Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Achizitie interesanta la Jandarmerie: “echipamente de reprimare a revoltelor”

Potrivit unu anunţ de intenţie postat pe Jandarmeria Romana pe  www.e-licitatie.ro instituţia intenţionează să cumpere “echipamente de reprimare a revoltelor”.

Lista cuprinde: 10.000 de căşti de protecţie, 475 de pulverizatoare, 300 de pistoale mitralieră, 406 puşti, 33.500 de cartuşe pentru lansatoare, 1.000 de grenade fumigene, 1.000 de petarde, 10.500 de grenade lacrimogene şi 4,7 milioane de cartuşe.

Preţul de achiziţie este estimat la peste 42 de milioane de lei, fără TVA.

Anunţul a fost afişat în 27 ianuarie 2011, iar data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire a contractului este 1 martie.

Jandarmeria precizeaza ca “plata se va face prin virament de la bugetul de stat” si nu se inscrie in proiecte sau programe de finantare din fonduri comunitare.

Marius Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a precizat că lista bunurilor prevăzute de anunţ se încadrează în programul de achiziţii al Jandarmeriei Române şi că denumirea “echipamente de reprimare a revoltelor” reprezintă o sintagmă generică folosită ori de câte ori se fac astfel de anunţuri.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că echipamentele respective sunt necesare misiunilor jandarmilor români şi că lista anunţurilor de intenţie se actualizează în mod constant, în funcţie de bugetul alocat Jandarmeriei.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Achizitie interesanta la Jandarmerie: “echipamente de reprimare a revoltelor””

 1. sejc says:

  gura prostului adevar graieste.

 2. razasul says:

  mda, deci, pregatirile pentru reprimarile gen “revolte anti-comuniste sau anti-ceausite” din anul 1989 sunt in toi, actualii guvernanti se pregatesc pentru o guvernare “eterna”, iar masele, adica prostimea, tot prostime ramane, hotii tot hoti, fie ei activisti comunisti sau politicieni post-decembristi (1989), tot aia e, milioanele de romani – fraieri tot greu o duc, asta e…

 3. Civilul says:

  Hă, hă,hă

  Dar daca or sa fie achizitionate pentru “propria lor groapa ” care se tot straduiesc sa si-o sape , tot mai adanc, tot mai adanc ??!!!

  ….atunci sa-l vedem pe Hă , hă, hă …. ieri erau bune … la sedinta lor !

 4. Gourkha says:

  Un subiect a parut in media interesant, face parte din arsenalul propagandei portocalii. Realitatea este urmatoarea: Jandarmii nu se opun niciunei revolte, eventual mimeaza pe alocuri ca apara stapanirea, lasand portile deschise. Pe de alta parte – este real, Jandarmii se asteapta la producerea unor revolte de amploare.

  Decizia Jandarmilor de a nu se opune niciunei revolte este logica si este consecinta unor experiente din ´89 si ´90-91, cand excesul de zel al fortelor de ordine in apararea conducatorilor de atunci, a fost pedepsit dupa evenimente cu ani buni de inchisoare pt. reprezentanţii forţelor de ordine. Sa nu uitam: sefii Jandarmilor provin nu numai din M.A.I., ci si din M.Ap.N. – si fac parte din generatia ´89 – care cunoaste foarte bine ce li s-a intamplat dupa evenimente, colegilor lor care i-au oprimat in mod brutal pe manifestanti.

  Un alt exercitiu de logica: a aseza in tabere antagoniste Jandarmii si Politistii – despre ultimii fiind cunoscut faptul ca se opun vehement stapanirii portocalii – nu este decat o imaginatie bolnava: niciodata, colegi ai aceluiasi minister nu se vor intoarce unii impotriva celorlalti, iar dupa lectia comuna data rezervistilor indiferent de minister – nici macar ministerele nu se vor intoarce unul contra celuilalt.

  Daca va fi revolta – va fi una ˝de catifea˝, nimeni nu va opune poporului!

 5. costel says:

  Gourkha
  – ai dreptate – nimeni nu va trege asupra manifestantiilor , eventual un pupincurist sa faca exces de zel , dar fa fi neutralizat rapid chiar de colegii lui. Am experenta din 89′ numai nebunii au tras – la ordinele date de comandanti – lingai si incompetenti. Jandarmii deabia asteapta sa fie o miscare sa demonstreze de partea cui sant – li s-a acrit si lor. Mai sant sefi – numiti de putin timp pe functii – ei sant singurii care le stau in cale . Sant convins ca vor fi primele – demisii de onoare – la o eventuala revolta.

 6. malvin says:

  Jandarmii au depus un juramint si respecta o lege!
  Pina la o revolta(a cui?) ei trebuiesc echipati pentru a nu avea capul spart de orce “protestatar” (intern sau extern).Oameni ai muncii sunt si ei!
  Problema mediatica este falsa si fara continut real.

 7. sejc says:

  juramantul este depus catre popor si tara nu catre tagma jefuitorilor .juramantul nu-i obliga sa traga in manifestanti.jandarmii asigura pastrarea ordinii si linistii publice.ascunderea inapoia unui juramant nu te absolva de raspundere.pulanele au si ele doua capete pana la urma.cititi legislatia mondiala despre crimele de razboi.daca sunteti atenti veti observa ca in randurile lor sunt maiori si locotenenti colonei care se apropie de varsta pensionarii de tip boc si basescu.jandarmii ca si politistii tresc in nesiguranta zilei de maine.si lor le-a fost reduse soldele de grad,de functi,indemnizatia pt. alimente si echipament.aceeasi soarta o au partial parintii,sotiile,copii.ne intalnim pe strada.cazarmile sunt in resedintele de judet.politistii au aceeasi viata.dintr-un anume punct de vedere ne invidiaza pe noi pensionarii militari tocmai ca ducem oarecum o viata acum linistita.parte sunt copii nostri..o parte din ei au trait evenimentele din decembrie 89 ,si sper ca au invatat destul de mult din acel an.multimea cand se deslantuie nu mai poate fi oprita.ei sunt militari ,purtatori de arma si deci in consecinta trebuie sa stie sa traga cu arma.titlul este ales nefericit fara discernamant de catre un iresponsabil.

 8. Marlon Juvet says:

  Subscriu la opinia lui malvin. Problema este mediatica si fara continut real. Scandalul mediatic pleca (si) de la semantica. In original, in limba engleza, termenul se cheama “Anti-Riot” si exprima o intraga filosofie a fortelor de ordine, cu tactici, tehnici si proceduri specifice. Se foloseste mai ales de catre fortele de ordine publica de natura militara de genul jandarmeriei, indiferent cum se cheama ele. Se foloseste de acestea in virtutea faptului ca, datorita specificului lor militar, sunt sau ar trebui sa fie mai coezive, mai disciplinate si mai coerente in general (calitati de baza in genul asta de misiuni), decat politiile “civile”. Revin – e o problema de traducere: echipamente de “reprimare a revoltelor” cum s-a tradus acel “Anti-Riot” nu cred ca are nici o legatura cu fanteziile antibasesciene ale unor a sau altora, ne place sau nu moaca lui. Mie unul mi s-a cam acrit de ea, fie vorba. Da’ sa nu facem din orice rahat pretext de slogane cu “Jos dictatoru’ chior”

 9. mos teaca says:

  planul dezinformarii la nivel national……mergeeeeeeeeee!

 10. Mircea says:

  Jandarmii romani n-ar avea nici o tresarire de spranceana daca li s-ar ordona sa traga cu munitie de razboi in manifestanti. Au mai facut-o in 1999 la Stoienesti, cand au omorat vreo 30 de mineri. Au facut-o si in Kosova unde au omorat 2 albanezi. Brutalitatea si lipsa lor de omenie este bine cunoscuta. Din fericire, daca pot spune asa, romanii sunt prea mamaligi sa iasa in strada sa protesteze impotriva regimului criminal al lui Basescu. Dar, nu-i nimic. Mai sunt meciuri de fotbal, si jandarmii isi pot arata muschii atunci, macelarind suporteri nevinovati, cum au mai facut-o in atatea randuri.