Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

A fost parafat Acordul pentru instalarea scutului antiracheta american in Romanaia

In cadrul vizitei de lucru ce o intreprinde in SUA, secretarul de stat,  Bogdan Aurescu, a parafat impreuna cu subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher, Acordul pentru amplasarea unor elemente ale sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice în România.

Cele două părţi au procedat la realizarea ultimelor corecturi tehnice ale acordului, respectiv la compararea textelor în cele două limbi (română şi engleză).

Etapa procedurală a parafării marchează formalizarea încheierii fazei de negociere a acordului şi constă, conform legii 590/2003 privind tratatele, în aplicarea pe paginile documentului a iniţialelor numelor reprezentanţilor părţilor la negociere în vederea autentificării cu caracter provizoriu (până la semnare) a textului convenit în negociere. Parafarea este un moment procedural prealabil semnării şi distinct de aceasta.

Textul Acordului a fost finalizat la nivel de experţi la cea de-a şaptea rundă de negociere, desfăşurată la 4 mai, la Bucureşti.

În întâlnirile cu cei doi oficiali americani, Ellen Tauscher, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, şi Frank Rose, asistentul adjunctului secretarului de stat pentru politica de apărare şi operaţiuni de verificare, şeful şi, respectiv, adjunctul şefului echipei americane care a negociat documentul, au fost discutate etapele rămase până la semnarea acordului şi începerea procesului de ratificare.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.