Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

A început exerciţiul naval comun româno-bulgaro-american în Marea Neagră

fregata Regina MariaÎn cursul dimineţii de 12 martie, a început un exerciţiu naval militar comun, de tip Passex, desfăşurat de România, Bulgaria şi SUA în Marea Neagră.
România participă la exerciţii cu trei nave – fregata Regina Maria şi două corvete, iar Bulgaria participă cu fregata Drazki.

Fregata Regina Maria a fost nava-comandant a Marinei Regale Britanice în timpul Războiului din Golf din 1991. Printr-un acord de achiziţie, România a cumpărat fregata la începutul anului 2003, aceasta fiind revitalizată şi reechipată între anii 2003-2005.

Caracteristicile tehnice ale Fregatei sunt:
Lungime     148,1 m
Lăţime             14,8 m
Pescaj             6,4 m
Deplasament     4900 tone (încărcare maximă)
Sistem de propulsie     4 turbine Rolls-Royce, elice cu pas variabil, 4 generatoare Diesel a câte 1 MW la 450 V/60 Hz/3 faze
Viteză               30 noduri (maximă);18 noduri (de croazieră)
Autonomie     4500 Mm
Echipaj              205 (18 ofiţeri)
Armament şi protecţie
Armament      tun super-rapid 76 mm Oto Melara;instalaţii lansare torpile
Electronică     sistem de comandă asistat de calculator; instalaţii de bruiaj pasiv;sisteme de luptă electronică;  9 sisteme radar
Aeronave        un elicopter IAR 330 Puma Naval (2 pot fi ambarcate)

La exerciţiu participă şi distrugătorul USS Truxtun, care a ancorat în wekendul trecut în portul Constanţa. Prezenţa USS Truxtun în Marea Neagră vine într-un moment în care tensiunile din Crimeea sunt în creştere.

Exerciţiul militar româno-bulgaro-american din Marea Neagră trebuia să aibă loc marţi,11 martie, însă a fost amânat cu 24 de ore din cauza condiţiilor hidro-meteorologice din zonă, potrivit Agerpres.

Forţele navale romane sunt conduse de Contraamiralul Alexandru Mîrşu, numit Şef al Statului Major al Fortelor Navale în decembrie 2013.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “A început exerciţiul naval comun româno-bulgaro-american în Marea Neagră”

  1. Dani says:

    Reechipata pe dracu..