Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Acord militar sârbo-croat istoric

Potrivit anunţului făcut de ministrul sârb al apararii, Dragan Sutanovac, în luna iunie acesta va semna în Croaţia, un acord de cooperare între armatele Serbiei şi Croaţiei.

Aceasta va fi prima întâlnire bilaterală între liderii armatelor celor doua tari dupa razboiul de secesiune din perioada 1991-1995.

Acordul va deschide calea organizării “manevrelor militare comune, antrenamentelor, stagiilor de instruire, schimburilor de informaţii”, a precizat ministrul.

Vizita sa la Zagreb şi semnarea acestui acord vor fi un nou semn al apropierii între cele două ţări, după ce la jumatatea lunii mai, premierul sârb Mirko Cvetkovic declarase la Zagreb că Serbia este dispusă să-şi retragă plângerea pentru genocid depusă împotriva Croaţiei la Curtea Internaţională de justiţie dacă şi croaţii vor face la fel.

Un alt semn al destinderii a fost făcut de ministrul sârb al justitiei, Snezana Malovic, care a semnat la Zagreb un document care permite ţării sale să se alăture unei iniţiative regionale pentru a dezvolta cooperarea împotriva corupţiei, domeniu supravegheat strict de Uniunea Europeană.

sursa: B92

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Acord militar sârbo-croat istoric”

  1. indisciplinatu says:

    Nu-si mai dau la gioale????
    Sunt curios, la primul meci dintre Partizan Belgrad si Dinamo Zagreb se mai respecta acordul???…glumesc oarecum dar cicatricile se sterg cu greu din memoria omului/militarului de rand din cele doua tari!!!