Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Accident în poligonul Cincu

Sâmbătă, 30 octombrie, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu, judeţul Braşov, sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri din Turda, a decedat.

Potrivit comunicatului de presă al MApN, subofiţerul era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră.

La finalul exerciţiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră.

Subofiţerului i-au fost acordate imediat primele îngrijiri de către medici militari şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, militarul a decedat în jurul orei 15.00.

Sergentul Gavril Nicorici avea 26 de ani şi nu era căsătorit.

A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre va iniţia cercetările pentru a stabili împrejurările producerii accidentului.

Dumnezeu să-l odihnească!

Sursa: comunicat al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Accident în poligonul Cincu”

 1. CRISTIAN says:

  - Omul cand greseste .. plateste ; numai ca in ARMATA platesti cu .. viata !
  – Sergent NICORICI, pentru stradania de a te pregati ptr. apararea linistei si sigurantei familiei mele, iti sunt RECUNOSCATOR !

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 2. nicolae says:

  Imi pare rau ce s-a intamplat. Ca fost ofiter activ la unitatile din Turda,nu pot decat sa apun AM ONOAREA si D,zeu SA-L ODIHNEASCA! Dar ,ramane ca de fiecare data UN DAR! Situatii de genul acesta s-au mai petrecut de-a lungul timpului in poligonul din Turda,unul s-a lasat cu MOARTE UNUI SOLDAT . Moartea a survenit datorita aceleeasi cauze:NEINSTRUIRE. Daca lovesti surubul portamorsa(ceea ce s-a intamplat) ,REZULTATUL NU POATE FI DECAT ,UNUL SI ACELASI :RANIRE SAU MOARTE. Regrete pentru ca-i cunosc familia acestui militar.

 3. JACK says:

  Tot respectul pentru cei căzuţi la datorie, dar trebuie să recunoaştem că a fi militar presupune să ai anumite abilităţi şi calităţi înăscute dar tineri militari nu pre mai au cum să aibe aceste calităţi actualele şcoli mlitare nu pot fi şcoli militare ci altceva cu riscul de a mă repeta tot respectul pentru profesinişti dar acolo unde domneşte SUPERFICIALITATEA şi INDISCIPLINA este rău şi se întâmplă ceia ce s-a întâmplat.

 4. flori says:

  Domnule ati fost in poligon in momentul produceri accidentului din data de 30. 10.2010 ce sa intimplat? Eu nu cred ceea ce se spune. L-am vazut pe Gabi in scriu si cum era lovit dar acea lovitura nu era urmare a ceea ce se spune . Trebuia sa arate mult mai rau. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.