Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

9.000 de puşcaşi marini americani gata de dislocare în Afganistan

În vedrea aplicării noii strategii pentru Afganistan adoptată de Preşedintele SUA, Barck Obama, şi care urmează a fi prezentată marţi 01 decembrie, 9.000 de puşcaşi marini se pregătesc să fie mobilizaţi în sudul Afganistanului.

Aceşti puşcaşi marini vor reprezenta primele trupe ce vor fi trimise în Afganistan în provincia Helmand. Forţele americane din provincia Helmand vor fi astfel dublate.

Suplimentarea de trupe va constitui de asemenea un test major pentru Guvernul preşedintelui afgan Hamid Karzai şi pentru strategia de contrainsurgenţă a comandantului ISAF, generalul Stanley A. McChrystal.

“Primele trupe care vor fi trimise vor fi puşcaşi marini (…). Am mers înainte în aşteptarea unei decizii. Şi avem lupte destul de grele în faţa noastră”, le-a spus, sâmbătă, generalul James T. Conway, comandantul Corpului puşcaşilor marini, colegilor săi din Afganistan.

Puşcaşii marini vor fi urmaţi rapid de aproximativ 1.000 de instructori militari americani. Ei vor fi mobilizaţi în luna februarie, pentru a grăbi creşterea efectivelor armatei afgane şi ale poliţiei, au afirmat oficiali militari.

Noile trupe nu vor fi mobilizate decât după ce Obama îşi defineşte noua strategie, într-un discurs susţinut la Academia militară americană de la West Point, din New York. Planul revizuit ar urma să solicite trimiterea a 30.000-35.000 de noi trupe, care vor fi trimise progresiv în următoarele 12-18 luni.

Această abordare pe etape este determinată în parte de lipsa de infrastructură a Afganistanului, care nu poate face faţă imediat unui număr mare de trupe americane. Ea va permite de asemenea preşedintelui să anuleze trimiterea unui anumit efectiv de trupe, dacă strategia promovată de McChrystal nu are rezultate sau dacă Guvernul lui Karzai nu îndeplineşte obiectivele de combatere a corupţiei şi a sărăciei în rândul poporului afgan, au declarat oficiali ai Casei Albe.

sursa: Washington Post

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “9.000 de puşcaşi marini americani gata de dislocare în Afganistan”

  1. army says:

    Este clar ca NATO nu are trupe pregatite sa lupte in conditiile din Afganistan, unde nu este boierie ca in Irak.

  2. Marlon Juvet says:

    Ce înţelegeţi prin “boieria” din Iraq? Aţi fost vreodată pe acolo?