Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

A absolvit prima promoţie în Studii de Securitate de la UBB

Promotia 2011 a Facultatii de Istorie si Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca foto Dank Media

Într-un cadru festiv, găzduit de sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, absolvenţii secţiei Studii de Securitate a Facultăţii de Istorie şi Filosofie şi-au primit diplomele simbolice de absolvire a prestigioasei universităţi.

Momentul a fost cu atât mai deosebit, cu cât aceasta este prima promoţie de manageri pe probleme de securitate pe care facultatea din Cluj îi pune la dispoziţia pieţei muncii din România.

Artizanii implentării acestui program de studii speră ca absolvenţii secţiei să se regăsească încadraţi în instituţii de prestigiu al căror obiect de activitate este problematica securităţii în ansamblul său, dar şi în alte tipuri de instituţii private sau de stat, care au realizat importanţa ce ar trebui acordată acestui domeniu.

Lansat ca un program de studii universitare nivel licenţă absolut inedit în învăţământul superior din România, acesta îşi va dovedi eficienţa prin implementarea în cadrul organizaţiilor din România a noilor profesii:de manager şi/sau negociator pe probleme de securitate, profesii prezente în nomenclatorul de funcţii din România.

Mai mult, programul şi-a dovedit deja eficienţa prin contribuţia adusă la dezvoltarea unei culturi de securitate absolut necesare pentru evoluţia sănătoasă a vieţii sociale, politice şi economice din România.

Acum, la absolvire, absolvenţii specializării vor putea alege dintr-un spectru interesant de trasee profesionale, de la o carieră în educaţie şi cercetare, până la una de manager şi/sau negociator pe probleme securitate în instituţiile publice sau firmele private sau o carieră în mass-media, diplomaţie şi organizaţiile internaţionale şi de ce nu în instituţiile specializate din România: servicile de informaţii şi contrainformaţii, Ministerul Apărării sau Ministerul de Interne.

Mult succes primei promoţii de Studii de securitate de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca!

InfoMondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “A absolvit prima promoţie în Studii de Securitate de la UBB”

  1. indisciplinatu says:

    Pana la urma, fara a fi malitios, in ce sunt specializati copiii acestia???
    Cine o sa-i angajeze???…piata fortei de munca o sa-i absoarba???…dar UE???

  2. cneazu de kiev says:

    Teoretic ii “absoarbe” orice structura publica sau privata care are ca obiect securitatea, un master o sa-i ajute sa isi defineasca clar specializarea.(Nota bene sistemu bologna)