Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Achiziţia de avioane F-16 de la portughezi – pe agenda discuţiilor dintre Duşa şi José Pedro Aguiar-Branco

Ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, a efectuat pe 16 aprilie, o vizită oficială în Portugalia.
Vizita a reprezentat un răspuns la invitaţia omologului portughez,José Pedro Aguiar-Branco .

În centrul discuţiilor dintre cei doi miniştri s-au aflat relaţiile bilaterale în domeniul apărării şi “modalităţile de aprofundare a acestora”, potrivit comunicatului de presă al MApN.
A fost reiterat faptul că România şi Portugalia sunt “parteneri solizi în domeniul apărării şi au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării”.

Dincolo de aceste discuţii, a fost acordată o atenţie deosebită procesului de achiziţionare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia.

Cei doi miniştri au discutat despre negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părţi. Ei au convenit asupra continuării negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârşitul lunii iunie.

Mircea Duşa, a transmis oficialităţilor portugheze că România este interesată de “dezvoltarea cooperării la nivelul categoriilor de forţe, pe segmentul de instruire, stagii de pregătire şi sprijin tehnic”.

Pe agenda discuţiilor s-au mai aflat subiecte cum ar fi:Afganistan, Summit-ul de la Chicago, Politica de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene.

De asemenea, s-a trecut în revistă agenda Consiliului Afaceri Externe în format miniştri ai apărării, care va avea loc la Luxemburg, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2013.

 

 

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Achiziţia de avioane F-16 de la portughezi – pe agenda discuţiilor dintre Duşa şi José Pedro Aguiar-Branco”

  1. Fenchea Marius says:

    Poti ca sa imi explici si mie ce legatura are asta ceea ce ai postat tu cu articolul in cauza?

  2. nedumeritu' says:

    oare cat o fi comisionul lui barroso?!? sau al marinarului?!?

  3. szilard says:

    Dusa a stat la taclale cu Jose(portughezu’), si au descoperit ca sint parteneri la vizite si protocoale… emotionant.