Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

A doua rectificare bugetară din acest an – în jos, pentru Apărare

Guvernul se reuneşte pe 27 octombrie în şedinţă pentru a aproba a doua rectificare bugetară din acest an.
Miniştrii care gestionează programele presuspendate de către CE au obligaţia ca, până atunci, să identifice în propriul buget şi resurse prin care să acopere cheltuielile aferente acestor proiecte.

Aşa cum s-a afirmat în urmă cu câteva zile, Guvernul va tăia din cheltuielile acoperite de la bugetul de stat pentru Senat, CSM, ICCJ, televiziunea şi radioul public şi unele ministere, printre care Cultura şi Apărarea.

De suplimentare bugetară se vor bucura Agricultura, Sănătatea, Administraţia, Educaţia, Justiţia, Dezvoltarea Regională şi Turismul, SRI.

 

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

61 Responses to “A doua rectificare bugetară din acest an – în jos, pentru Apărare”

 1. sergiu says:

  In decembrie ar trebui sa platesc cotizatia la SCMD pt anul viitor.N-am s-o mai fac.Conducerea acestuia,din ce in ce mai des,da dovada de lipsa de reactie,chiar de nesimtire,atata cat ne comunica pe site ca pe data de…se va lua o hotarare,si apoi stau ca porcul in papusoi.

 2. sergiu says:

  Hopa! S-a trezit conducerea SCMD.Urmariti pe pagina SCMD!

 3. gigi says:

  ma ce tot dracului va plangeti atata?…ce dracu ati muncit voi?…ce ati facut ma voi toata viata de vreti pensii si salarii mari……ma daca prindeati vreun razboi…aveati vreo decoratie in lupta….ma ziceam ma sa fiti cu gura mare..dar asa…de ce va credeti voi ma pielea p…ii in tara asta..de ce va credeti speciali asa….care este meritul vostru la bunastarea tarii asteia?..cu ce ati contribuit voi la progresul omenirii….nu va e ma rusine ca multi dintre voi aveti pensii de nesimtiti si luate si alea pe ultimele 6 luni cu salarii de merit si functii de comanda?….ba da nu va mai incape pamantul de hahalere ce sunteti..fereasca sfantul…citesc ce scrie aici si vad in voi politicienii romani…daca ar pleca aia maine si v-ar pune pe voi in loc…sfanta armata romana…ba ati fi la fel nicio diferenta…tot sa luati voi cel mai mult…sa aveti pensii mari…sa va crape burtile..ca voi ati fost pe dracu…niste nimeni…!!

 4. COLONELUL says:

  esti un
  . Postac PDL-ist sau….USL-ist mai nou ca nici astia nu sunt mai breji. Pacat da liberali. Au cazut in plasa lui poanta si oprea . LIBERALII CARE CITESC….NU VA BAZATI PE PONTA SI PSD. V-O TRAGE DE NU-I ADEVARAT. O SA PIERDETI SI BRUMA DE INCREDERE A UNOR REZERVISTI.

 5. maiorul says:

  ptr GIGI ” BAI”suflet neanplinit ce stii tu despre mine unde, cum, cat si ce munca am executat cat am fost OFITER AL ARMATEI ROMANE ? EU NU CERSESC NIMIC DE LA NIMENI AM IESIT LA PENSI IN BAZA UNEI LEGI SI O METODOLOGIE DE CALCUL AL PENSIEI SI NU CER STATULUI DECAT SA MA LESE SA MOR LINISTIT CU PENSI IN BAZA LEGII CU CARE” AM FOST SCOS LA PENSIE” PRIN DESFIINTAREA TOTALA A UNITATII SI PREDAREA DRAPELULUI DE LUPTA . ASA CA IN FINAL “bai domnule gigi cu g mic “sa ai bucuriile pe care le-am avut eu cind am primit pensia mai mica cu22% .

 6. VASILE says:

  MAI NENEA GIGIBEHEHE, TIE TI-A TAIAT CUMVA PDL SAU USL DREPTURI CONFERITE PRIN =LEGE= A STATULUI ROMAN ???? AICI ESTE MAREA DURERE PE CARE NU POTI SA O INTELEGI FIINTA CU CAP PE UMERI MAI BINE NU AVEAI. IN STILUL ASTA , O SA PRETINDA FRAIERE CA EU CARE AM TERMINAT LICEUL IN 1979 NU ESTE VALABIL DEOARECE ERA COMUNIST SI NU REFORMAT DE FUNERIU, CA APARATAMENTUL CUMPARAT ESTE COMUNIST SI NU E VALABIL ETC. E GREU SA PRICEPI CA UN DREPT DAT PRIN LEGE NU SE ANULEAZA DECAT PRIN INTERMEDIUL JUSTITIEI .

 7. VASILE says:

  Cele ce urmeaza nu angajeaza SCMD, reprezentand doar gandurile unui reservist referitor la ceea ce se intampla in aceste zile, cand trei ofiteri superiori in rezerva din Capitala si-au anuntat intentia de a-si da foc, in uniforma, in fata Guvernului, cand mii de rezervisti din tara si-au anuntat hotararea de a veni in uniforma, fara insemne la Bucuresti, pentru un dialog cu domnul Prim ministru.
  Sunt trei saptamani de cand Premierul a promis, public, in conferinta de presa, ca va actiona pentru restituirea salariilor, pensiilor, indemnizatiilor, alocatiilor si ajutoarelor sociale ciuntite de guvernele Boc. Si, pana la un punct, s-a tinut de promisiune!
  In ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, fosti militari, fosti politisti, foste cadre cu misiuni speciale, noi am cerut promulgarea reparatorie in sistem de urgenta a doua ordonante guvernamentale care sa abroge infamantul, anticonstitutionalul si antieuropeanul Cap. IV din Legea 329/2009, privind limitarea discriminatorie pentru toti pensionarii a dreptului la munca si revenirea “asistatilor sociali” proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si penitenciare, ale caror cuantumuri au fost drastic si ilegal reduse de guvernele Boc, la nivelul pensiei militare de stat din 2010. De asemenea, ne-am cerut dreptul legitim la pensie, adica revenirea noastra la conditia de pensionari militari prin introducerea in Parlament a proiectului Legii pensiilor militare de stat. Premierul si toti membrii Guvernului au fost de accord, rectificarea de buget s-a facut, ministrii Muncii, Finantelor si Justitiei si-au dat avizul, verbal, orice obiectie a FMI, in situatia aparitiei unei “gauri negre” la Interne, datorita jafului inimaginabil practicat de regimul Basescu a fost spulberata prin propunerea ministrului Apararii, de transfer de fonduri de la Armata la Interne. Deci nu poate fi vorba de o rectificare peste rectificare, care sa duca la interventia FMI.
  Atunci ce se intampla de lucrurile treneaza si, pe zi ce trece, dl. Ponta si USL-ul scad in intentia de vot a electoratului? Sa-si doreasca dl. Ponta sau liderii USL, in general, sa-si sape propria groapa? Nici vorba! Se opune din rasputeri o singura persoana, si anume seful “traseistilor”, adica al partidului inventat peste noapte, in dispretul legii si al regulamentelor Parlamentului!
  Din informatii verificate, provenite din foarte multe surse la varf si abordate de subsemnatul din perspectiva cercetatorului stiintific (pentru ca asta sunt, indiferent de elucubratiile basiste) rezulta ca se impotriveste cu toate fortele “Maresalul”, de ale carui voturi Guvernul a avut nevoie pana acum, dar nu mai are de aici inainte. Reamintim ca este vorba de un guvern de sacrificiu, care si-a asumat toate riscurile, pentru doua obiective: promovarea unei noi legi electorale, mai onesta si Referendumul pentru demiterea sefului mafiei neoconservatoare bushiste din Romania. A esuat cu ambele proiecte, datorita loviturii de stat orchestrate de serviciile si de oamenii pusi in functii cheie ai dictaturii!
  Cine este “Maresalul”? Un fost capitan de ata, dat afara, sa nu se umple Armata de Doamne ajuta! Gradul de maior l-a obtinut la termen, cu cateva zile inainte de eveniment. Celelalte, ca si averea, ca si studiile, si le-a obtinut pe alte criterii, Dumnezeu stie cum… Ceea ce n-a obtinut este gradul de maresal, pe care l-a solicitat anul trecut comisiilor Camerelor, sa fie inclus in Statut, dar a fost refuzat.
  “Maresalul” a trecut in tabara basista, cu tot cu initiatorul legii de pe urma careia suferim. “Maresalul” si generalii lui facuti la salca, au votat impotriva noastra, a rezervistilor, de fiecare data in Parlament si au participat la mascaradele Robertei Anastase. “Maresalul” si-a batut joc de noi pe tema “erga omnes”, in toata toamna lui 2010, fiind sigur ca ICCJ nu va indrazni sa ne dea dreptate. Cand Inalta Curte a decis, pe 7 ian. 2011, ca deciziile lui de recalculare pe o lege cu caracter retroactiv sunt nule, adica ilegale, de la 28 septembrie 2010 incepand, a inventat “valul de revizuiri” ca sa legalizeze ceea ce era ilegal. Cu o ocazie, veniturile micsorate absolut toate cu 18-69%, ne-au fost restabilite in 2011, dar ilegal pentru ca legile noastre au fost abrogate si, “Maresalul” impreuna cu “Regina” au decis ca, daca tot este vorba de dat niste bani inapoi, este momentul sa profite si sa devalizeze bugetul a doua ministere. Doar unul la suta din asa zisele pensii calculate dupa OUG 1 /2011 si Legea 263/2010 au fost calculate legal. Restul reprezinta decimarea a peste 37.000 de rezervisti, praf in ochi pentru alte cateva mii si cumpararea pe bani grei (ai statului) a acolitilor pentru noul partid. Tot “Maresalul” si acolitii lui si-au batut joc de naivi cu asa zisa lista a maririlor de pensii, publicata si raspublicata, si prin campanile dezlantuite de serviciile lui de specialitate impotriva SCMD.
  Cand, datorita actiunilor SCMD si aliatilor sai, regimul s-a clatinat, “Maresalul” a trecut repede in barca Opozitiei, sobolaniada permitandu-i sa-si negocieze voturile in Parlament, pana la a obtine imunitate parlamentara pentru el si alti 29 de ciraci, ca deputati si senatori pe listele USL, in viitorul parlament. Dar a ramas acelasi om al Basescului, care ii poate rupe gatul in Justitie, de exact 71 de ori. Dovada o constituie urmatoarele fapte:
  1. Aducerea de aplaudaci din tara (am avut date si le-am transmis la timpul potrivit, despre autocarele venite din jud. Valcea si Sibiu), la mitingul de contracarare pentru Referendum, organizat de Blaga;
  2. In toate sectiile de votare, din Capitala si din tara, unde SCMD a avut membri, acestia au observat ca reprezentantii “Maresalului” nu numai ca n-au votat la Referendum, dar i-au mai si indemnat pe cei mai saraci cu duhul sa puna stampila pe “NU”, daca nu-l mai vor pe Basescu;
  3. Oamenii “Maresalului”, ramasi pe loc in minister, blocheaza orice legatura oficiala cu noul ministru si-i saboteaza acestuia toate initiativele;
  4. Oamenii “Maresalului” fac o propaganda aproape irationala impotriva SCMD si a noului ministru, aratand ca el, “Maresalul” (de la care ni se trag toate) ar fi cel care ne vrea binele si ca, daca nu ar fi fost inlaturat, ne-ar fi “rezolvat” pe toti!… Numai ca noi, prostii, (dar multi) nu vrem sa fim “asistati social” dependenti de punctul de pensie, cu un ajutor social lunar chiar de un miliard de lei, care poate oricad sa dispara, ci vrem sa fim pensionari militari, cu statut clar de rezervisti si pensie militara de stat.
  Daca, dupa conferinta de presa a d-lui Ponta, invins, “Maresalul” a comunicat apropiatilor ca nu mai are ce face si ca pensiile scazute vor reveni, de sambata, 27octombrie a.c., anunta aproape oficial in tara ca el va reveni ca ministru in viitorul guvern si ca pana atunci nu se va face nici o reparatie rezervistilor, el fiind hotarat sa blocheze si ordonantele si proiectul Legii, pentru ca acestea vor fi promovate sub egida lui, in ianuarie. Aici nu este vorba despre megalomanie ci de frica. “Maresalul” este mai mult decat penal! Cel care l-a inlocuit a scos déjà la lumina “Lista coloneilor”, adica a “turcestilor” si “koves-elor”, rasplatiti cu grade militare in rezerva, pe complicitate politica basista. Nu insa si lista celor facuti din fruntasi direct generali. Tot urmasul lui a descoperit ca 99% din asa zisele pensii, scoase din burta, sunt ilegale. Deci “Maresalul” este disperat sa revina ca sa faca ceea ce nu a apucat atunci cand a plecat in mare graba – curatenie generala! Pentru ca rahatul ascuns rapid, in disperare de cauza, sub pres, a inceput sa puta!
  Am semnat un Protocol cu USL-ul, in lista de obiective a caruia era inclusa, din 7 oct. 2011, precizarea, votata de toti militarii si civilii prezenti la mitingul de Ziua Internationala a Muncii Decente, ca nimeni dintre noi nu va acorda nici un vot celor care vor trece in 2012 din corabia Basescului in corabia USL-ului. Asadar, din punctul de vedere al subsemnatului, “Maresalul” isi face iluzii: nu va ajunge in parlament si nu va ajunge ministru decat daca il pune stapanul lui, Basescu. Daca si-ar fi vazut de treaba poate l-am fi uitat! Pentru ca noi, romanii, suntem un popor bland si iertator. Dar nebunia de a opune ambitiile si interesele lui personale disperarii noastre il va inghiti!
  Intrebarile pe care le ridic, public, sunt insa urmatoarele:
  1. Sunt pregatite partidele din USL sa-si piarda cateva zeci de mii de membri, care sunt rezervisti si, majoritatea, si membri SCMD, de dragul “Maresalului”?
  2. Este pregatit USL-ul sa piarda totul la 9 decembrie, de dragul unui aliat pe care nu-l inghite nimeni si-n a carui loialitate nu crede nimeni?
  3. Este pregatit actualul Guvern sa gestioneze o luna de campanie electorala, cu manifestatii publice de toate tipurile, cauzate numai de ambitiile si socotelile “Maresalului”, declansate de rezervisti si sustinute de intreaga societate civila aliata?
  4. Pana unde va merge loialitatea celor care, pacaliti, orbiti, s-au din ordin, ii acorda credit “Maresalului”? Pana la inmormantarea propriei lor cariere politice?
  Cu speranta ca nu se va ajunge pana acolo, ca bunul simt, logica, dreptul si dreptatea vor invinge, facandu-se un minim de dreptate si rezervistilor si celorlalte categorii socio-profesionale oprimate de regimul Basescu, prin legi ale genocidului si ale subminarii economiei nationale, semnez in calitate de sustinator sincer al USL, pana la data de 10 noiembrie a.c., dupa care fiecare va fi respunzator de propria soarta.

 8. VASILE says:

  vineri, 2 noiembrie 2012
  Schimb de replici Dobritoiu- Tatu pe chestiunea reparatiei pensiilor militare
  Tudor Tatu (ofiter in rezerva):
  EI SUNT, DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI CARE IN 24 IANUARIE 2011 AU APRINS SCANTEIA DEMITERII GUVERNULUI BOC SI MRU.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI DATORITA CARORA SUNTETI MINISTRU AL APARARII.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU, CE CARE AU VOTAT USL LA ALEGERILE LOCALE SI PENTRU DEMITEREA LUI BASESCU.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI PE CARE II MINTITI DE OPT LUNI DE ZILE CA II REPUNETI IN DREPTURI.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI DE LA CARE ASTEPTATI SA VA VOTEZE SA AJUNGETI SENATOR.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI CARE NU MAI VA VOR VOTA , ATAT PE DVS CAT SI USL

  Ministrul Dobritoiu:
  Domnule TATU, desi nu v-am cunoscut in scurta mea cariera in care nu mi-am castigat gradele la ruleta politica, servind doar in cadrul MApN, imi recunosc si-mi respect camarazii mei de arme, fapt ce ma determina sa ma bat pt drepturile drepturile noastre (inclusiv ale mele, cu pensia redusa cu 75%, in prima etapa si inghetata la minus 25% actualmente). In ceea ce ma priveste, domnul meu, fiind deplin constient de uriasa nedreptate a amputarii veniturilor castigate dupa o viata de munca de catre guvernarea anterioara ostila acestei tari, eu voi continua lupta pt intregirea veniturilor noastre. De asemenea, tot constient fiind de nevoile camarazilor mei, eu imi asum sa fiu unica tinta a celor nemultumiti (pt ca altii nici macar nu isi asuma riscul sa discute cu membrii sindicatului) si nu numai atat, am prezentat in sedintele de guvern actele normative pt curmarea acestei nedreptati, dar din nefericire, MFP nu a agreat promovarea acestora datorita lipsei resurselor pt acoperirea datoriei de 200 mil lei a Ministerului de Interne la pensii.

  Tudor Tatu:
  La adunurea generala a SCMD,in urma cu o luna, ati spus ca MAI si SRI au identificat sumele si ca in doua saptamani introduceti cele doua ordonante in sedinta de guvern, adica in 17 oct.In continuare ati dat interviuri unor ziaristi , Cu ocazia rectificarii bugetului au fost alocati baniMAI,Acum veniti cu alte gogorite, aruncati varza in curtea vecinului.Din ce ati scris, inteleg ca trebuie sa ne luam adio!

  Corneliu Dobritoiu:
  Revin, inca odata, datorita hotiei salbatice a portocaliilor, care au prabusit bugetele si au indatorat aceasta tara la limita prabusirii, determina Ministerul Finantelor la o politica bugetara foarte prudenta. Ca urmare a discutiilor repetate cu prim-ministrul Ponta, imi voi asuma negocierea rezolvarii problemei pensiilor reduse cu reprezentatii FMI in 7-8 noiembrie. Cu alte cuvinte, domnul meu, ma voi bate pana la capat, chiar daca RO este DEPENDENTA de acordul cu FMI, chiar daca -in ultima instanta- voi solicita decuplarea Pensionarilor MApN (incluzand si pensionarii altor servicii carora noi le platim pensiile) de cei ai MAI. Iar in ceea ce ma priveste, desi as dori sa discutam prin viu grai, sa va cunosc, sa stiu din ce institutie proveniti, eu, fara a intruni qvorum guvernamental, voi continua sa apar interesele institutiei pe care o reprezint chiar daca nu ma veti vota. Iar daca dvs credeti ca nenoricirile generate Basescu, Boc si compania aleasa a serviciilor si parchetului se pot sterge in timp scurt va doresc vise placute si votati cu cine credeti dvs. Va astept, cu toata consideratia, la discutii impreuna cu alti pensionari ai MApN. De saptamana viitoare va stau la dispozitie, dar daca apartineti altor structuri va rog sa va adresati reprezentatilor acelor structuri.

  Parerea mea:
  O noua tzeapa pentru rezervistii cu pensiile taiate. De data asta, Ponta a vizat direct slabirea PNL la alegeri. Mai intai i-a pacalit pe liberali ca va rezolva problema, impingandu-i la declaratii publice hazardate, dupa care a dat inapoi pentru a-i umple de ridicol si submina in fata celor 26500 de rezervisti. Eu zic ca Ponta si Georgescu fac jocul lui Basescu, sabotand PNL inainte de alegeri si impiedicand cu orice pret o eventuala prietenie intre liberali si MApN-MAI. Pentru basisti este clar ca PNL reprezinta pericolul principal in cazul unei eventuale revanse. Aici nu este o simpla chestiune de fonduri, ci de raporturi de forta. Ma astept ca dupa alegeri sa avem la guvernare o coalitie ARD-PSD.

  Cu deosebit respect.
  NIMIC CONCRET NU SE VA REGLEMENTA

 9. mos martin says:

  Oare e normala conditionarea rezolvarii unei probleme a unor rezervisti(cei cu pensiile taiate) de voturile acestora? Sau, cum de fapt se pune problema, rezervistii raschetati conditioneaza votul lor de rezolvarea problemei. Nu e normal pentru niste cetateni care au slujit sub drapel si pentru care onoarea si demnitatea trebuie sa fie pe primul loc. Si daca pentru cei cu pensii taiate dar ale caror pensii au fost calculate corect pe L164 se justifica revenirea la vechiul cuantum , nu acelasi lucru este valabil pentru cei cu pensii foarte mari( smecherite cum se mai spune sau nesimtite), adica pensiile de peste 8000-9000 lei. De aceea, amestecarea celor 2 categorii este total neadecvata iar cei din prima categorie tac ca ursul in papusoi lasandu-i pe cei mai vocali, cei cu pensiile smecherite sa apara in fata. De pierdut pierd toti deoarece e foarte greu sa readuci pe tapet niste pensii exagerat de mari( total nejustificate), in conditiile in care parada militara de ziua Marii Uniri va fi deosebit de saraca.

 10. gigi says:

  auzi ba….ce pompos suna desfiintarea totala a unitatii si predarea drapelului de lupta…stai sa-mi revin…..aoleooo…pai baaaaa…v-au desfiintat fiindca mancati banii poporului degeaba ba…faceati umbra pamantului degeaba…nu mai erati necesari..trebuia sa fiti indepartati…adica erati…nu stiu cum sa ma exprim ca sa intelegi….in plus…paraziti…hahalere…si inca ceva..ma…daca legea aia era prosta…gandita de comunistu nea nelu…ca sa-l votati…masa de manevra ce sunteti…ma daca legea aia era incorecta…mama ei de corectitudine…de ce sa nu fie schimbata?…auzi si tu…in ultimele 6 luni toate hahalerele cu sarsanalele pe la usi sa primeasca o functie mai mare si salariu de merit…si uite pensia mare…si de aici de la o corectare a unei legi..legea pensionarii…la a spune ca nu-ti mai recunoaste liceul..e cam mult…bai Gadistilor!!!

 11. maiorul says:

  ptr gigi esti bolnav psihic dupa cum gandesti sfatul meu :mergi la medic . “om” cu un asemenea mod de gandire este imposibil sa dialoghezi pacat