Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

82% dintre pensiile din MAI vor creşte în urma revizuirii lor

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu, a declarat că peste 82% dintre pensiile foştilor angajaţi MAI vor creşte în urma revizuirii lor, iar peste 17% vor stagna sau se vor reduce.

Potrivit lui Ioan Dascălu, 65.348 de pensii au fost supuse revizuirii, în cazul a 60% dintre acestea procesul fiind finalizat. Secretarul de stat a precizat că 82,55% dintre pensii vor creşte cu 661 de lei pentru ofiţeri şi cu 488 de lei pentru subofiţeri.

Pe de altă parte, 17,45% dintre pensii vor stagna sau se vor reduce, respectiv cu 488 de lei pentru ofiţeri şi 122 de lei pentru subofiţeri.

Pensia medie în Ministerul de Interne este, în prezent, de 2.367 de lei, a precizat Dascălu.

Acesta a adăugat că la finalul revizuirii, aceasta va fi uşor modificată, fără a fi însă fluctuaţii importante.
Procesul de revizuire va fi încheiat până în luna decembrie, a spus Dascălu, menţionând că în urma revizuirilor deja făcute pensia medie a crescut cu 515 lei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şeful Poliţiei Române Liviu Popa şi secretarul de stat Ioan Dascălu, precum şi ceilalţi şefi de arme din minister au participat, joi dimineaţă, la ora 9.00, la o videoconferinţă cu şefii structurilor teritoriale ale MAI pe tema revizuirii pensiilor şi a stadiului în care se află acest proces.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “82% dintre pensiile din MAI vor creşte în urma revizuirii lor”

 1. tupak amaru says:

  ca de obicei , pe tema pensiilor MAI , nimeni nu semneaza , nimeni nu isi asuma raspunderea . mediafax , agerepres sunt “sursele “.

 2. indisciplinatu says:

  De unde naiba apare aceeasi cifra, 488 atat la cresteri cat si la scaderi???…ce creste la subofiteri, scade la ofiteri cu aceeasi suma,..????….tipic romanesc,…la mapn e mai dihai,…totul este facut cu rea credinta dupa niste criterii numai de unii stiute iar noi stam si ne uitam cum se joaca cu vietile noastre.
  Ceea ce ma scoate din sarite este aceasta prezentare la general, unde per total se sta “bine” nefacandu-se nicio referire clara si justificata asupra pensiilor care “stagneaza”(mi se pare incredibil ca pe o alta metoda de calcul sa pici leu pe leu!!!!) si a celor care “scad”(de ce scad numai la unii???)…”c’est une bataille du jeu” cum spunea regretatul Dem Radulescu in monologul “LA MILOGU S.A.”…chiar aici s-a ajuns?????

 3. Madman says:

  Nu mai inteleg nimic. S-a plecat de la premiza ca toate pensiile speciale sunt nesimtite (desi nu e asa…, asta e alta discutie… sau sunt in comparatie cu pensiile celorlalti), ca efortul este prea mare pentru bugetul de stat (firav, zic ei) si ca vor fi recalculate. Dar cum???? Dupa veniturile obtinute in luna cutare, cutare, cutare… Deci, daca un smecher aparea (in scripte) in fiecare luna in comisia de asanare a poligonului (desi venea cu Dacia acolo si uitase cum arata o grenada), viitoarea pensie (sau actuala, ma rog) i se calculeaza in acest mod si, domnilor, nu devine si mai NESIMTITA?
  Asta daca nu vrem sa fim ipocriti.
  Si da, sunt sigur ca a) nu-mi va apare comentariul sau b) unii imi vor “sari la gat” imediat.

 4. 1983 says:

  Pensia medie inainte de recalculare/revizuire a fost binisor mai mare la interne si servicii decat la aparare si asa s-a si pastrat. Ba mai mult s-a marit diferenta. Asta chiar si in conditiile in care procentul de subofiteri din totalul pensionarilor este mult mai mare la interne.

  Deci, mereu serviciile si internele au avut venituri substantial mai mari ca cei de la aparare, pe statul de plata, desigur, ca de celelalte venituri nici nu mai pomenesc. Raspund si in acest fel celor care afirmau contrariul cu ceva timp in urma la o postare a mea similara, cu pretentia doar de a informa.

 5. Marlon Juvet says:

  Madman, din păcate cam ai dreptate.

 6. lica says:

  Cum mi s-a taiat pensia , pentru vechime integrala de 39 de ani cu numai 1200 de lei ce reprezinta 39% , inseamna ca ea a crescut , nu e asa ????