Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

9 militari ucraineni ucişi şi 20, răniţi, în estul Ucrainei

Nouă militari ucraineni au fost ucişi şi circa douăzeci au fost răniţi în urmă cu zi, în două atacuri ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. Anunţul a fost făcut de Ministerul ucrainean al Apărării, informează AFP, citat de AGERPRES.
“Potrivit primelor informaţii, opt militari ucraineni au fost ucişi şi 17 au fost răniţi în lupte în apropiere de Volnovaha”, în regiunea Doneţk, a afirmat Bogdan Senk, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Într-un alt atac, în apropiere de Rubijne, în regiunea Lugansk, un militar a fost ucis şi doi răniţi după ce separatişti înarmaţi, au deschis focul asupra unui convoi militar.

Aceste atacuri, comise în regiunile Lugansk şi Doneţk, au avut loc cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale considerate cruciale pentru viitorul ţării, după şase luni de criză politică care a condus ţara în pragul unui război civil.

Armata ucraineană a lansat la 13 aprilie o operaţiune militară pentru preluarea controlului asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, aflate în mare parte sub controlul separatiştilor proruşi, regiuni care şi-au proclamat suveranitatea în urma referendumurilor pentru independenţă.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.