganistan într-un atac asupra aeroportului din Jalalabad

Într-un atac atac sinucigaş al talibanilor executat sâmbătă 13 noiembrie asupra bazei ISAF de la aeroportul din Jalalabad opt atacatori au fost ucişi, forţele internaţionale şi afgane neînregistrând nicio victimă în aceast atac, revendicat imediat de talibani.

“Avanpostul (NATO) a fost ţinta unor tiruri cu arme uşoare lansate de un număr nedeterminat de insurgenţi dar, după ce i-au localizat, armata afgană şi forţa internaţională a NATO (ISAF) au reacţionat rapid”, şi “au ucis opt insurgenţi, dintre care unul avea asupra lui o vestă de sinucigaş”, potrivit unui comunicat al Alianţei Nord-Atlantice, care dă asigurări că niciunul dintre militarii săi şi niciunul dintre soldaţii afgani nu a fost rănit sau ucis.

Atacul a fost lansat în zori împotriva acestui aeroport unde se află numeroase avioane, elicoptere şi avioane fără pilot ale armatei americane sub egida ISAF.

“Un atac a vizat unul dintre posturile de securitate păzite de soldaţii afgani pe aeroportul Jalalabad”, declarase anterior pentru AFP Ahmad Zia Abdylzoi, purtătorul de cuvânt al autorităţilor din provincia Nangarhar, a cărei capitală se află la Jalalabad, adăugând că şase atacatori au murit, patru împuşcaţi şi doi după ce şi-au detonat propriile bombe.

“Paisprezece kamikaze au pătruns în aeroport, unii şi-au detonat bombele, alţii se luptă în continuare”, a declarat prin telefon pentru AFP, la trei ore de la începutul atacului, Zabihullah Mujahid, unul dintre purtătorii de cuvânt ai talibanilor, care exagerează de obicei amploarea atacurilor lor.

Insurgenţa talibană s-a intensificat însă în mod considerabil în ultimii trei ani şi se extinde la aproape toată ţara, în pofida prezenţei a aproximativ 150.000 de militari din cadrul forţelor internaţionale, care suferă pierderi din ce în ce mai grele, produse în special de minele artizanale şi atacurile sinucigaşe.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.